Ez az örök boldogság?
Isten örök boldogságot ígért nekünk, tehát a szeretteink jelenlététől függetlenül is garantálva van, hogy tökéletesen boldogok leszünk. Mivel az egész a halál után van teljesen fölösleges bármiféle földi érzelmet párosítani a mennyhez, tekintettel, hogy amit most felfogunk boldogságként az a fizikai testünk és szellemi képességeink által erősen korlátozott boldogság. A mennyben a jelenleg elképzelhetőnél sokkal jobbféle boldogságban lesz része az oda jutóknak, mivel nem lesznek ilyen korlátozások és maga Isten a végtelen hatalmával fogja ezt biztosítani.
De ha mindenáron megakarjuk próbálni korlátolt emberi fantáziánkkal elképzelni, szerintem olyasmit érdemes vizionálni, hogy mindenki azt kapja, amire a legjobban vágyik, ha egy hörcsögfarmot akartál nyitni a haverokkal akkor azt, ha Isten akarsz lenni egy saját világban akkor azt, ha újra akarod élni az életedet egy tökéletes testben, kiváló képességekkel akkor azt kapod, szal bármit, amire vágyunk, örökkön örökké anélkül, probléma nélkül, hogy meglehetne unni. És ennél valszeg sokkal jobb lesz, tekintettel, hogy Isten nem olyan korlátolt, mint az emberi képzelőerő.
Ez a Sandor76!
Gyermekneveles.
Ha visszanezzuk a tortenelmet,a zsidoknak parancsba lett adva,hogy tanitsak a gyermekeiket ejjel-nappal Isten utjaira.
Ezt maga Isten adta parancsba.
Azert ,hogy megelegedett,es gyugodt eletet elhessenek.
De ugye az ember nem ul meg a seggen ,es kitalal isteneket ,meg hatalomvagybol ember alkotta torvenyeket,masok karara.
Azok az emberek akik ismerik Isten torvenyeit,es a tanitasainak a maradando aldasait,elmondhatjak ok megvoltak tanitva.
Es itt meg satan sehol sincs.
Az egeszet nezve,akiket nem tanitanak meg Isten utjaira,az latszik is rajta,es mindig megfog latszani.
Ezert sikerult ilyen sok vallasnak kialakulni.
1-nek:
Először is illene megemlíteni, hogy te jehováról beszélsz, nem pedig a keresztény istenről. Az pedig, hogy a jehovád mit akar és mit nem(hajbókolás stb) az minket teljesen hidegen hagy.
4-nek:
"A szulok miert nem tanitjak meg a gyermekeiket,Isten akaratat tenni,akkor nem kellene soha elvalniuk toluk,es eggyutt maradhatnanak a szereteikkel. "
- Aha! tehát mégiscsak másoktól függünk. Ha a szüleink nem jehovisták akkor örök kárhozatra vagyunk ítélve, hisz egy református nem fogja a gyermekét összezavarni a jehovisták vallási nézeteivel. Remek. Tehát senki sem indul egyenlő eséllyel. A jehovisták máris előnyt élveznek, a többi vallás meg bekap**tja. Újabb Gyönyörű gondolatok jehova tanuiról :( Köszönjük!
"Azert ,mert tul okosnak gondoljak magukat ahhoz,hogy valaki meg nekik is tud valamit tanitani."
- Elég ahhoz a józan paraszti gondolkodás hogy rájöjjünk: a jehovistáknál valami nem kóser :)
Nem kell ehhez se diploma, sem érttségi, de még 8 általános sem.
"Ok is meghalnak ,mint a szeretteik,mit ertek el vele, semmit. "
- Talán annyit mégis, hogy ha tegyük fel létezik jehova akkor nem kell a jehovisták unalmas dumáját hallgatni soha többé. Már látom előre, hogy a jehovisták folyton azt kántáklják: Ugye mi megmondtuk, most sírhatsz a szeretteid után. Íme a mi "igazságos" istenünk. Kössz de ebből nem kérek! Inkább az örök kárhozat vagy bármi más, csak ne kelljen veletek lenni soha többé.
"Csak egy ut van,es vagy elfogadod,vagy marad minden ugy ahogy most latod mukodni."
- Én úgy tudtam két út van a széles és a keskeny. Igaz is, mi a helyzet a keskeny úttal? Nem tetszik, hogy olyan keskeny? Mert ugye folyamatosan sír a szája a tanuknak, hogy őket menni támadás éri. Ti választottátok ezt, viseljétek. Jézus sem panaszkodott, ti meg sehol sem vagytok ahhoz a meghurcoltatáshoz képest amit ő átélt. Ha nem tetszik a folytonos piszkálás át lehet menni a széles útra, ott úgyis több hely és több barát van.
"Ezert vagyunk teremtett lenyek,es tartozunk a teremtonknek a huseggel"
- Senki sem kérte, hogy teremtsék meg. Ne keverjük össze a tiszteletet a személyiséget feladó elfogadással és egyetértéssel. Mindenki különbözik a másiktól és senkinek sem kell megfelenie senkinek. Isten nem egy király akinek a törvényeit be kell tartani különben felelőségre von. A jehovisták nagyon el vannak tévedve.
7-nek:
"S akit megvásároltak és társ királya lesz Jézusnak, azok tudják, hogy le kell mondaniuk a "földi" örömökről" és vállalják. "
- Nem is tudtam, hogy jegyet kellett váltani. Engem erről miért nem tájékoztattak? És miért is kellene lemondani a földi örömökről? A mennyben is le kell majd mondani sokmindenről? Csak a tisztánlátás végett, mert ebben az esetben a pokol kezd kedvezőbb pozícióban lenni. Én inkább kihagyom a menyországot, ha a jehovistákkal kell együtt lennem örökké. Ez nagyobb büntetés mint az örök szenvedés.
"az utolsó válaszolónak csak annyit, hogy ezt a Biblia írja, úgy hogy nem a Tanúk okoztak traumát, hanem az, hogy eddig mást tanítottak neki, és ebbe beleélte magát,"
- Csakúgy mint a tanuk a tévtanításaikban. Nekik is mást tanítottak régen és mást most. A jövőben pedig ismét változni fog az álláspontjuk. Ez már csak ilyen.
"ezért azok a felelősek, akik hazudtak ezt illetően. "
- Na ezt merem nagyon remélni. Tehát ezt ti is tartsátok észben mikor olyat mondtok ami "nem biztos hogy igaz" mert később korrekcióra szorul a magyrázat.
"Mint ahogy hazudnak Jézus születését illetően, és egyéb tanításokban is,"
- Ahogy a jehovisták a világ vége időpontot illetően. A különbség csak annyi, hogy míg a tanuk hazugságai lelepleződtek, addig az állítólagos keresztény hazugságokat nem tudta eddig senki sem bizonyítani, csak a jehovisták beszélik egymás közt.
"De nem a Tanúk ellen lázadnak, hanem a Biblia tanítása ellen, az az Isten ellen, Ahogy Jézus idejében is volt..."
- Na na na, álljunk meg egy szóra. De igenis a jehoviták ellen lázadnak az emberek. Az általuk a bibliából szedett tévtanításaik ellen. Ezt nyilvánvaló, persze a szemellenzős tanuk ezt sem látják, mint ahogy a pofa be táblát sem a keskeny út mellett ahol állítólag menetelnek a győzelem felé.
"Ha valamely rokon vagy ismerős nem lesz még sem ott, akkor az csak a saját hibái miatt lehetséges, ugyan miért az Isten okolható ezért? "
- Hát ez eléggé nyakatekert jehovista magyarázat, nemde? Ha nem lesznek ott a szeretteid az az ő bajuk, te ne azzal foglalkozz, hanem azzal, hogy neked jó helyed van. Szép, mondhatom szép. Ha tényleg így lenne(ami 1000%, hogy nem így van) akkor én inkább vagyok a gyarló gyermekeim apám, anyám és testvéreim társaságában valahol másutt, de nem a beképzelt és felfuvalkodott jehova és csatlósai társaságában!
"Ha pedig ezt nem érti meg, akkor nem értékeli Istent, és ugyan olyan lázadó, mint Ádám, vagy a gonosz, aki megvétózza Isten döntéseit, pedig azok nem igazságtalanok,"
- Aha, akkor ennyit a szabad akaratról és szabad választásról. Köszi jehova, de nem kérünk belőled.
"De nem érti ezeket, mert nem tanult meg Isten szerint gondolkodni, és ebben ismét csak azok a hibásak, akik hazugságot tanítottak Istenről."
- És mégis kitől kellett volna mindezeket megtanulnia? Talán a jehovistáktól akik egyszer ezt mondanak máskor meg amazt? Miért kellene hinnie bárkinek is az ember fiának aki mind mind bűnben született? Ha valóban azt akarná jehova, hogy higyjenek neki az emberek, mutatkozzon meg és mondja azt: Itt vagyok, nem burkolózom többé a sejtelmes ködfátyol mögé és nem virágnyelven szólok hozzátok amit mindenki úgy értelmez ahogy akar, hanem tisztán és mindenki számára érthetően. Na ezután elvárható lenne, hogy higyjenek benne, de még ez után sem kényszeríthető rá senkire, hogy őt kövesse, hisz mindenkinek szabad akarata van.
"Más részt pedig a biblia azt írja, hogy Isten letöröl minden könnyet a szemükről azoknak, akik ott lesznek és a korábbi rossz dogokra nem emlékeznek, mert maga az hogy ott élhet feledteti a rossz emlékeket,"
- Hát nem tudom ki, hogy van vele, de előszöris az emlékek megszépülnek, másodszor pedig a szeretteimről nem igazán vannak rossz emlékeim. Szóval ezeket nem kell kitörölnie senkinek. Minek kellettek az emlékek, ha utánna valaki úgyis kitörli őket? Miért nem teremtett rögtön agyatlan zombikat akik hajbókolnak előtte naphosszat? Minek ez a földi élet a jehovisták szerit?
"S ha az illető rokon függő akkor nem értette meg Jézus tanítását szintén, amikor azt mondja, hogy aki jobban szereti a rokonait mint engem az nem méltó hozzám."
- Ilyet Jézus biztos nem mondott. Ha benne is van véletlenül a bibliában akkor azt a 400 körüli zsinat alkalmával tették bele a papok. Csak logikusan gondolkozva: Miért kellene nekem jobban szeretnem egy vadidegent, akiről csak történeteket hallottom más emberek elbeszélése alapján(ami vagy igaz, vagy nem), mint azt akivel nap mint nap együtt ébredek, élek boldogságban és úgy hívom család? A fiam és a feleségem a legnagyobb kincs amit a világ adott nekem és senki, de a világon senki még csak a nyomukba sem érhet. Legyen az élő vagy holt!
Ha véletlenül kicsit csípősre sikeredett az írás az szándékos volt.
És végül, hogy (ironikusan) tőled idézzek Katy:
"Ezen azért jó lenne elgondolkodni.... "
;)
13-nak:
"Azok az emberek akik ismerik Isten torvenyeit,es a tanitasainak a maradando aldasait,elmondhatjak ok megvoltak tanitva. "
- Tanulják, ne hidd, hogy nem teszik. Ugyan úgy a hinduk, mint a mohamedánok, a krisna tudatú hívők, buddhisták, vagy a zsidók. Mindenki tanulja az ő istene törvényeit. Szóval ők mindannyian jó úton haladnak. Huh, akkor most megnyugodtam, nagy kő esett le a szívemről.
"Az egeszet nezve,akiket nem tanitanak meg Isten utjaira,az latszik is rajta,es mindig megfog latszani."
- Na, hogy te milyen okos vagy, de komolyan! Ugye ezek már messziről is látszanak? Vagy csak sötétedés után mikor elkezd pirosan izzani a szemük? Esetleg leírnál néhány jellegzetes ismerető jegyet, mert nagyon kíváncsivá tettél.
Legvégül a kérdésre a válaszom:
Teljesen igazad van kérdező. Ez egyesek számára lehet a menyország, másoknak viszont maga a pokol. Személy szerint én tiszteletben tartom a szertteim hitét én nem fogom rájuk erőltetni az én elképzeléseimet, mint hogy azt korábban olvashattuk egy két elvetemült hívőtől. Aki akar hisz, aki nem az nem. Ez pedig nem lehet kritérium semmiféle ultra intelligens entitásnál sem, hisz akkor nemcsak magát múlná alul, de az emberi etikát is. Egyébként nagyon érdekesnek találom, hogy mennyire össze tudják egyeztetni egyesek a határtalan intelligenciát az alantas hatalomvággyal, azzal, hogy másokra erőltetem az akaratom és úgy várok el bizonyos dolgokat az emberektől, hogy semmi biztosat sem mutatok nekik a létezésemet illetően. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!