Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik vallás lenne számomra...

Melyik vallás lenne számomra megfelelő?

Figyelt kérdés
Soha nem ittam egy korty alkoholt sem, nem dohányzom, nem fogyasztok kábítószereket. Úgy gondolom, hogy ezen tulajdonságaim miatt nem vagyok alkalmas arra, hogy a társadalom tagja legyek. Mit lehetne tenni?
2013. dec. 19. 00:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

Azokat én sem csinálom, emellett egèszségesen próbálok táplálkozni, sportolok...szeretem a metál zenét, ezért nem lehetek hasznos tagja a társadalomnak, mert sokan a szemetet hallgatják. Az emberiség 80%-a az átlagot erősíti, esznek, dolgoznak, szeretnek, elhíznak, meghalnak. Ha te nem így élsz, az azt jelenti, hogy többet fogsz élni, a jellemgyengeséget és az akaraterő hiányát hagyd másra. Ennek semmi köze a valláshoz, a vallás inkább lebutít és relativizálja az igazi emberi célokat.

2013. dec. 19. 10:07
 12/20 anonim ***** válasza:
Miért ne lennél alkalmas? Megmondod, hogy te elvből straight-edge vagy és kész :D senki nem fog megszólni érte. Én is csak ritkán iszom és kész... Meg tudnék lenni anélkül is, de azért jó dolog néha iszogatni egy jó társasággal. Az alkohol megoldja az ember nyelvét és növeli az intelligenciát :D (neurodarwinizmus: mindig a gyenge agysejtek pusztulnak el először :D)
2013. dec. 19. 10:23
 13/20 A kérdező kommentje:
A düh csak akkor ütközik ki, ha számomra furcsa, hogy mások nem fogadnak el a fent leírt dolgok miatt.
2013. dec. 19. 11:31
 14/20 fairi1 ***** válasza:

Máskülönben egy baráti összejövetel,családi találkozó,de akár a szilveszter alapkelléke egy kevés alkoholos üdítő.

ha vki látványosan nem akar inni,akkor hamar kinézik,és mikor társaság már megitta második körét akkor el is kezdik baszogatni.

Erre a legjobb megoldás ha kocsid van, és azt mondod vezetek. Azonnal nem fognak annyira baszogatni max beszólnak miért kocsival jöttél ide.

magyarul társadalom tagja lehetsz, de mondjuk egy társaságból ki fognak nézni

[link]

Itt van egy lista melyik közösségek amelyek követelménnyé teszi az alkohol elutasítását.

ha így nézzük néhány esetben az ívás elvárt esemény.Vezetés és a fiatalkorúság ad kibúvót.

2013. dec. 19. 12:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Szeretem az antik görög mondásokat. " Hasonló a hasonlónak örül ." Ha középszerű, jellemtelen átlagemberek fikáznak, annak csak örülj, mert a társaságod kényelmetlen számukra, hogy nem vagy velük egyívású. Inkább egy szobában olvasgass, mint gyökerekkel részegeskedj.
2013. dec. 19. 12:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem a megfelelő társaságban mozogsz. Ha pedig mégis oda akarsz tartozni, akkor nem értem a céljaidat. A társadalom elég vegyes. Vannak, akik elítélnek, és vannak, akik tisztelnek azért, aki vagy. Attól, hogy nem a többséghez tartozol, miért lennél számkivetett? Miért akarsz a többséghez tartozni?

Azt látom, hogy valahova tartozni akarsz, de nem az a megoldást, hogy vallást "választasz" magadnak. A hitet amúgy sem választani szokták, az nem egy klub. :))

Keress inkább hozzád hasonló barátokat, hidd el, sokan vannak ilyenek. Ne vedd egy kalap alá az egész társadalmat, hanem ismerd meg és találd meg benne a helyed.

:)

2013. dec. 19. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:
9%

Szervusz "szokásomhoz híven" most is bibliai választ adok.

ami miatt a válaszom nem fog tetszeni némelyeknek,

"melyik vallás a megfelelő"?

Ha most Jézus itt lenne szerinted melyiket javasolná?

Ádám milyen vallású volt?

megsúgom,: semmilyen

Ez nem kívánság műsor, Isten és a fia Jézus egyet tanított, és tanít, közöl az emberekkel.

Hogy mekkora tévedésben vannak az emberek hát iszonyat.

Na de ez is meg van írva.

Sátán jó sok vallást kialakított, még Jézus nevét is felhasználva,

Még Jó hogy Jézus nem mondta, hogy X, vagy Y valláshoz kell tartozni, attól függően milyen kedved van élni az életet.

ahhoz képest több ezer "utat" találtak ki az emberek, és azon közlekednek, tömegestöl, és azt jól tudjuk, hogy a keskeny úton pedig egységesen csak nagyon kevesen vannak.

2013. dec. 19. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is szokásomhoz híven adok választ. Az egzisztencia létértelmét a Biblia nem tudja megoldani és nem is oldhatja meg, csak ad egy buta illúziót.
2013. dec. 19. 13:14
 19/20 anonim ***** válasza:

"Máskülönben egy baráti összejövetel,családi találkozó,de akár a szilveszter alapkelléke egy kevés alkoholos üdítő.

ha vki látványosan nem akar inni,akkor hamar kinézik,és mikor társaság már megitta második körét akkor el is kezdik baszogatni. "

Családi összejöveteleken, baráti társaságokban, szilveszterkor soha nem ittam alkoholt, úgyhogy aki azt mondja, hogy enélkül nem lehet társaságban lenni, az baromság.

Teszem hozzá, olyan társaság is kell hozzá. Szomorú, hogy valaki ezek nélkül képtelen jól érezni magát, érdekes, nekünk mindig sikerül. Most is ezekkel a nagyszerű emberekkel fogom tölteni a szilvesztert, még csak pezsgőt sem iszunk, mert senki nem szereti. Na bumm, most mi lesz velünk? :D

2013. dec. 19. 15:05
 20/20 anonim ***** válasza:
az Iszlám jó neked! Keresztény nem, mert ott bort kell inni.
2013. dec. 19. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!