Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezt a történetet a Bibliából...

Ezt a történetet a Bibliából elhiszitek?

Figyelt kérdés

Mózes 2:7

A bot és a kígyó.8Az Úr így szólt Mózeshez és Áronhoz: 9„Ha a fáraó felszólít benneteket, hogy mutassatok csodajelet, akkor mondd Áronnak: Vedd a botodat és dobd a fáraó elé, az majd kígyóvá változik.” 10Mózes és Áron a fáraó elé járultak, és úgy tettek, ahogy az Úr parancsolta. Áron a fáraó és szolgái elé dobta a botját, s az kígyóvá változott. 11Erre a fáraó hívatta a tudósokat és varázslókat, s az egyiptomi varázslók ugyanazt a jelet mutatták tudományukkal. 12Mind ledobták botjukat, s azok kígyóvá változtak. Áron botja azonban elnyelte a botjaikat.

Na mármost mivel ez ellentmond a biológia törvényeinek ezért ez hogyan lenne lehetséges? Ez így nem csak "hit a hitben" naív képzelgés ami csupán a hiszékenységen alapul? Aki elhiszi az "kikapcsolja" a racionális elméjét?

2014. ápr. 26. 02:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%
Elhiszem, nem nagy dolog Istennek ilyet csinálni.
2014. ápr. 26. 18:50
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Igen, természetesen elhiszem. Isten teremtette az eget és a földet, ők nem korlátozzák a biológia törvényei, mivel azokat is ő alkotta, tehát képes természetfeletti dolgokat végrehajtani.
2014. ápr. 26. 20:17
 13/17 A kérdező kommentje:

10-es:

A világ teremtését elhiszem mert látom és én is itt vagyok.

De kígyót bottá v. vissza alakulni még nem láttam. Persze az még nem zárja ki, hogy történt ilyen csak ezt nem tudjuk biztosan, ezért csak elhinni tudjuk a könyv alapján.

2014. ápr. 28. 16:00
 14/17 anonim ***** válasza:
92%

"A világ teremtését elhiszem mert látom és én is itt vagyok. "

Ez nem objektív bizonyíték. Abból, hogy látod a világot és te is része vagy, abból csak annyi következik, hogy a világ létezik és te is létezel benne. Ez még nem feltétlenül egy teremtő entitás közreműködésének okozata. Ennyi ismeret alapján ("látom a világot és én is itt vagyok") még ugyanúgy kialakulhatott a világ teremtő nélkül is, valami más úton-módon.

2014. ápr. 28. 20:03
 15/17 Szeressük egymást ***** válasza:

"A világ teremtését elhiszem mert látom és én is itt

vagyok.

De kígyót bottá v. vissza alakulni még nem láttam"

Szerintem meg az is ellent mond a biológia törvényeinek, hogy mi itt vagyunk és az állatok, növények itt vannak. :-)

1Móz 2:7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké.

2014. ápr. 28. 21:48
 16/17 anonim ***** válasza:
20%
Mindent elhiszek a Bibliából, Szent Írásból, mivel az Úr által íratott vala. Az eretnekek majd a Pokol tűzében fognak megtisztulni.
2014. ápr. 30. 23:04
 17/17 anonim ***** válasza:
36%

Ezzel a válasszal mindent elárultál magadról, a vallásról is.

Azt még nagyjából megértem, hogy sok ezer évvel ezelőtt ilyen elképesztő zagyvaságot be lehetett adni a tudatlan zsidó pásztoroknak, bár aki látott már botot, meg kígyót, abban akkor is feltámadhatott az egészséges kételkedés.A zsidó papok ugyancsak szerettek nagyot mondani, de ezek szerint megtehették és amint látom, ma is megtehetik, csupán azon csodálkozom, hogy nem szégyenlik magukat, ennyire hülyíteni a népet, bár aki ezt elhiszi, az valóban kikapcsolja a racionális elméjét és amint a kérdező írja az utolsó soraiban, hiszékeny és naiv képzelgő.

Így hát én már semmin sem csodálkozom a vallásosakkal kapcsolatban, ezzel mindent megértettem.

Igazán köszönöm, mert alapjában véve mind ezidáig azért valamelyest normálisnak gondoltam őket, de most teljes mértékben megvilágosodott előttem a szituáció.

Azt hiszem ezentúl csak ritkán fogok ide bekukkantani, lehet, hogy válaszolgatni sem fogok, mert semmi értelmét nem látom.

Sajnos...

2014. máj. 1. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!