Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha más naprendszerekben...

Ha más naprendszerekben találunk a mienkhez hasonló bolygót, és azon életet, akkor vajjon azt ia a mi Istenünk teremtette, vagy nekik lehet külön Istenük?

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 17:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%
LOL! ez nagyon poén :D itt a földön is ők a legprimitívebben a hitükkel, de majd egy olyan civilizációt akarnak megtéríteni, aminek a nyomába sem érünk észbeli képességeinkkel :D a földönkívüliek jót kacagnak majd...lehet, hogy épp ők azok, akik eddig egyengették az utunkat, vagy talán ők tudnak olyan titkokat, amiket mi nem, de azért a pápa majd megmondja nekik, hogy higyjetek Jézusban :D mekkorát kacagtam, jól esett ez után a rossz nap után, köszönöm, kedves kérdező :)
2010. febr. 2. 15:10
 12/26 anonim ***** válasza:

Szóval a Pápa egy újabb vallásháborút szeretne?

Remek ...

2010. febr. 3. 15:39
 13/26 A kérdező kommentje:

A hit erővel párosulva iszonyatos dolgokat képes véghezvinni. Az egyház kénytelen volt valamit lépni, mert sorra dőlnek meg a dogmák. Most már nem "Teremtő" van, hanem "intelligens Tervező". És ezt elég nehéz cáfolni a "nagy bummal".

Ja, és írta valaki válaszként: "Végtelen Naprendszer". Ilyen nincs. A Naprendszer véges. A Világegyetem lehet végtelen, de azt soha meg nem tudjuk...

2010. febr. 3. 18:26
 14/26 Salx Narval ***** válasza:
Hát attól, hogy nem tudjuk, még lehet véges a világegyetem is.A végtelen épp úgy elképzelhetetlen, mint a vég, vagy a semmi fogalma.És itt van még a nagy kérdés is, mihez képest véges, vagy végtelen valami?
2010. febr. 4. 05:27
 15/26 A kérdező kommentje:

Jó feltevés....

Szerintem az elődeink a nagy bumm előtt csináltak egy hatalmas részecskegyorsítót, hogy megkeressék az utolsó alkotóelemet az anyag részecskéi között. Először, mintegy figyelmeztetésként elromlott a szerkezet. De megjavították. És akkor meglett Legnagyobb Bumm....

2010. febr. 4. 18:55
 16/26 anonim ***** válasza:

helló kedves kérdező, remélem beugrasz még.

Mi van olyankor, ha ez az "intelligens tervező", és szuper intelligens univerzális "elme", és az egész világegyetem az ő rendezett, "irányított" gondolata, akkor Péter bibliai idézetei is helytállnának, hogy benne, és őérte teremtetett minden. Hiszen az ő elméjében van minden. Tehát ebből kiindulva, egy Isten áll az egész Univerzumunk felett és mögött.

üdv

25/F

2010. máj. 3. 10:39
 17/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Azért így végiggondolni ezt a világegyetemet, nem semmi. És hogyan gondolod? Gondolat közben felrobbanó napok, kvazárok, galaxisok. Száguldó kisbolygók, és üstökösök. Látszólag ez tényleg valamilyen robbanás utáni állapotnak néz ki. Erre repűl a lába, arra meg háta. És ezt csak kigondolni? Tamási Áron szavaival: "MIvégre mindez?"

2010. máj. 4. 10:06
 18/26 anonim ***** válasza:

10:39 vagyok

nem én gondolom végig, hanem az a szuper-intelligens elme.

én csak egyéni elme vagyok a "világ elme" gondolatában, és ébrenlétem alatt, az én gondolataimra vetíti az övéit, azért kötött "nappal" minden amit érzékelünk(tehát ami megjelenik előttünk azok csupán gondolatok, de "kötöttek), de amikor lefekszem este aludni, az álmom közben csak én vagyok saját gondolataimmal, saját megteremtett világommal(ugyanolyan mint a világelméé csak hát "ő" mindenható, a mindenség maga), utána egy mély alvás fázis, és reggel ébredés. Tehát egy ilyen határtalan tudással rendelkező elme, simán végig gondolja magában a csillagok felrobbanásától kezdve, egy növény gyökerei által elvégzett tápanyagfelvételig. Ez a "Világ Elme" időn és téren túl van, neki minden egy pillanat, és egyben örökkévalóság, tehát amit mi időnek érzékelünk, akár sok milliárd évnek, "őneki" egy darab "most" össz-vissz. Így azt sem nehéz megérteni, hogy lehetséges amiket kérdeztél, írtál kedves előző.

üdv

25/F

2010. máj. 4. 10:29
 19/26 anonim ***** válasza:
Még ez is lehet. Csak azt nem értem, miért kell ehhez egy szuper lény? És ő mi végre van? Csak hogy legyen? A másik oldala a dolognak, hogy ha ezeket a létkérdéseket egyre kijjebb tologatjuk, akkor sem jutunk egy jottányival sem, a megoldáshoz. Én úgy látom, hogy az Istenünk a tudásunkkal nől, és változik, éppenezért kár érte bárkinek az életét, javait elvenni, székesegyházakat építeni neki. Magyarul kár vele hülyíteni az embereket. Tkp a kérdésemet alapból azért tettem fel, mert nagyon szúrta a szememet a pápa ilyen ostoba kijelentése.
2010. máj. 5. 18:53
 20/26 anonim ***** válasza:

10:29 vagyok

Azt hogy érted, hogy nem kerülünk közelebb a megoldáshoz?

A Pápa pedig nem azt a nézetet vallja, amit egy igazi hívő.

Az pedig, amit én írtam, felnyitja a szemünket, hogy felelősséggel tartozunk mindenért körülöttünk, és a célunk, a szellemi fejlődésünk, hogy visszatérjünk a kiindulási pontunkba, ehhez a bizonyos "Világ Elméhez", amiből lettünk, azért, hogy mi is magunkba érezhessük teljesen a Világegyetemünket, ahogy ő képes rá. És igen, ez a "szuper lény" magáért a 100% os létért van, és azért, hogy mis is azok lehessünk.(100%osak)

üdv

25/F

2010. máj. 5. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!