Katolikus pap élhet együtt nővel?
Római katolikus nem.A gö9rögkatolikus megnősülhet, mielőtt felszentelik.
De házasság nélkül ő sem élhet senkivel együtt.
én tinédzser koromban emlékszem, hogy sajnáltam a katólikus papokat, hogy szegények, ha megszeretnek egy nöt, nem házasodhatnak meg.
Már tudom, hogy ez helytelen.
Ha valaki maga úgy dönt, hogy nem házasodik meg, az az ö dolga, de másikat kényszeríteni erre nagyon is Biblia ellenes. 1.Timóteus 3 része leírja, hogy egy feleségü legyen akinek tisztsége van a gyülkezetben
Katy
A görög igen, a római nem. Az etika tanárom görög, sokkal elfogadóbb, fiatalosabb és közvetlenebb, mint a tőle fiatalabb római katolikus tanárok a suliban.
Persze ez mindenkinek az egyéni döntése, aki papnak megy tudja, mi vár rá.
Hát ebből is látszik, hogy nem egyfélét tanítanak, pedig mindegyiknek ott van a Biblia kezében.
S még sincs egyezés közöttük.
Hogyan is tudnának egységes imádatot, vagy hitet létre hozni az emberek között? S Jézus ezt támogatja,?hihetetlen....
Katy Weaver
Katy Weaver!
Látom, neked meg egyszer sem lehetett helyesírási szótár a kezedben.
Szívesen küldök neked egyet. :)
A Bibliátok helyesírása milyen?
Mert ugye nagyon nem mindegy. :)
Görögkatolikusok szentelés előtt házasodhatnak, de a házasság nélküli együttélés nem megengedett.
Amúgy ha együtt él és kiderül, akkor az Egyház felmenti őt a papi szolgálat alól. Amúgy ha eljár egy nőhöz, az még semmit nem jelent, nem kell egyből rosszra gondolni. Faluhelyen sajnos szokás, barátoméknál is kis faluban sokszor pletykáltak a papról unalmukban az emberek, de semmi alapja nem volt.
„Hát ebből is látszik, hogy nem egyfélét tanítanak, pedig mindegyiknek ott van a Biblia kezében.
S még sincs egyezés közöttük.”
De, tökéletes egyezés van köztük, hajszál pontosan ugyanazt tanítják. A cölibátus ugyanis pusztán egyházfegyelmi, és nem teológiai kérdés. Kábé mint a böjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!