Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A házasságtöréssel kapcsolatba...

A házasságtöréssel kapcsolatban nem vagytok ti keresztények ellentmondásosak?

Figyelt kérdés
Leszóljátok, széttépitek azt az embert, aki házasságtörést követett el, miközben maga Jézus Krisztus mondta, hogy van megbocsátás. Nem pontos idézet, de azt írta hetvenhétszer is megbocsátok. Ezek szerit aki keresztény az megtagadja Jézus Krisztus tanításait. Azaz az egész vallásotok hazugságra épül. Ezzel nem a házasságtörés mellett érvelek, ez egyértelműen negatív dolog, de tudni kell, hogy a bűn mindenkiben megvan a lelke mélyén és vétkezhet.
2014. szept. 20. 19:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta a vétkesnek, hogy menj és ne kövess el bűnt többé. De ha belegondolsz a házasságtörés folyamata több bűn összessége. Ugyanis először az ember gondolatban követ el bűnt, amikor a házasságtörésre gondol (az elég életszérűtlen, hogy hirtelen egy nemi szerv kerül az ember elé). Ha ezt megbánja és nem vétkezik többet akkor megbocsájtást nyer.

De ha ezek után nem megbánja a dolgot, hanem kiterveli a félrelépést (újabb gondolati bűn), majd tetteket is tesz ez érdekében (itt már minimum a 3. bűnnél tartunk) akkor felrúgja a "menj és ne vétkezz többé" Jézusi tanítást.

2014. szept. 20. 23:45
 12/23 anonim ***** válasza:
Az is kérdés,hogy aki leszólja a másikat a házasságtöréséért,az miért szólja le? Mert aki a saját házasságával valóban elégedett,az nem fog másokkal foglalkozni,mert miért tenné? Szóval,ha mélyebbre ásunk,valahol csak van az ilyen ítélkező erkölcscsőszökben valami irigység,hogy "Ha én hűséges vagyok a házastársamhoz,akkor nehogy már a másik megtehessen olyat,amit én nem" A házasság egyfajta kötelék,és unalmassá,vagy terhessé is válhat,akkor is ha valaki keresztény.Az emberben pedig a szabadság vágy mindig benne van.
2014. szept. 21. 07:45
 13/23 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak igaza van részben, de csak részben. Szerintem ha megunjuk a házasságot akkor új utakra kell lépni, kilépni belőle és nem megcsalni közben a házastársunkat. Az már más kérdés, hogy időnként bosszúszomjasak vagyunk és ezért teszünk dolgokat. Ez is bűn, de attól függ ki szerint.
2014. szept. 21. 11:33
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem mellesleg egy Hit Gyülekezetéhez tartozó ember, egy Tanú, Adventista, Krisztus Követőihez tartozó úgy rúgna ki a tagjai közül ha kitudódna, hogy senkinek a lába nem érné a földet. De lehet még ők meg is vernének amennyire félre vannak vezetve a kitalált egyházuk által.
2014. szept. 21. 11:36
 15/23 anonim ***** válasza:

"Szerintem ha megunjuk a házasságot akkor új utakra kell lépni, kilépni belőle és nem megcsalni közben a házastársunkat."

Persze,én sem azt mondom,hogy a megcsalás a korrekt út,a dolgokat meg kell beszélni.Csak ugye aki következetlen,és Isten nevében köt házasságot,az sokkal inkább rabságban érezheti magát,ha nem megy jól a házassága,és akkor hajlamos másokra mutogatni tehetetlenségében.

2014. szept. 21. 13:38
 16/23 ceri ***** válasza:

Az, hogy van megbocsájtás az nem azt jelenti, hogy a bűn az nem bűn. Mi ebben a hazugság? A vallás különben nem erre épül. A vallás az igaz utat ajánlja elsődlegesen és minden esetben. A megcsalás -mint ahogy a neve is utal rá- csalás.

Abban igazad van, hogy a bűn mindenkiben meg lehet a lelke mélyén. És mindenki követ el bűnt az életben is, nem csak a lelke mélyén.

A vallásos ember is ember. A vallás azt jelenti, hogy amiben hisz azt nyíltan megvallja, és próbál annak megfelelően élni. Nem azt jelenti, hogy nem hibázhat. Ha valaki szívből csinálja a dolgait, éli az életét, az viszont nem csak legyint egyet, ha bűnt lát, vagy tesz. Az mélyen megérinti a lelkét, ha követ 1 vallást ha nem-. És tanul belőle. A vallás ilyen szempontból csak annyit számít, hogy részben eltér a világi törvényektől -szigorúbb és speciálisabb bizonyos kérdésekben.

2014. szept. 21. 17:31
 17/23 anonim ***** válasza:

"Az ölést és lopást kérlek ne említsük már egy lapon

a házasságtöréssel"

Miért ne? Engem csaltak már meg: ellopták az időmet és kinyírták a szívemet és zita is van útó hatása. Azért mert neked a megcsalás leredukálódik a szexuális aktusra, az másnak még sokat jelent. Ölt volna meg inkább.

2014. szept. 22. 21:17
 18/23 ceri ***** válasza:
Ugyan ! ne így fogd fel! Inkább tanulj az átélt dolgokból. Persze én is átérzem, hogy milyen az amikor becsapottnak érzi magát az ember. De mint mondtam tanulj belőle. Lehetőséged van még, hogy olyannak szolgáltasd ki magad, aki megérdemli, nem él vissza a helyzettel és az érzelmeiddel. Pontosan azért mert az élet megy tovább, van még lehetőséged. Az után meg ne bánkódj aki nem érdemel meg.
2014. szept. 23. 08:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem téptem szét még senkit.
2014. szept. 23. 12:32
 20/23 anonim válasza:
" Hit Gyülekezetbe tartozó ember kirúgna" Nem tudom miért kell ilyet állítani! Ha házasságtörést követ el valaki, és megbánja, Isten megbocsájt neki, és senkinek nincs joga vádolni érte. Ezt tanítják a gyülekezetben. És hogy ne avatkozzunk egymás dolgaiba. A gyülekezetben nem ítélkezést,hanem szeretetet hírdetnek, és nem kárhoztatást,hanem kegyelmet.
2014. okt. 17. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!