Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateista és vallásos szempontbó...

Ateista és vallásos szempontból mi lehet misztikus, különösen érdekes, olykor megmagyarázhatatlan a mindennapokban?

Figyelt kérdés
Kérdésem minden kötekedéstől mentes. Ki, milyen , misztikus dolgokat él meg akár a mindennapokban?

2014. júl. 1. 17:59
1 2
 11/17 Pendulum92 ***** válasza:
Mindennek van oka persze, nem ez az érdekes, hanem mintha néha Valami vagy Valaki szervezné ezt.
2014. júl. 2. 21:49
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Különösen érdekes kedves Filoszmen.....hogy soha sem volt az erös oldalam torna az iskolában. Mindig az utolsó voltam a futásban. /mindig is a könyvek érdekeltek, bár ma elég ügyes hegymászó lettem, de én vagyok az utolsó mindig :) /

...és mégis gyorsan el tudok szaladni a kutya elött, ha megijedek :D

Katy

2014. júl. 3. 06:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A vallásos hegymászók minek visznek magukkal biztosító kötelet?

Ja tényleg, a pápának motorja is volt és bukósisakot is viselt. Nem volt talán elég hite?

Szóval mit másztál meg? Az Ararátot?

2014. júl. 3. 07:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Szerintem nem jól csinálod, lazán kell kívánni, mintha nem is igazán akarnád, olyan mellékes módon és ha elég magabiztos vagy, akkor teljesül a kívánságod.

Firtatni nem illik a miértet, ettől megharagszanak az Istenek, vagy a tündérek. Egyébként nem kívánják, hogy higgy bennük, nem is fontos nekik, itt biztosan téved a Biblia, mert ugye már engem sem érdekel túlzottan, hogy mit gondolnak rólam mondjuk a hangyák, hát most ugye egy mindenható lény nagy ívben tesz rá, hogy tisztelik e vagy sem, de attól még kedvelhet, vagy legalább is passzióból teljesítgetheti a kívánságaimat, még akkor is, ha nincs is, vagyis igazából nem is létezik.

Ez ugye pusztán hit kérdése, amit nem kell bizonyítani, sőt, ez egyenesen tilos, mert ha hit, akkor nincs szükség a tudásra, így hát a világ legtermészetesebb módján hihetek olyasmiben, amiről tudom, hogy nem létezik.

Ebben az esetben bizonyára meglepőnek tűnik ez a hozzáállás, de nem ment el az eszem, hiszen nekem mindegy, hogy a zöld manók, vagy a mitológia istenei, esetleg Jézus, vagy Krisztus teljesíti e a kívánságaimat, az a lényeg, hogy ez gyakran megesik, ezért a többi engem nem túlzottan érdekel.

Arról is meg lehet győződve bárki, hogy a nem teljesült vágyak is csak az ő érdekében lettek elutasítva.

Mondjuk a megnyert Mercivel biztosan felcsavarodna az első fára, volt már ilyen eset, azt úgy látszik utálták és kitolás volt a nyeremény. Ha full ötösöm lenne a lottón, biztosan megütne a guta örömömben, vagy lecsapnának a kiváltás előtt.

Az is figyelemre méltó, hogy a legtöbb művész nyomorgott, vagyis nekik az volt az ideális állapot, mert mikor már vastagok voltak, nem volt már ihletük és szívesen cseréltek volna a korábbi állapotukra, de ahhoz ki kellett volna dobni a szemétbe a rengeteg pénzüket, vagyonukat és arra már nem voltak képesek.

Én már ott tartok, hogy csodaként tartom számon, ha olyan üzletre bukkanok, ahol cigit lehet kapni és ilyen esetben örömmel tékozolom el a felesleges pénzem, lemondva a szükségtelen gyümölcs és zöldség adagomról, mert a kettő együtt nem megy és sajnálkozva gondolok azokra, akik degeszre szedik magukat a csóró bagósok kifosztásával és szegények nem mindig tudják, mire költsék a rengeteg dohányt, amit a dohányért bezsebelnek, mert hát ugye egy határon túl már nincs mi után vágyakozni, ha már mindenük megvan, akkor az istenek sem tudnak nekik semmit teljesíteni, még a legnagyobb misztikummal sem.

Kicsit mosolyogva gondolok az egészségügy lelkes képviselőire, akik a cigi drágulása miatt azt várták, hogy egészségesebb elsz a magyar nép, de ezzel csak vitaminhiányos állapotot teremtettek, ami köztudottan nem hordoz túl jó ígéreteket, vagy az éhenhalás lehetősége is felmerül, a leszokás az nem, az más alapokon nyugszik, a bagósnak az az első, a legfontosabb, minden más utána jön.

Persze a temetkezési vállalkozók is szoktak kívánni, meg a koporsókészítők, meg egy idő után a TB alkalmazottai is belátják, hogy jobb egyik, másik kuncsaftjuknak, hogy nem terheli állandóan és erőteljesen a kasszát, mert az igazi az a számukra, aki befizet, nem aki kivesz, mert hát ők azt kívánták, így elég misztikus, hogy nagy szerencséjükre gyakran teljesül is a vágyuk, hogy az istenek nagy kegyesen elteszik láb alól azt, akivel csak a költség van, így a megmaradt pénzt lehet értelmes dolgokra is fordítani, jó kis manipulációkra, meg sumákságokra, mert hát valaki pont azt kívánja.

Amint látod, én már annyira ateista vagyok, hogy az már misztikus és áhítattal tagadom, hogy a nemhitben hinni is egy hit lenne, vagyis én abban hiszek, hogy nem hit az, amikor azt hiszem, hogy nem hiszem, hogy hiszek, vagy nem hiszek, ez ezen a szinten már tök mindegy, mert az a lényeg, hogy nem hiszek.

Amiben meg hiszek, abban sem hiszek igazán, mert az eszemmel tudom, hogy ezt csupán úgy hívják, hogy optimizmus, legalább is azt hiszem.

:)

2014. júl. 3. 08:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket is... Érdekesek... Gondolkodom én is, gondolkodom...
2014. júl. 3. 11:30
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

érdekes....az utolsó, jól megmulattatott. Azt hiszem a 13-as szintén a logikájával. Mert miért is visz magával biztosító kötelet´a hívö ember a hegymászáshoz. Hát még Jézus sem ugrott le a torony tetejéröl, amikor a Sátán megkísértette. Egyszerü a felelet, mert normális volt. Egy normális ember használja az eszét :) Tudja, hogy nincs szárnya

Katy

2014. júl. 3. 20:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Katy....

Ugyanakkor ha valaki istenkéteknek az igaz izé-bizéje, akkor állítólag még egy hegyet is el tud mozdítani.

Sosem fogom megérteni......

2014. júl. 4. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!