Mi van akkor, ha úgy érzem, keresztény vagyok, de nem szeretem Istent?
Grkaty: megölnél embereket csak azért, mert hozzáérnek egy ládához, vagy mert elsőszülöttek, vagy mert nem jó játékokkal játszadoznak, vagy mert nem jó dolgot ettek? Te talán nem, de van egy közös ismerősünk, aki megtette.
Többiek: kissé 101-es szoba hangulata van ennek a topicnak, ahogy arról diskuráltok, hogyan szeressen valakit a kérdező, akit nem szeret.
"arról diskuráltok, hogyan szeressen valakit a kérdező, akit nem szeret"
Első vagyok, és kegyetlenül lepontoztatok - pedig nem is ezt írtam.
Azt írtam, hogy HA elhiszi a kereszténység alapelveit - AKKOR tartsa is be azokat!
Ez a minimum, amit megtehet.
Szeretetet valóban nem lehet elvárni. A kereszténység ezt várná el - de nem is, hiszen mégsem várja el - de mégis, elvárja. Ez attól függ, hogy éppen melyik részét olvasod a Bibliának.
Kedves 11-es...remélem te nem tartozol azok közé, akik rohamot kapnak a "kedves" megszólítástól
Úgy látszik muszály vele felhagyni, bár azok az ideges emberek úgyis találnak valamit, ha unatkozni fognak :)
/bocs az eltérés miatt/
A szövetségláda esetében aprólékos figyelmeztetés volt kiadva, hogy csak a lévitáknak volt szabad hozzáérni.
Ha te az áramba nyúlsz, és agyoncsap, az állam elnöke tehet róla?
Tudod sok történet a Bibliában csak nagyon röviden tömören van leírva.
Ha nem ismerjük a Biblia Istenét, akkor meg sem érthetünk sok mindent.
Sok mindent az archeológiai ásatások során értünk meg.
Pld. azt is, hogy miért tiltotta le szigorúan a halál büntetés terhe alatt Jehova a zsidóknak a hamis istenek imádatát. Az archeológia bizonyítja, hogy tényleg igaz volt hogy ezeknek az "isteneknek" kisgyermekeket áldoztak fel az imádóik.
Ugyanakkor ha olvasod a Bibliát, láthatod, hogy milyen megbocsájtó Isten Jehova, ha valaki abbahagyja a roszat.
Ezt bizonyítja a Ninive lakói története, a Gibeoniták története, és tudtad, hogy a Jézus Krisztus nemzetségi táblázatában van a volt parázna Ráháb is, aki nem is volt zsidó? ... és még sok-sok pld. megbocsájtott a kegyetlen gonosz Manasse királynak is
Bocs még kimaradt egy nagyon fontos gondolat
Ozmium, itt még van egy nagy dolog. Lesz feltámadás, bár ezt elhinni, igazán szüksége van az embernek bizonyítokokra a Jehova végtelen hatalmáról.
Ezek közé fognak tartozni azok is akik bármilyen oknál fogva meghaltak. /Csak azok mennek az örök pusztulásba, akikröl Isten már tudja, hogy javíthatatlanul romlottak, mi nem itélhetünk senkit sem/
Csak azért szeretni egy istent mert azt mondják, az olyan, mintha azt mondanák szeress egy olyan embert akit utálsz és ebből következik a feltétel nélküli szeretet. Ez egy út ami elvezethet egy isteni tudathoz, arra a pontra ahol te is isten lehetsz. Ez egy út amit a keresztények választanak. Leestél a fáról, hogy megtanulj oda vissza mászni. " alattad a föld, feletted az ég és benned a létra" Ezt egy kedves barátom mondta aki nem tudom kitől idézte.
Persze sok más útja is van még hogy isten lehess. Válogass és találd meg a te utad.
Én személy szerint úgy bondolom a pokol egy valótlan hülyeség, amivel az emberekben félelmet keltesen és ezáltal fenntartsanak egy olyan intézményt mint a templom, vagy egy olyan hitrendszert mint a keresztényég.
Én is keresztény vagyok és ha ezért tényleg pokolra jutok, hát vállalom a következményt. Örökké semmi sem tart...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!