Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit jelent az hogy 'Krisztus...

Mit jelent az hogy 'Krisztus megvaltott minket'? Mitol valtott meg?

Figyelt kérdés
Nem Bibliai idezeteket kerek, mert azokat mindenki ugy ertelmezi, ahogy akarja, raadasul meg van gyozodve rola, hogy az o ertelmezese az egyeduli helyes...

2013. aug. 20. 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk az én Bibliámban más van. Egyébként egy eszme nem tud váltságot adni, de egy személy igen.
2013. aug. 22. 21:19
 12/16 anonim ***** válasza:

..a 10.-nek:

...azt hiszem tévedés amit írsz, mert Ő a MEGVÁLTÓ, aki áron veszi meg azokat, akik kérik Tőle a MEGVÁLTÁSUKAT...és akiket Ő kiválaszt azokat el is hívja, és meg is igazítja...és ez a VALÓSÁG, önmegváltás nem létezik, élhet bármely ember akármilyen szent életet, vallhat gyönyörű eszméket , és élhet azok szerint,attól még nem lesz MEGVÁLTOTT...a MEGVÁLTÓ , a MESTER kell hozzá, aki az ISTENHEZ emelheti a lelket...és a szellem újjászületését vezeti...és ez HITBŐL történik...

...ez misztikus dolog az embernek, az emberi értelem nem képes megérteni, csak a KRISZTUS által újjászületett elme , de mint mondottam is, ez csak HITBŐL történhet meg,...értelemből, és tudományos megközelítésből sohasem!

...sokan vannak, akik inden titkot megismertek, de mégsem ÉL bennük az IGAZSÁG...azaz az ember él, az ember a korlátolt, hiábavalóság alá vetett életével, amely a halál törvénye alatt van...mert "porból vétetett, és porrá lészen, a lélek pedig visszatér ahhoz, aki azt adta..."

...azok, azonban akik végigjárhatják kegyelemből a megigazulás útját, azoknak a lelke még a testbenlét idején föltámad, és fiat szülnek a szellemnek (új szellem születik a Szentszellemtől és a Szentlélektől, amelyet a MEGVÁLTÓ ad (elveszi a bűnös lelket és tiszta lelket ad)...ez nem mese, hanem az a VALÓSÁG, az IGAZSÁG...

...aki pedig nem hiszi, járjon utána (ha tud, de ha nagyon eltökélt, sikerülni fog :))

2013. aug. 22. 22:29
 13/16 anonim ***** válasza:
...azt tegnap elfeledtem leírni, hogy Jézus Krisztus az eredendő bűntől váltja meg az emberiséget (a VILÁGOSSÁG, és a Szentlélek adományával amellyel befogadni képessé válik az ember is ŐT, az IGAZSÁGOT, és ÉLETTÉ válik az emberben (vagyis az aurikus tojás megtermékenyül az atyáktól, és megindul az edényben a szellemembrió növekedése....amen :)
2013. aug. 23. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:

A saját, felelős lényi értelmünktől.

Attól vált meg a "Krisztus".

Egyébként a kereszt jelét (=az AR, ÁR-rúnát) is úgy nyúlták és változtatták önnönn ellentétévé, mint minden mást a Bibliában.

2013. szept. 1. 09:56
 15/16 A kérdező kommentje:

A 10-es valasz a leelfogadhatobb szerintem, azzal ertek egyet.

A tobbi valasz kodos, felesleges blah-blah, amibol kimaradt a lenyeg, mert maguk sem ertik mirol van szo, sajat szavaikkal elmondani nem is tudjak, ezert idezgetnek a Bibliabol.

2013. szept. 1. 15:05
 16/16 anonim ***** válasza:

kérdező!

...án nem a Bibliát idéztem, hanem Atyámtól vettem azt, amit leírtam (értsd a Bensőm mondta...) és pontosan tudom, hogy mit jelent amit leírtam, és az Úton járóknak utat is mutat általam az ÚR (aki a szívemen át szól)aki Jézus KRISZTUS, az ATYÁNAK az elsőszülöttje..a Fiú...:)

...az, hogy te mit tudsz elfogadni és az IGAZSÁG (AKI a KRISZTUS) úgy tűnik, még két külön dolog,. és Eggyé kell válnod (először a lelkeddel, majd az ÚRRAL...és ez igen nehéz és hosszú ÚT az ember számára, AKI A DUÁLIS VILÁGBAN ÉL, ÉS TÉVÉESESZMÉK RABJA (AZAZ A SÁTÁN FOGSÁGÁBAN küzd az életért, mint a magzat az anyaméhben...!

2013. szept. 3. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!