Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Az egész világ a gonosz...

"Az egész világ a gonosz hatalmában van" (1János 5:19). Vagyis Isten a gonosz?

Figyelt kérdés
Hiszen ő alfa és omega, tehát jó és rossz. Ha valóban van egy teremtő, akkor minden tőle eredeztethető, nem? Tehát a bűn és a gonoszság is. Egy ilyen lény ellen lehetetlen fellázadni. Akkor felvetődik a kérdés, hogy mi a sátán? Isten bábja? Melynek segítségével a szeretet nevében tetszeleghet?

2015. febr. 4. 17:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Az alfa és omega, a kezdet és a vég, Krisztus istenségére vonatkozik, amit ő magáról nyilatkoztat ki. valóban nem mi vagyunk istenek, hanem Ő Isten.
2015. febr. 4. 21:15
 12/25 anonim ***** válasza:
10%

Igen, Isten egyértelműen gonosz.

Ez mindenki számára világos, aki csak egy kicsit is nyitott szemmel jár a világban.

2015. febr. 4. 22:36
 13/25 A kérdező kommentje:

" Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!" (Ésa. 45,7)

Most akkor Isten hazudik, vagy János apostol?

2015. febr. 5. 00:01
 14/25 anonim ***** válasza:

Kérdezö, nem hazudik egyik Biblia író sem.

Tudod a Bibliát megérteni, komoly tanulmányozást követel. Nem kell mindjárt megijednünk, ha valamit nem értünk meg azonnal. :)

Tudod miért van még a gonosz? Mert még egy ideig Jehova megengedi. Hogy miért? Hidd el hogy jobban tudja mint mi.

Akarod megtudni? Nincs eltitkolva a Bibliában.

Mi csak nagyon rövid ideig élünk, sok mindent igazán nem látunk, nem fogunk fel.

Éppen úgy mint a három éves kisgyermek nem érti, miért nem eheti csak a tortát, cukorkát. Nem érti minek egye a zöldséget, mikor az fujjj.

Az Ézsaiás 55:8-11-et ha elolvasod /látom van Bibliád :) / meglátod, hogy mint az ég és a föld olyan messze van Isten bölcsessége a miénktöl.

Egy idöre van megengedve a gonosz, mely hamarosan a Bibliai jövendölések alapján véget ér.

Szeretném a figyelmedbe ajánlani, hogy neked is lehet belöle hasznod, mindenkinek.

2015. febr. 5. 07:17
 15/25 aries 2 ***** válasza:
46%
Isten jó. Fia, Jézus értünk halt meg. És még megannyi dolog, amit felsorolni is képtelenség, amit Istent adott, ad nekünk. Puszta létünket is neki köszönhetjük. Hogy van testünk, lélegzünk, érzékszerveink, stb... Örök hála Neki...
2015. febr. 5. 13:26
 16/25 A kérdező kommentje:

Ajvé!

2015. febr. 5. 14:38
 17/25 anonim ***** válasza:

"Isten jó. Fia, Jézus értünk halt meg."

Én eddig azt hittem, hogy a Bruce Willis halt meg értünk, amikor ottmaradt felrobbantani az aszteroidát.

Minden nap tanul valamit az ember.

2015. febr. 5. 16:34
 18/25 anonim ***** válasza:
Az emberiség nagyon régóta idegen erők által manipulálva van, hogy minek nevezzük, isteneknek, földönkívülieknek lényegtelen. A leg valószínűbb, hogy valamiféle parafizikális életformákról lehet szó, amik, vagy ami a saját önös céljai érdekében manipulál, ez az erő pedig nem az ember barátja.
2015. febr. 5. 19:05
 19/25 anonim válasza:
Mivel Isten létét x ezer éve nem sikerült bebizonyítani , így ebbe most én nem mennék bele. A világ vele együtt a (vad)kapitalista rendszer a legnagyobb pénzemberek kezében van , de még ennek ellenére is dugig van hibával , mondhatni száz sebből vérzik. Ez persze nem magyarázat minden gonoszságra , hiszen rengetegen bűnöznek mindenféle mondvacsinált indokkal. Ha azt akarjuk , hogy jobb legyen véleményem szerint ne olyan lényektől várjuk akiknek létezése kétséges.
2015. febr. 6. 01:33
 20/25 anonim ***** válasza:
A 2Korintusz 4:4 azt irja, hogy "ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye." Ha Isten lenne-e világnak az uralkodója, nem lenne értelme ennek a versnek, ráadásul Isten meghasonlana magával. Egyértelmű, hogy Sátán uralkodik most.
2015. febr. 6. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!