Ateisták, mi a véleményetek a halál utáni életről?
Miért olyan biztos abban valaki hogy a halál után van lét?És miért olyan biztos valaki abban, hogy a halál után nincs lét?
Egyiknek sincs alapja, csak vannak akik ebben, vannak akik abban hisznek.Ez a csodálatos az emberekben és a hitben, hogy különböznek.Mindenki abban hisz amiben akar és ne akarja a másikra ráerőszakolni a saját hitét, mert egyik sincs kizárva.
Lehet a halál utáni létről hosszasan vitázni, de ez egy olyan kérdés marad amit soha senki nem fog tudni megválaszolni.
"Miért olyan biztos abban valaki hogy a halál után van lét?És miért olyan biztos valaki abban, hogy a halál után nincs lét?"
Oks, én a magam részéről biztos vagyok benne, hogy nincs, de játsszunk el a gondolattal, hogy nem vagyok biztos. Akkor is abban mindenképpen biztos vagyok, hogy a halál ELŐTT van élet, tehát arra fordítom az energiámat, hogy addig megtegyek minden tőlem telhetőt.
A videó alatt le vannak tiltva a hozzászólások. Jellemző.
Vissza a kérdésre:
Azt gondolom a halál utáni életről, hogy önellentmondás. Valami vagy halott, vagy él. Olyan még nem volt, hogy valaki visszajött a halálból és olyat sem ismerünk, hogy valaki a fizikai valójától elszakadva létezzen.
Amit a klinikai halálban átélnek az emberek annak szerintem köze sincs az esetleges halál utáni létezéshez. Mert ugye minden csak feltevés, még senki nem jött vissza egy komolyabb halál után, hogy megossza velünk az élményeit, így csak találgathatunk és elhihetjük, melyik verzió a legmegfelelőbb számunkra önálló értékrendünk és gondolkodásunk alapján.
Személy szerint én is vagy az emberi lét teljes megszűnésében hiszek, sztorno, semmi a halál után. Vagy pedig egy spirituális létezésben valahol máshol, ami nem a Menyország, nem kell kritériumoknak megfelelni, hogy bejuthass, de valamennyire hatással van a "jólétedre" hogy mennyire voltál "jó ember"-bármi alapján is dől ez el.
Esetleg az újjászületés, örök körforgás se hangzik bugyután nekem, de nem gondoltam még bele.
Ezért is nem szeretem, amikor a sulinkban (katolikus, azután lett az, hogy ide jöttem) teljesen biztosan állítják, hogy ez meg ez kell az Isten megbocsátásához, vezekelni kell és megbánni bűneinket, az ivás bűn, a szex bűn házasság előtt. Ők sem biztosak benne. Ebben hisznek, de tartsák meg a hívőknek, akiket maximálisan tisztelek, mert ők saját döntésből mennek a templomba, a saját hitüket művelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!