Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Krisnások, ezt nevezitek...

Krisnások, ezt nevezitek szeretetnek?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=GuoLIssetKo

Halálos fenyegetés? Hová süllyedtek?

2014. máj. 17. 19:14
1 2
 11/16 Lebannen ***** válasza:
Nekem, most nem esik le. Miért kérdezte? A lemondott rend elfogadása mindenkinek magánügye, szerintem. Ha ezért kérdezte, akkor semmit nem értett az egészből. Szerintem. Régen én is gondolkodtam, hogy elvonulnék a szerzetesekhez, de egyre több rosszat hallottam ezért inkább- ahogy te is,kedves utolsó hozzászóló- magam élem meg a hitemet. Azóta családom is lett, és nem érzem fontosnak, hogy elvonuljak.Egyelőre.
2014. júl. 29. 02:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Lebannen!

Nem ilyen komoly a dolog. Ő ilyen volt, feszt manipulált másokat. Azt hiszem ez valami presztízskérdés volt nála..

A megdöbbentő az volt, mikor láthatóan másokat is belevont ebbe. Mikor mások kezdtek célozgatni, egyfatja kerítő szándékkal, akkor esett le, hogy miért kérdezheti...addig azt hittem ez valami teszt. Mert egyfolytában tesztelik az embereket...

Talán inkább ezért is nem szerettem egy idő után gyülibe járni. Mindig volt valaki napirenden, hogy ki kivel és miért. Folyamatosan figyelni kellett, hogyha ebből ki akartál maradni. Ha nem jár oda az ember, akkor ugye nyilván nem lehet semmi pletykát kitalálni...:)

De ezt szerintem minden más vallás gyülije is produkálja napjainkban...A vallások menedékei lettek mára a normálatlanoknak is...

És láthatóan valami csak rosszul működik, mert a nagyon tiszta valláskövetők között elég sok ott választ párt, meg utána el is válik tőle...Hogy akkor mire jó a vallás, meg az egész cirkusz, az nekem talány...

2014. júl. 29. 08:10
 13/16 A kérdező kommentje:

Most hisztini fogok, bocsánat!

Nem kevés éve imádom Krisnát, de ez már nevetséges, hogy némelyik bhakta mennyire üres életű. Az a legnagyobb problémájuk, hogy kinek a férje hogy nz ki, miért nem kérek már avatást, furkálódnak egymás magánéletében, a szó legrosszabb értelmében. Egyszer bementem az egyik templomukba, és kajak lenéztek, nem is köszöntek, mert nem viseltem "erényes" ruházatot. Ki sem szolgáltak, ott makogtam egyedül, el is jöttem. Ez az iskcon a pénzről szól, mint sok más vallás is. Szomorú.

2014. aug. 9. 00:26
 14/16 anonim ***** válasza:

# 13

Minden vallásos gyülekezetben jelen van ez. Az elején azért nem zavar, mert még kezdő vagy és el vagy foglalva azzal, hogy tájékozódási pontokat keress, tanulj.

Engem is zavart ez, több évet kínlódtam azzal, hogy megpróbáljak beilleszkedni. Végül leültem és átmeditáltam. Mi az, amiért oda akarok menni és mi az, amiért nem. Mi lenne az, amibe belehalnék, ha mégegyszer át kellene élnem, és mit veszíthetek azzal, hogy nem járok oda és nem is tudom mással pótolni...

Az elsőre az volt a válasz, hogy a csalódást nem tudnám mégegyszer átélni, hogy az eredeti vallásos elvek, amire igazából tanítanak, azok végül is nyomokban sem lelhetőek ott fel, egyszerű utánzó a többség. Tehát nem komolyan veszik, hanem csak jó szórakozásnak, olyasmi, mint hippinek lenni...Ha te meg halálosan kommolyan gondoltad, akkor igazi támogatást nem fogsz kapni...csak teszteket egy rakattal, hogy összeroskadsz alatta.

A másodikra meg az volt a válasz, hogy Indiában millióan élnek szinte magányosan, és megvannak. Kezdetben kell a gyülekezet, lerakod az alapokat, látod mi az amit feltétlen tudni kell, de utána úgyis az életben vizsgázol, nem kell hozzá a gyülekezet feltétlenül...

Nem kell másokat megváltoztatni ahhoz, hogy te boldog légy. Azt írják a szentírások, hogy távolodj el az emberek általános tömegétől és úgy vizsgáld önmagad, úgy szerezz védikus tapasztalatokat. Attól, mert lelki környezetben is van pletykálda, az még pont úgy az "általános tömeg" része, mint a karmis pletykáldák...

Ha átugrani nem tudod - vagy nem illik -, akkor kikerülöd, oszt' csókolom.:)

Kint a világban, ami televan karmikkal, ott is értékes emberek vannak, akik sokkal őszintébbek néha, mint a lelki testvérkék, mert nem ismerik a mentális manipulációknak olyan szintjét, amitől meg lehet útálni egy életre a gyülekezetet...

Ha ebben az életben már összejött eccer' az útálat, akkor a köviben majd újra próbálkozol...Az emberek annyira tökéletlenek, hogy minden más egyéb hibájuk kijavítására is kevés ez az élet, a gyülekezetbe való beilleszkedést ráér akkor pótolni, mikor már minden más egyéb tökéletes. Akkor nyilván sokkal egyszerűbben is megy...:)

2014. aug. 9. 09:10
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Kedves Lebannen! A krisnások nem fenyegetőznek? Hát én Somogyvámon élek, és volt akit Afrikaig üldöztek !! Ez csak egy példa. Egy undorító b@lványim@dó szekta
2014. okt. 31. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Vértes Zorkának.

Nincsenek bálványok, ezt a Biblia is leírja(1Kor 8,4

Tehát a bálványáldozati hús evése felől tudjuk, hogy egy bálvány sincs a világon, és hogy Isten sincs senki más, hanem csak egy.).

....De gonosz ember az rengeteg van.

A vallásokban nem az Istennel, a kegyszobrokkal, hanem MINDIG az emberekkel van a baj...

2014. nov. 2. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!