A jehovások szexelhetnek Nem gyereknemzés, hanem csak élvezetek céljából?
kedves 9-es!
Lényegében az előző hsz-ban válaszoltam neked is. Az ószövetségben leírt gonosz, gyilkolásra buzdító, kirekesztő lény az én felfogásomban nem egyeztethető össze Istennel, a jóságossal.
Nem vagyok egyik vallásnak sem a híve ( bár Sceptic ezt is jobban tudja :), elvégre ő éleslátó tudós ), viszont annyit tudok, ha egy akármilyen rendszert elemzek, akkor annak axiómáit el kell fogadnom. E nélkül kívülről persze, hogy nem lehet semmi sem igaz. Ezért nem kritizálhatják sztem a vallást ateisták. Ill. megtehetik, csak értelmetlen. A tárgyilagosság kizárva! Ha eleve nem fogadom el az eukleidészi geometria axiomáit, akkor értelmetlen a háromszög szögeinek összegéről (180 fok) vitázni. Ez nekem egyszerű, mint a pofon, de van akinek ezzel nehézségei vannak. Sajnálatos, de ez van.
Konkrétan ami a kérdésedet illeti - apokrifek, de hallgathatsz tőle is https://www.youtube.com/watch?v=Oo0YFSDGwWU, vagy esetleg tőle [link] - ne vegyél semmit kézpénznek, de gondolkodni érdemes
Kedves ceri!
Miért kellene Istennek oly módon "jó"-nak lennie, ahogy mi gondoljuk? Például, ha két Istenfélő focicsapat játszik akkor melyikhez legyen jó? Amúgy hogyan érzékelnénk a jót, ha nem ismerjük az ellentétét a rosszat?
> A jehovások szexelhetnek Nem gyereknemzés, hanem csak élvezetek céljából?
Bárki megteheti aki nem béna és van működőképes nemi szerve. Hogy éreznek-e bűntudatot az egy másik kérdés.
Kedves 13-as
Én nem gondolom, hogy istennek olyannak kell lennie ahogy mi gondoljuk. Számomra isten = a világ törvényszerűségeinek az összessége. Nem kell, hogy konkrét entitás legyen -bár azt sem zárom ki- de nem ez fontos, hanem a törvények, amelyek mentén a világ működik. Törvények pedig vannak. Én azt elfogadom jónak, mert ez van, nincs alternatívájuk. Rossznak azt tartom ami a törvényszerűségeknek ellent mond. Ezt az ember rendszeresen meg is teszi, bár erre csak korlátozottan és időlegesen van módja. A ráksejt is ezt teszi abban a mikrokozmoszban amiben él. Nem hinném, hogy szükség van ráksejtre ahhoz, hogy értékelhessük az egészséges harmóniát, ami ideális esetben természetes jó állapot. Bár kétségtelen, hogy sokszor és sokan tényleg akkor jönnek rá igazából.
Képzeld, még sok ateista is megtért válságos állapotban. :))
Ami meg a focit illeti, isten nem jó egyikhez sem, mert a foci egyre élvezhetetlenebb, unalmasabb -én már szinte nem is nézem, pedig régen szerettem. A mai foci (is) tisztátalan, erőszakos, bohóckodás, jó nagy pénzért. 86 szögből mutatják a kamerák, mégis mindenki csalni akar. A mentalitás nekem nem tetszik, gondolom isten sem drukkolhat egyik csalónak sem, hiszen saját magának mondana ellent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!