Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez a szeretet Istene?

Ez a szeretet Istene?

Figyelt kérdés

Ésa. 45.7.

"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

Ezek nem egy pszichopata gondolatai? Mert a tettekben nincs értelem és következetesség, az biztos. Megteremteni az élőlényeket, élni hagyni évmilliókon keresztül, hogy aztán kipusztuljanak a szibériai bazaltömlés miatt, vagy a 65 millió évvel ezelőtt becsapódott meteorit miatt. Vagy nem tudta, vagy nem akarta megállítani a pusztítást. Az egyik esetben nem Mindenható, a másikban gonosz. Az emberekkel is ugyanígy játszadozik, a Biblia szerint legalábbis. Azért teremt, hogy utána pusztítson? Felépít valamit, utána gyönyörérzete van a pusztulás láttán. Az embernek azért ad szabad akaratot, hogy élvezettel nézze, hogy választják a rossz utat. Isten nem egy perverz entitás???

2013. dec. 8. 19:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

" Ő a teremtő és te csak egy teremtmény :)"

...ezen el kéne gondolkodni azoknak, akik kritikával fordulnak Őfelé...IGEN!!!

..midegy, hogy a teremtett -aki nem mellesleg, valójában senki- mit gondol, akkor is az Ő (ISTEN) IGAZSÁGA az ami számít..a teremtmény pedig abban dönthet, hogy elfogadja-e avagy sem, ám ettől Isten közérzete nem fog változni, csakis a termtménnyé..:)

2013. dec. 11. 07:10
 22/23 anonim válasza:
47%

Isten azért ad szabad akaratot, mert nem akar ránk kényszeríteni senkit. Ha a rossz útra térsz, utána nem fog elítélni, megadja a kiutat, a szabadulás lehetőségét.

Gondolj csak bele, Isten mennyi mindent tett/tesz érted. Család, otthon, barátok, jó élet.

És a rossz dolgok (például a bazaltömlés, a rák, a betegségek) nem Istentől vannak! A rossz dolgok nem tőle származnak.

2013. dec. 24. 14:52
 23/23 A cserkész válasza:

"Hiszen én teremtettem a kovácsot, aki a parazsat éleszti, és fegyvert készít munkájával, én teremtettem az öldöklőt is, hogy pusztítson."

Nincs ellentmondás mivel Isten a fizika.

Nincsenek lények, csak skálafüggetlen hálózat alapú organizmusok.

A hullám ás részecske kettősség is a tudomány korábbi szakaszában paradoxonnak számított.

Alapjába véve a föld is egy fizikai,kémiai organizmus vagyis mondhatjuk azt is hogy él. Mivel lehetőségei miatt elég összetett organizmus így lehetővé tett egy újabb még összetettebb organizmus létrejöttét a biológiát(a fizika és a kémia nagy találmánya a biológia) ami egy robbanásszerű folyamat volt,és így tovább.

2014. máj. 18. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!