Megnőne a vallásosok közt az öngyilkosok száma, ha kiderülne, hogy van intelligens élet a földön kívül?
Azt hiszem, olyan eseményre, ami nincs a Bibliában, egyedi módot kellene találniuk és minden felekezet, szekta vezetői, bölcsei értelmeznék a történteket és a nyáj ennek függvényében cselekedne.
Megeshet, hogy kikiáltanák őket ördögöknek, angyaloknak, de az is, hogy nem törődnének velük. Annyi bizonyos, hogy nem lennének egy véleményen.
Bizonyára lennének öngyilkosok is, vagy leöldösnék saját gyerekeiket, nemrég volt ilyesmire példa, azt hitték, a sátán bújt belé.
Ki tudja mire jutnának, elképzelhetetlen előre.
Melyik vallás állítja azt, hogy nincs földönkívüli élet? Szerintem egyik sem mond ilyet.
Én egy pokrócot tudnék javasolni, amire lefekszel és nézheted a csillagokat. Rengeteg galaxis van, milliárdnál is több csillaggal. Elképesztő az univerzumunk. Engem kilóra megvett csodálatosságával. Lenyűgözött mérhetetlen végtelenségével.
Én nem hiszem azt, hogy egyedül vagyunk, ahogy azt sem, hogy véletlen jött létre az univerzum.
Ilyen gyönyörű dolog nem jöhetett létre magától.
Miért?Egy cseppkőbarlang nem gyönyörű?
De.
És valaki egész életét azzal töltötte hogy sztalagnitokat,sztalagtitokat,sztalagnátokat növesztgetett egy barlangban,hogy valaki majd rácsodálhasson egyszer?
Nem.
Szóval mi van ezzel a gyönyörű ne,m alakulhat ki magától dologgal?
A tudósok szerint az ősrobbanásból jött létre az univerzum. Egy apró pontból, aminek hatalmas tömege kellett, hogy legyen. Én szerintem ez Isten nélkül lehetetlen.
Milyen változatosság van csak a mi földünkön. Szinte lehetetlen lenne egy olyan négyzetmétert találni, ahol nincs élet.
Neked a barlangok tetszenek, nekem az univerzum, ezzel semmi baj nincsen!
Elismerem,az ősrobbanás még nyitott kérdés.
De a diverzitásra már vannak sokkal egyszerűbb modellek is,tehát nem kell skydaddy.
Nekem a széthúzás tűnik a legerősebbnek. A katolikus egy kicsit biztosan másképpen képzelné, mint a református és a Jehova Tanúit mindenki lehurrogná, de ők ezzel nem törődnének, csak büszkén hirdetnék a véleményüket. A mohamedánok egyik fele naponta egy imával megtoldaná a szokásost, a másik meg öngyilkos merényletekkel támadná az idegeneket.
Persze az is lehet, hogy mi lennénk a fejlettebbek, akkor azonnal hittérítők áradnának szerencsétlenek felé és kapkodhatnák a fejüket, Allah, Jézus, vagy Buddha történeteit hallgatván és rövidesen vallásháború törne ki közöttük. Sokan esetleg minket tekintenének Istennek és tiszteletünkre feláldoznák egymást.
Ha ők a fejlettebbek, akkor nekünk kellene az ő hitükhöz alkalmazkodni.
Aligha menne konfliktusok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!