Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban létezik Isten?

Valóban létezik Isten?

Figyelt kérdés
Nos... egyszerű az egész, szerintem.. bár ritkán nézem a TV-t, de félfüllel/szemmel belebotlom a hírekbe, például hogy egy egész család meghalt autóbalesetben, 15 éves kislány meghalt, etc, és még sorolhatnám, szülő beledobja a pottyantósba a kisbabáját, és hagyja meghalni, és ezek még csak esti gyerekmesék ahhoz képest, amik kint folynak, és tudomásunk sincs róla. Milyen Isten az, aki ezeket a szörnyűségeket engedi, ha már annyira imádnunk kellene őt, és imádkozni érte, mert ő a jóság meg minden kutyafüle.. Ennyi erővel azt is lehetne mondani hogy a Sátán uralja az egész világot, ha ennyi borzalom van.. szerintem a hívők teljesen elvakultak, és próbálnak valami értelmet keresni ebben a sivár, és gonosz világban, persze lehet hogy az egész a hitről szól, hogy "jaj, higgy valamiben" de kérdem én.. megéri-e egyáltalán? Én nemhiába vagyok realista. Nem, nem ateista. Lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem az ateisták is ugyanúgy vakok, mert csak a saját szemüknek hisznek. Én nem, én tényleg elhiszem hogy van odakinn valami.. logikus, hisz a teljes képet csak millió és millió év múlva fogjuk megismerni, mert ez a "lét" hatalmas. És csak az első lépéseket tettük, űrszondákkal, távcsövekkel, és hasonló eljárásokkal. Sokkal tágabb a világ, lehet hogy most ott a kérdés "de hát akkor Isten is ott lehet, nem gondolod?" Lehet hogy ott van. Csak nem értem, hogy miért ilyen.. ha már annyira imád, szeret, meg minden, minket embereket. Akkor miért hagyja ezeket a borzalmakat? Ezt nem értem..
2014. márc. 7. 07:29
1 2
 11/11 anonim válasza:
Van oka hogy Isten ezeket miért engedi meg!!!Nyilván mivel van oka hogy mindannyian meghaltak...pl:Autóbaleset!Meghal az egész család!Lehet hogy Isten azért engedi meg mert valamit elkövettek amit nem szabadott volna!!!pl:Mielőtt elindultak otthonról veszekedtek...Ha valaki azt mondja hogy ennyiért nem érdemelnék meg volna ezt a halált:Lehet hogy előtte több veszekedés bántalmazás történt a családban!Persze nem lehet minden esetet megmagyarázni csak el kell hinni hogy mindennek van oka!!!
2020. okt. 29. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!