Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan éljen újra normális...

Hogyan éljen újra normális életet? (Ateisták, hívők egyaránt jöjjenek)

Figyelt kérdés

17 vagyok , ateista édesanyám ellenben viszont vallásos.

Mindig is így volt és nem zavar nem az a típus vagyok aki beleköt , hogy nem is létezik bla bla bla hanem tiszteletben tartom.Azonban az utóbbi pár évben kezd elmérgesedni a dolog. Idője nagyrészét már a templomban tölti a családja helyett ha itthon van akkor is csak imádkozik halmozza a szentekről készült szobrokat stb.Egészséges életet élek és már ott tartunk mikor nem voltam itthon kidobta a vitamin készítményemet mert okkult tudományt használtak hozzá szerinte.(Teljesen ismert/elismert vitaminrol volt szór).Szóval nagyon kezd tulzásokba esni.Hogyan bírjam rá , hogy legalább egy kicsit gondolkozzon normálisan ? Esküszöm nem zavar , hogy vallásos , jó dolog helyesen élni stb. de ez már sok.

2013. aug. 18. 19:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%

Dehogynem zavar a vallásossága, másképpen miért írtad volna ki ezt a kérdést?

Miért nem csinálod azt, hogy minden cuccodat bedobod a szobába és kulcsra zárod?

2013. aug. 18. 20:12
 2/18 anonim ***** válasza:
28%

dobj ki te is par szobrot, es akkor 1-1

te is picit tulzasba kell vidd a dolgokat, akkor talan eszreveszi hogy o is tuloz

2013. aug. 18. 20:13
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Huha, en gyakorlo katolikus vagyok, de ez tenyleg tulzas. Szamomra az is ijeszto, ha valaki allandoan keresztet vet, mert az olyan, mintha a gonosz ellen vedekezne igy. Ez a tulzott templomba jaras is nekem hasonlo. Mennyi idot tolt ott? Mondjuk megy mindennap misere, meg heti 3x-4x szentsegimadasra az meg nem nevezheto soknak. Tobb ennel? A vitamint se igazan ertem, en se vagyok egy nagy gyogyszerparti (mondjuk nem a vallas miatt, hanem, mert egeszsegugyben vagyok), de egy vitamin azert nem sokat arthat, plane, ha normalisan szeded. A legjobb itt is, ha oszinten beszelsz vele. Kerdezd ki, hogy miert csinalja, bantja-e valami, fel-e valamitol stb. Hallgasd vegig, mondd el, hogy szeretned, ha tobb idot toltene veletek, es mondd el te mit gondolsz pl. a vitaminos esetrol.
2013. aug. 18. 20:13
 4/18 A kérdező kommentje:

Ha énis kidobom az ő cuccait mivel vagyok jobb nála ? Lehet akkor meg ő jönne kérdést írni:D.Nem nem zavar kedves első!

Vagyis igazad van mert úgy kellene mondanom , hogy nem zavarT.De ez már sok , újra azt akarom vissza kapni , aki csak vasárnap megy templomba és racionálisan is képes gondolkodni!

2013. aug. 18. 20:14
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi 4. ment a zöld kéz!Már próbáltam mondani neki , hogy lehet ennyire nem kellene tulzásba vinni , ő meg mindig azt mondja reméli majd énis rájövök , hogy menyire jól csinálja.A gyógyszereket énse csípem ezért élek úgy ahogy , hpgy elkerüljem azokat.Minden nap jár misére van amikor többször.De az a leg nagyob gond , hogy a falunkban nincs mindenap ezért órákat is képes utazni!
2013. aug. 18. 20:17
 6/18 A kérdező kommentje:
Bocsi!Köszi 3.! a 4. én vagyok!:D:D
2013. aug. 18. 20:18
 7/18 anonim ***** válasza:

Annyit mondj neki, hogy te tiszteletben tartod azt, ami neki fontos, cserébe ő is tartsa tiszteletben azt, ami neked fontos. Mondhatod azt is, hogy ne dobálja ki a cuccaidat a megkérdezésed nélkül.

26/N/vallásos

2013. aug. 18. 20:18
 8/18 A kérdező kommentje:
4.!Igazad van , de így csak folyamatosan elnyomja magában , attól hogy nem cselekszik még rosszul gondolkodik!Nem azért mert vallásos , hanem mert minden dologban ami neki kicsit is felfoghatatlan az ördögöt látja!
2013. aug. 18. 20:23
 9/18 A kérdező kommentje:
Dehogy negyedik!XD Hanem 7.! Nem tudom mivan velem bocsi!:D
2013. aug. 18. 20:23
 10/18 anonim ***** válasza:
nem leszel jobb nala, viszont volt mar hogy ez a dolog bevalt, bar nem vallasos ugyben
2013. aug. 18. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!