Jézus tanításai és a Biblia egymással összeegyeztethetetlenek. Ti, hogy látjátok?
"Ami bizonyíthatatlan, az csak erőltetett lehet. Vagy tud valaki cáfolhatatlanul biztosat Jézussal kapcsolatban, azon a néhány mondaton kívül, ami nem vallásos színezetű?"
-->Tudod, filoszmen, éppenséggel a te állításaid bizonyíthatatlanok. De egyetértek veled olyan szempontból, hogy ami bizonyíthatatlan, az valóban erőltetett, ilyenek jelen esetben te a gondolataid. Nézzünk egy példát:
"Jézus nem volt vallásalapító"
-->Nos, olyan vallásokat, amik a görög-római időkben léteztek, valóban nem alapított. Viszont az Egyház alapjait félreérthetetlenül Jézus Krisztus rakta le, lásd az alábbi igét:
"Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem majd fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta." (Mát 16,18)
Jézus Krisztus tehát az Egyház alapjait már az életében lerakta.
Kérdező, te nagyon rossz oldalról közelíted meg az egészet. Abból indulsz ki, hogy Jézus csak egy ember volt, aki okosakat mondott, aztán meghalt, és kész vége, holott Ő egyszemélyben ember és Isten is. Vagyis Isten Fia, aki emberré lett és halála után feltámadt majd felment a mennybe. Tehát, mivel Ő Isten és él értelemszerűen tudja azt ami az Ő földi élete után történt.
Abban igazad van, hogy nem mondta azt, hogy a nevében hódítsanak, gyilkoljanak, és erőszakosan térítsenek, de azt mondta, hogy "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Máté 28, 19-20)
A Biblia Isten szava, tehát teljesen összeegyeztethető Jézus Krisztussal. És ahogy már előttem leírták, az Ószövetséget (amit akkor ugye még nem így hívtak, de ugyanez volt) Ő is ismerte. A keresztyén kifejezés meg először gúnynévnek indult, csak Krisztus követői inkább örültek neki.
A felekezetek pedig valóban nem Jézus akarata, mert Ő pont azért imádkozott, hogy követői egyek legyenek. (János 17, 11) A vallásháborúkat sem Isten akarta, hanem az ember.
Amúgy a kérdésed egy kicsit vicces, mert Jézus tanításai pont a Bibliában vannak leírva.
A Biblia zsidó munka. Az ő hitvilágukon alapul, az Ószövetség teljes egészében és lényegében róluk is szól- Az Újszövetség nem teljesen, egyetlen szerzője nem zsidó, ő aztán biztosan nem ismerhette életében Jézust, ha ő is élt egyáltalán, mert még az sem bizonyított.
A többi szerzők többsége is csak hallomásból tudhatott valamit Jézusról, másod, harmadkézből, pusztán az elmélkedésük az, ami abban szerepel. Aki személyesen is találkozott vele, az is csak a saját gondolatait írja le és én erősen kételkedem abban, hogy ennyi mindenre emlékezne bárki is évek máúltával. Minden bizonnyal volt néhány történet, esetleg pár levél, néhány rövid írás róla és ezt egyházi emberek, szerintem nem is a szerzőnek feltüntetett ember, hanem ismeretlenek alaposan átfésülték, átírták, megtoldották, kibővítették, kiszínezték.
Végül az államvallássá tételkor alaposan megrostálták, átdolgozták és egybegyúrták, de ekkor már biztosan senki nem tudhatott semmit arról, hogy valójában mit is mondott Jézus,
Péter és Pál egyébként is jelentősen eltérő módon értelmezte már az elején az egészet és ezért szerintem a kereszténységnek Palianousnak lenne igazabb a neve, mert nem Krisztus, hanem valójában Pál követői.
A régi vicc jutott az eszembe, bocs, ha ismeritek:
Elmegy a zsidó a rabbihoz és mondja neki:
- Képzeld rabbi, elküldtem a fiamat Izraelbe és keresztény lett.- Mire a rabbi meglepődve felkiált: - Nahát, velem pont ez történt tavaly, én is elküldtem a fiamat Izraelbe és ő is keresztény lett. -
Buzgón imádkozni kezdenek és ekkor lejön hozzájuk az Isten és mondja nekik - mit csodálkoztok, hát nem tudjátok, hogy én is elküldtem a fiamat Izraelbe és ő is keresztény lett? -
:)
"Szóval, Jézus tanításai és a Biblia egymással a LEHETŐ LEGTELJESEBBEN összeegyeztethetőek."
Az Ószövetségi embertelen "tanításokkal",hogyan egyezteted össze?
"Az Ószövetségi embertelen "tanításokkal",hogyan egyezteted össze?"
-->Jézus azt mondta az Isten Igéjére [ami akkor az Ószövetség volt], hogy igazság (Ján 17,17). Egyáltalán nem embertelen tanítások voltak, sőt a korabeli ókori népek életmódjához képest kimagasló törvények. Vagy szerinted véletlen, hogy a pogány népek is látogatták már a görög-római világban a zsidó istentiszteleteket?
"-->Jézus azt mondta az Isten Igéjére [ami akkor az Ószövetség volt], hogy igazság (Ján 17,17). Egyáltalán nem embertelen tanítások voltak, sőt a korabeli ókori népek életmódjához képest kimagasló törvények."
Kimagaslóak? akkor milyenek lehettek az előttük lévők? Valóban azt mondta Isten igéjére,hogy igazság,csakhogy nem az Ószövetségre értette,vagyis arra csak részben.Maga a Biblia írja,hogy nem fogadott el belőle mindent.A Krisztusi szeretetet nem egyeztette össze az egymás iránti kegyetlenkedéssel,mert nem is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!