Nagyon tapintatlan voltam? Csak megkérdeztem keresztény katolikus vallású rokonaim, hogy Isten örül-e hogy levágták a csirkéket. Szerintem megharagudtak!
A bácsikámék folyton istenről Jézusról és a papról, templomról beszélnek. A Bibliáról, meg a hitről, és a parancsolatról mesélnek.
És ki vannak akadva ha valaki emberek ellen tesz rosszat, valami "fele barátodtól" beszélnek. Szereted meg megértés, együttérzés stb.
És náluk ettem családi evés, és csirkepörköltvolt. És nekik sok csirkéjük volt. És megkérdeztem úgy a közepén az ebédnek, hogy "ez házi csirke?
-Igen, tegnap vágtuk le őket!
-Értem. És szerintetek isten mit szól ahhoz, egy egy a keze által teremtetett szeretett élőlényét ti megöltétek, és elvettétek az esélyét, a további boldog élettől! Nem lesz mérges szerintetek?"
Erre nagy csönd lett.
Szerintem megharagudtak rám! De most ez bunkó kérdés volt? Arról beszélnek, hogy Isten teremtett mindent, és Isten MINDENKIT ugyan-úgy szeret, lehet az nő, férfi, fiatal,öreg, jó, rossz, bűnöző...
Akkor a csirkéket nem szeretné? Szerintem igen!
Most ez bunkóság volt? Szerintem Isten elszomorodik, hogy az élőlényt amit arra teremtett, hogy boldog életet éljen, azt megölik a vasárnapi ebédhez...
Jogosan fognak rám mérgesek lenni?
18/L
"egy állatot elpusztítását (csirke nyakának elvágása...) és egy sárgarépa elfogyasztását."
Miért is? Mert nincs szeme, amiben látod a zavart és a félelmet, amikor lefejezed?
A sárgarépa termel nekünk oxigént, az állatokkal együtt mi meg csak elszívjuk. Tehát?
Miért értékesebb mondjuk egy csirke élete egy sárgarépáénál vagy egy emberénél? A növények ártanak a legkevesebbet másoknak. Főleg a sárgarépák.
Gondolom a minősítésed magadból eredeztetik.
Én is gyakorló katolikus vagyok és nekünk nem kell vegetáriánusnak lennünk, az állatok megevése nem bűnös dolog. Mértékkel kell csinálni, tehát csak szórakozásból lemészárolni egy fél erdőt, az nem túl keresztényi, ellenkezik a teremtett világ védelmével és szeretetével. De ha megeszek egy csirkét, amit amúgy is azért tartok, mert haszonállat, az nem bűn. Az oroszlán is megeszi a zebrát, nekünk is enni kell valamit.
A rokonok szerintem csak a butaságon hökkentek meg, meg egyből támadásnak hitték a kérdést.
Kedves kérdezö, ha a bácsikádék ismerik a Biblia szövegét, akkor tudják, hogy a csirke nyakát elvágni vagy bármilyen más állatét, kivéreztetni és megenni NEM BÜ
Figyeld csak meg mit mondott Isten Noének, amikor kijött a bárkából.
1.Mózes 9:4 "Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül"....
Ha ismered egy kicsit a Biblia tartalmát, akkor tudod azt is hogy Jézus Krisztus is földönlétekor húsevö volt.
A hiba abban van, mikor az emberek gonosz módon nem törödnek az állatokkal, ezáltal kínozzák öket.
Hogy miért haragudtak meg a bácsikádék, hát azt nem tudom, nem voltam ott :)
Katy
Kérdező!
Ha nem az ember vágja le, hanem a róka tépi szét, akkor a róka bűnt követ el? Magára haragítja Istent, mert megölte az egyik teremtményét? Az ember nem növényevő létforma.
1Móz 1,29
És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
1Mózes 9,3.
Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
4.
Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.
Apcsel 11,6
és látám a földi négylábú állatokat, a vadakat és a csúszómászókat és az égi madarakat.
7.
Hallék pedig szót is, mely ezt mondja vala nékem: Kelj fel Péter, öljed és egyél!
1Timótheus 4,4
Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!