Ha kitalálok egy vallást, részletesen kidolgozom, írok róla egy könyvet, majd elásom, és ezer év múlva előkerül, akkor az is olyan lesz, mint ma a biblia, korán stb?
Kedves Jánosegytizenkettő !!!
"A Bibliát cirka negyven ember írta 1600 év alatt külön önző korokban, egymást nem ismerve, mégis teljesen egybefüggő, mivel Isten íratta le velük."
Az hogy hany ember irta az eredeti irast melynek csak toredek resze jelenik meg a Bibliaban szerintem kulonosebben nem fontos, az viszont igen hogy az erdeti irasok masolatanak a masolatai es annak is a maslatai az amivel a kedves hivok probaljak alatamasztani az igazukat, pelda ra a 60-as evektol errefele felbukkano kuatatasokbol eredendo irasok, melyek erdekes mod nagyreszuk nem reszesei a jelenlegi Biblianak.(kerlekk nezz utanna mert ez a valosag es kezzel foghato)
Tovabba hadd tajekoztassalak arrol hogy a Bibliaban szereplo sok esemeny es szemely mas kulturakbol atvett irasok (pl.sumer)melyek a Bibliahoz tartozo kezdeti irasokat legalabb 500 evvel megelozi. Igy pl. Adam es Eva, Kain es Abel tortenete, Mozes tortenete, Noe barkaja es folytathatnam.(ujra kerlek nezz utanna es kutass, nem kell nekem hinned)
"Majd ha tisztába leszel az alapvető dolgokkal, akkor majd beszélgethetünk, de egyelőre nem vagy több azoknál a bégető birkáknál, akik szerint, mivel tudás és ismeret hiányában vannak, a Bibliát egy ember írta, aki pap és azért lett létrehozva, hogy tudják az embereket irányítani."
Elhiszem neked hogy hihetetlen nindaz amit a fentiekben leirtal, de az alapveto dolgok a vallas melyen tortento kutatasanak megalapozoja es mivel tamadaskent erzed masok szavait igy abban az erzetben vagy hogy te birtoklod a valos tenyeket, hat kepzeld meg maga a vallasi vezetok sokasaga sem birtokolja mert felszinesen erdekli mindez.
Az sem ártana, ha kivégeztetnéd magad.
Valahogy a halott ember szava szebben szól, mint a kortársaké, talán mert nem lehet vitatkozni vele.
Mártírként sajnos a kereszt már le van védve, de a villamosszék még szabad, ajánlom pályázd meg.
Előtte keress tizenkét pacákot és mondj sejtelmes dumákat nekik, hogy például - nem azért jöttem a Földre, hogy ezt, meg azt csináljam, hanem azért, meg ezért -, meg mondj bölcsességeket, hogy - aki másnak etye, petye, maga bele zutty -, ilyesmiket, nem baj, ha már ismert, mert később már úgyis csak neked fogják tulajdonítani..
A toronyórát lánccal persze nem árt beígérni a követőknek, meg az ejnye-bejnyén kívül valami hatásosabb riasztást azoknak, akik a fülük botját (bojtját?) sem mocorgatják, szóval néhány csoda sem árthat, mondjuk az apád szült téged szűzlány korában és ki kell találnod néhány előírást, meg tiltást. Javasolhatom azt, hogy - a halevőkre lesújt Isten haragja! - de a káposztatorzsát megteheted szent eledelnek és legyenek szexuális előírásaid, mert arra nagyon harap a nép.
Ha mondjuk megteszed a szerdát (asszem az még szabad) a szent kéjelgés napjának, amikor, hmm, ezt már mégis a fantáziádra bízom, vagy esetleg csinálhatjuk felesben, ha már kifolyt a szemed a villamosszékben és szépen piros pecsenyére sültél, akkor majd én magasztallak, és begyűjtöm az adományokat.
Még valami tudományellenes dolgot ki kell majd találni, amiben nagy vehemenciával hinni lehet, dacára a tényeknek, de ez elég sima ügy, én tudok nagyon buta is lenni, nem megerőltető, kapásból vágom.
Esetleg megtehetjük a tudományt vallásnak, hogy szegénynek ne legyen ez sem a hatáskörén kívül és akkor már az ima is félig kész, valahogy így: - Tudomány, ki vagy a lombikban, mérettessék meg a te neved... -, bár akkor a szent Könyv megírásához elég tájékozottnak kellene lenni, nem, nem, ezt inkább passzoljuk, ha sok követőt akarunk, akkor ne az okos emberekre alapozzunk, hanem ellenkezőleg, a könnyebben meggyőzhetőkre inkább.
Szóval mehet felesbe?
Szívesen leszek a prófétád.
Megpróbáltam visszatenni, hogy a nevem látszódjon, de nem úgy tűnik, hogy sikerült.
Különben tzolko voltam, tisztelettel.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!