Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták mit hiszenek az...

Az ateisták mit hiszenek az ember keletkezésében? És mit gondolnak hogy mi lesz az élet után?

Figyelt kérdés
Én pusztán kíváncsiságból kérdezem meg, mert úgy gondolom hogy minden embernek van elkézelése a föld és az emberiség kialakulásáról és arról hogy mi lesz az élet után.

2014. nov. 21. 15:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Elkezdődött utazásod a vallásosság, vagy a nihilizmus felé. Én a nihilizmust választottam, mivel egyszerűen baromság, amiket a vallások állítanak.
2014. nov. 21. 18:02
 12/24 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem tudod elhinni, mert ez rögzült meg.

Én az evolúciós elméletben hiszek, nem tudom elképzelni, hogy Ádám és Éva, meg nekik a gyerekeik milyen vérfertőzést csináltak. Nem hiszek Noé bárkájának történetében és Jézusban sem. Jó történetek, nincs velük bajom, de szerintem nem nagyon lehet igaz. 2-3 ezer év múlva Harry Potterben meg Yodában fognak hinni? (már bocsi, ne sértődjön meg senki)

Azt sem tudom elképzelni, hogy mi a jó abban, hogy valaki felkel egy órával előbb minden nap azért, hogy suli/munka előtt Bibliát olvasson. Pedig van ilyen osztálytársam.

Élet után nem tudom mi lesz. Ebben a szigorú "osztályzásban" nem hiszek. Lehet, hogy van egy hely, ahova mennek a lelkeink, szeretném, ha halála után mindenki "megtisztulna", és a lelkeink boldogan ellennének egymás mellet. De egy kicsit abban is hiszek, hogy figyeljük a családtagjainkat, csak nem a mennyből.

Azt meg nem tudom elhinni, hogy ha Isten ennyire szeret minket, akkor miért halnak bele például rákba olyan emberek, akik mondjuk vallásosak, a szüleik és minden felmenőjük vallásos volt, és nem tett sose semmi rosszat. Akkor őt miért nem gyógyítja meg? Miért nem a gyilkos hal meg, stb...

Pedig elvileg katolikus vagyok, de csak nagyon kicsi babaként lettem megkeresztelve, de szerintem felesleges volt, sose jártam templomba.

2014. nov. 21. 18:11
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Fontosabb, hogy mit tudunk, mint, hogy mit hiszünk.

A hit nem a világot írja le, hanem azt, hogy mi mit szeretnénk. De a világ nem lesz olyan, mint amilyennek szeretnénk. Ezáltal nem látom sok értelmét a képzelgéseknek.

2014. nov. 21. 19:58
 14/24 Ozmium42 ***** válasza:
85%

"Honnan tudod, hogy nem volt semmi? Lehet csak nem emlékszel. Pl. a születésed utáni egy hétre, sőt egy évre sem emlékszel, pedig akkor már éltél."

Azért nem emlékszünk, mert még az agyunk olyan fejletlen, hogy nem alakult ki a tudatunk. Mennyivel inkább nincs mire emlékeznünk, amikor még nem is léteztünk! És mennyivel inkább, amikor már nem fogunk.

2014. nov. 21. 21:03
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

Az élet keletkezése egyenlőre nincs pontosan bebizonyítva. Egyáltalán azt is nehéz meghatározni, mi is az élet tulajdonképpen. Én elhiszem a tudományos magyarázatokat, de ne értse senki félre, nem hiszek benne, csak elhiszem és ha bármiben jobb, pontosabb, részletesebb verzió fog ismertté válni, akkor nem okoz majd problémát nekem.

Tehát szerves vegyületek, amikből kialakulhattak az élet építőkövei, fehérjék, aminosavak, stb... aztán valószínűleg olyan élet előtti szerveződések jöttek létre, amikre nem is gondolunk és hatalmas lehetett az út az első ősbaktériumig, pláne a sejtig. Ebből semmi sem maradt fenn, így hát nem tudjuk biztosan, de onnantól sima ügy az evolúcióval a különféle élőlényformák kifejlődése.

Az élet után ugyanaz történik velünk, mint az állatokkal. Aki hisz a lélekben és egyéb hasonló dolgokban, az akkor konzekvens, ha vegetáriánus, bár ha jobban belegondolok, talán még akkor sem, mert azok is feltétlenül élnek, akár még lelkük is lehetne és azt vajon miért szabad nekik megenni, a húst meg nem?

Elpusztulunk amikor meghalunk.

Az iskolában meg a rövid életedre készülsz, amely azért a mi léptékünkben nem is olyan rövid. Ezzel az erővel ezt is kérdezheted, miért növök meg ilyen nagyra, ha végül úgyis meghalok, minek eszem, ha úgyis hm, szóval kijön belőlem?

:)

2014. nov. 21. 21:57
 16/24 anonim ***** válasza:
94%

"Csak én azt nem tudom elhinni hogy én azért tanulok és azért éretségizek azért fogok dolgozni hogy utána majd megszűnjek létezni..

Engem egyszerűen megőrit ez a gondolat..."

Ezért kell támogatni a tudomány fejlődését, hogy eljussunk egy olyan szintre, ahol ki lehet kapcsolni az öregedésért felelős gént.

Utána akár örök életünk is lehet.

2014. nov. 21. 22:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az érettségit is mi hoztuk létre, a tanulást, az elvárásokat, a munkaerőpiacot, a gazdaságot, az ipart, az értéktőzsdét, a társadalmat, amit mi lotunk, a törvényeket, az oktatási rendszert, mindent. A pénzt is, amiért mindezt teszed, amit teszel, azt is mi találtuk ki. Azért, mert intelligens lény az ember, öntudattal. Persze, hogy teszel azért a pénzért, mert nincs más választásod, ha nem akarsz éhen halni. Ezt is mind-mind mi találtuk ki. Eleget teszel a világ által felállított elvárásoknak, aztán meghalsz. Mert a halál bekövetkezik, akkor is, ha neked van érettségid. A természetet nem lehet szabályozni.
2014. nov. 22. 11:25
 18/24 anonim ***** válasza:
alkotunk* nem tudom hogy lett az lotunk. Idióta billentyűzet
2014. nov. 22. 11:26
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

Azt tudnod kell, hogy ateistaként az életnek nincs értelme!!!

Ha minden ember a következő generációért kínlódik, akkor még inkább értelmetlen, mivel tudják, hogy az emberiség is ki fog pusztulni.

A múltban nem hisznek, számukra minden mese, történelem nem létezik, mert amiket leírtak elődeink az hazugság.

Mi kell kitaláljuk mi volt a múltban, ez a szlogen.

A hit ma már nem normális jelenség, ahogy a Bibliában írva van. "Jézus amikor visszajön talál e hitet a földön?"

Jézus Isten fiának bizonyult feltámadása által, ha ez tény, akkor az ateisták hitetlensége sem változtatja meg bárhogy is szeretnék.

Jézus mondta, hogy Isten elrejtette ezeket a bölcsek elől, de megjelentette a gyermeki hittel bíróknak.

Ha szívből keresed Istent megtalálod, és itt a földön egy tartalmas életet élhetsz Isten megismerésében, ha az ateizmust választod, szavaid szerint meg fogsz őrülni.

2014. nov. 22. 17:35
 20/24 anonim ***** válasza:
94%
Az a megfogalmazás, hogy az "ateisták mit hisznek", eleve téves. Az ateista, a jó ateista nem hisz. Hanem tud, megbizonyosodik róla. De őszinte leszek: a legtöbb ateista, de még a legtöbb díszkeresztény is egyszerűen leszarja. Él a mának, él ahogy tud, élvezi az életet egy bizonyos erkölcsrendszer szerint, ami bizony, nem a biblia. Ha beleringatod magad félelemből egy tévképzetbe, attól a dolog még nem lesz úgy, ahogy elképzeled. A vallások nagy többsége csupán a haláltól való félelem miatt jött létre, mert képtelenek vagyunk jól kezelni a veszteséget, és továbblépni.
2014. nov. 24. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!