Németh Sándor miért beszél olyan kimerítően hosszan, sokszor önmagát ismételve?
Az időt ki kell tölteni,mégse lehet csendbe 10 perc után.
Már nagyon eltávolodott a szegény prédikátor imázsától,aki tiltott házi gyülekezetben tartja előadásait.
A pénz szeretete minden gonosz forrása....
Egyszerű a válasz!
Én rendszeresen hallgatom, illetve másik városban lakom és ott járok gyülekezetbe. Most 20 éves vagyok. 14 évesen tértem meg a gyülekezetben. Azelőtt, általánosban egy duplaórát is nehezemre esett végigülni. (Pedig okos vagyok mindig jók voltak a jegyeim és tehetségesnek tartottak a tanárok is meg a társaim is.) Mindig kikéredzkedtem "WC-re" de igazából legtöbbször csak futni mentem ki. Szóval nem bírtam 45 percnél sokkal tovább ülni és figyelni, mert mozognom kellett.
Na és itt jön a fordulat: megtértem, megismertem az Urat (most itt nem lényeg a gyülekezet neve szerintem, csak azért hogy mások is megtudják, hol van az a hely, ahol lehet találkozni Vele), és az istentiszteleteken simán végig bírok ülni 6 órát is. Még mosdóba se megyek ki. Ez azért van, mert a prédikáló az igét hinti, mint valami vetőmagot, és az ige Isten beszéde. Istent pedig egyáltalán nem fárasztó hallgatni!
Mikor Jézusnak híre ment, a tömeg 3 napig le se szállt róla, hanem hallgatták. Erről szól a Márk evangélium első néhány fejezete. Annyira jó volt őt hallgatni, hogy enni is elfelejtettek, követték mindenhová. És ezután csinálta azt a csodát, hogy megszaporította a kenyeret, hogy legyen mit enniük, és 5 kenyérből meg 2 halból jóllakott egy csomó ember. (Nem tudom hányan voltak, a Márk 6-ban néztem, de százasával ültették le őket a fűre enni, szóval...)
Egy jófej embert is sokáig tudsz hallgatni aki kedves veled...
Isten pedig szeret téged, ismeri az élethelyzeteidet, és valóságos megoldást, és válaszokat ad arra, sokszor a prédikálókon keresztül!
És nekem személy szerint, legtöbbször a gyülekezetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!