Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Fogadjuk el, hogy mindent...

Fogadjuk el, hogy mindent Isten teremtett, de akkor azóta mit csinált?

Figyelt kérdés
2014. szept. 27. 13:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

"Az emberi tudatlanság az ateizmusban csúcsosodik ki, hiszen nem képesek cáfolni Istent, csak habzik a szájuk - tisztelet a kivételnek!"

- Ja, pont az ő szájuk habzik...

2014. szept. 28. 11:12
 12/19 anonim ***** válasza:

na, akkor mi is az isten? valasu azokra a kerdesekre, amiket az ember nem volt képes megvalaszolni. pl villámlás, betegség eket halal. az idők folyaman rengeteg szellemet istent imadott az ember es teszi a mai napig is. mindegyik vallas szerint az o istene letezik csak. Akkor mirol is beszélünk????????

mi bizonyitja a létét??? az emberiség tobbet fejlodott miota kinyitotta a szemét es letette a bibliat mint az azt v megelozo evezredekben

2014. szept. 28. 11:15
 13/19 Napfonat ***** válasza:

"na, akkor mi is az isten?"

Isten a teremtő és fenntartó!

" valasu azokra a kerdesekre, amiket az ember nem volt képes megvalaszolni. pl villámlás, betegség eket halal. az idők folyaman rengeteg szellemet istent imadott az ember es teszi a mai napig is."

Az ősember és az ún. "természeti népek" valóban hittek a természeti jelenségek isteni származásában. Mellesleg nem jártak messze a valóságtól. Manapság néhány bennszülött törzsön kívül senki sem hiszi már azt, hogy a betegségeket vagy a villámlásokat Isten okozná. Sajnos! Mert, bár tudjuk a villám fizikai kialakulásának folyamatát, mégis köze van a légkörfizikához. Annak köze van a légkörhöz, légkörünk viselkedése pedig a Naptól függ. Napunk pedig szerves része a világmindenségnek, amit nyugodtan nevezhetünk Istennek.

"mindegyik vallas szerint az o istene letezik csak."

Igen, a valóban ostoba és bigott vallásos emberek világszerte úgy hiszik, hogy csak az ő vallásuk istene az igazi. Azonban a felvilágosult vallásos emberek tudják, hogy csak egyetlen Isten létezik, és minden vallás ehhez az egyetlen teremtő erőhöz imádkozik, csak különféleképpen. Megjegyzem, hogy azok a tudósok vagy szakemberek, akik hisznek Istenben, azok NEM valamiféle katolikus, vagy hindu istenben, vagy Allahban hisznek, hanem az egyetlen teremtőben!

"mi bizonyitja a létét???"

Létét a vallásos élmény, a vallásos megismerés vagy akár elragadtatás bizonyítja. Minden emberben benne van a képesség a vallásos élményhez, de a legtöbb ember kifelé figyel, pedig az igazság belül van, bennünk van!

"az emberiség tobbet fejlodott miota kinyitotta a szemét es letette a bibliat mint az azt v megelozo evezredekben"

Az a baj, hogy az emberek egy kis része ateista (szerencsére), és ezek kizárólag a technika fejlődésében látják az ember fejlődését. Bár a technológia fejlődése hasznos, mégis azt látjuk, hogy a technológia a pusztítást is nagyban szolgálja! Az embernek a lelki fejlődésre kellene fektetnie a hangsúlyt, hiszen egy emelkedettebb fejlettséggel lehet csak olyan társadalmi közeget és struktúrát, formát kialakítani, amely meghozná a tartós békét! Tartós béke mellett pedig a szeretet is megerősödhetne világunkban, és a technikai fejlődés másodlagossá válna. Ami nem azt jelenti, hogy visszafejlődnénk, hanem azt, hogy arra használnánk a jövő technikáját, ami a lelki fejlődésünket megkönnyítené!

2014. szept. 28. 11:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Napfonat: Egy lila multidimenzionális lény él a nap közepében,ezt állítom. Na megcáfolnád?

A tudomány azt fogadja el,ami bizonyított,ami nem ,azt feltevésnek tekinti. Tehát isten maximum feltevés szintjén létezhet,de semmi sem bizonyítja létezését.

2014. szept. 29. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Az élmény meg nem bizonyít semmit. Tömeghipnózis is létezik. A placebo hatás is bizonyított. Szóval az,hogy elhiszed,hogy van már önmaga valóságossá válhat. Mikor kicsi voltam és fantasy könyveket olvastam,azt hittem,majd tudok varázsolni és éreztem is magamban,hogy van hozzá erőm. Na de ugye ez nem jelent semmit.

A görögök meg az ő isteneiket gondolták valósnak,na most, ők is mondhatták,meg volt az élmény.

2014. szept. 29. 13:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Bocs, kedves Napfonat, de bigott módon vagy beleájulva a Bibliába, akármelyik oldalvágányhoz is tartozol. Nem lehet egy fő csapásirány, hiszen minden felekezet magát tartja a fő csapásiránynak, és erre meg is esküszik... A baj az, hogy ledegradálod más népek őszinte hitét az ő saját elképzeléseik alapjaiban, és kimondod, hogy mindenki téved, csak az a felekezet nem, ahova te is tartozol. Talán ezt hívják vallásos egoizmusnak és nem különbözik bármilyen egoizmustól. Tehát a magadfajta ember egy szélsőségesen egoista ember, egoizmusának a tárgya pedig a vallása. Ez így elég snassz és középszerű, nem gondolod?
2014. szept. 29. 20:33
 17/19 Napfonat ***** válasza:

"Napfonat: Egy lila multidimenzionális lény él a nap közepében,ezt állítom. Na megcáfolnád?"

Tényleg? Erről még sohasem hallottam. És te kitől? :)

"Tehát isten maximum feltevés szintjén létezhet,de semmi sem bizonyítja létezését."

Nincs is ezzel semmi baj. A tudománynak nem is szerepe az, hogy Istent bebizonyítsa, hiszen a tudományos módszerek korlátozzák azt ebben, ugyanakkor cáfolni sem képes.

"Az élmény meg nem bizonyít semmit."

A tudomány számára valóban nem, hiszen szubjektív, belső élményről van szó. Istent mindenki önmagában találhatja meg, ha befelé figyel. Vagy csodálatos módon megmenekül a haláltól például.

"Tömeghipnózis is létezik"

Mindannyian tudjuk, hogy ez a példa nem jó. A tömeghipnózis valami egészen más, és nem marad fenn az állapot az ember élete végéig. Másrészt, a tömeghipnózisra sincsenek ellentmondás nélküli bizonyítékok.

"A placebo hatás is bizonyítot"

Ebben egyetértek.

" Szóval az,hogy elhiszed,hogy van már önmaga valóságossá válhat. Mikor kicsi voltam és fantasy könyveket olvastam,azt hittem,majd tudok varázsolni és éreztem is magamban,hogy van hozzá erőm. Na de ugye ez nem jelent semmit."

Na most ez egy óriási ellentmondás! Először azt írod, hogy ha elhiszed, akkor valósággá válhat. Utána meg a gyermeki fantáziádról írsz, majd bevallod, hogy ez ugye nem ugyanaz. Hát persze.

Ha elhiszed, hogy tudsz varázsolni, az tényleg nem válik valóságossá. Ráadásul Isten sohasem válik kézzelfogható valóssággá, hiszen a fizikai léten is túli, tehát univerzális és mindenható. Vagyis mindenre hat!

"A görögök meg az ő isteneiket gondolták valósnak,na most, ők is mondhatták,meg volt az élmény."

Bizonyára volt is nekik vallásos élményük, hiszen a császárok is buzgón imádkoztak saját személyes templomaikban. Nincs itt semmilyen ellentmondás, ha azzt keresel.

"Bocs, kedves Napfonat, de bigott módon vagy beleájulva a Bibliába, akármelyik oldalvágányhoz is tartozol."

Nem tudom, kedves filoszmen, hogy miből szűrted ezt le, de rendesen mellélőttél. Amiről én írtam, az valóságos eretnekség a bibliát vakon követők körében. Bár a bibliát vagy 68-szor elolvastam oda s vissza, nem élek vele. És nem tartozom semmilyen oldalághoz sem. A saját életutamnak, tapasztalataimnak, tanulmányaimnak és olvasmányaimnak köszönhetem e sajátos világnézetet.

"Nem lehet egy fő csapásirány, hiszen minden felekezet magát tartja a fő csapásiránynak, és erre meg is esküszik."

Ezért van az örök béke és az ökumenizmus halálra ítélve. A vallási felekezetek egy bizonyos élményszint után már feleslegesek. Legalábbis a számomra.

"A baj az, hogy ledegradálod más népek őszinte hitét az ő saját elképzeléseik alapjaiban, és kimondod, hogy mindenki téved, csak az a felekezet nem, ahova te is tartozol."

Összekevered a hitet a vallással. Amint már leírtam, az intézményesített vallás, az egyház rossz. Ebben az értelemben természetesen ledegradálom. A hitre azonban szükség van, hiszen az ember rendelkezik a puszta testén kívül mással is. Tudattal, énnel,egóval, lélekkel, szellemmel. És tényleg nem tartozom egyetlen felekezethez sem. A szektáktól pedig az Isten óvjon engemet is és mindenkit.

"Talán ezt hívják vallásos egoizmusnak és nem különbözik bármilyen egoizmustól."

Nem tudom, hogy ez mit jelent, de nem is érdekel. A szó hagyományos értelmében nem tartom magam egoistának, az intézményesített vallás pedig nem érdekel, messze elkerülöm. Szabadúszóként és szabadságszeretőként jogom van saját világnézet kialakításához, ahogyan mindenki másnak is, aki már ébredezik.

"Tehát a magadfajta ember egy szélsőségesen egoista ember, egoizmusának a tárgya pedig a vallása"

Ezt megint nem értem, miből szűrted le. Elmondtam a véleményem. Hozzászóltam a vitához. Mint ahogyan Te is. Mint mondtam, nem tartom magam egoistának, sőt. Ugyanakkor az egoizmus éppen az, amikor nem engedik a másikat megnyilvánulni és elnyomják a véleményét? És "Ez így elég snassz és középszerű, nem gondolod?" :)

2014. szept. 29. 23:16
 18/19 anonim ***** válasza:

#4: az égitesteket a gravitáció és a mozgasi energia tartja a pajajukon.Surlodasmentes környezetben rendkívül lassú a mozgási energiak csillapodása. Nem isten: Fizika!

150 evvel ezelőtt a Hold is egy isten volt, mint minden, amit az emberek nem ismertek.

Aztan áruld mar el: mit csinál Gazaban?

2014. okt. 3. 09:27
 19/19 anonim ***** válasza:
ja, pont az ateisták szája habzik.... amikor azt állítják, hogy a villámlás legkori elektromos kisules es nem isten haragja... (es ez csak egy példa...)
2014. okt. 3. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!