Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény hívők:A Biblia...

Keresztény hívők:A Biblia alapján Isten természete, hogyan határozható meg? Az ó-és újszövetség elég ellentétes egymással e tekintetben.

Figyelt kérdés
2013. aug. 10. 15:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves 9-es!

Az első válaszban én is rámutattam, hogy csupán akkor ellentétes, ha kiragadsz egy-egy sort, anélkül, hogy elolvasnád és értelmeznéd.

Isten mind az ó, mind az újszövetségeben hosszan tűr értünk, és mindig jön az ítélet.

Vagy szerinted ez milyen:

János Evangyélioma 9. rész

1. És a mint eltávozék, láta egy embert, a ki születésétől fogva vak vala.

2. És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született?

3. Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei; hanem, hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai.

Tehát azért volt vak évtizedekig, hogy Jézus a tanítványai előtt meggyógyítsa. És ez számunkra csodálatos.

Hosszú évszázadokig várt a vízözönnel is, mielőtt ítélt. Az ítélethirdetés előtt még több, mint száz évig várt, hogy Noé felhívására megtérjenek az emberek. Ez nem következett, be, így ítéletet hajtott végre. Egyiptomon szintén. És Krisztus eljön, és megítéli a világot is, még akkor is ha hosszan tűr értünk.

Kérdező! Olvasd egy kicsit összefüggésében a Bibliát, és ne egy-egy sort ragadj ki, és akkor talán világossá válik előtted is, hogy szó sincs kétfajta istenképről. Ha még félredobnád a büszkeségedet és kérnéd is azt, akié az írás, hogy értesse meg veled, biztos vagyok benne, hogy világossá válik előtted. Ha Isten nem világosít meg, soha nem fogod megérteni, ebben is biztos vagyok, mert Jézus a világ világossága, és nem mi vagyunk.

2013. aug. 10. 20:06
 12/18 anonim válasza:
ha nem csak olvasnád a Bibliát, hanem értelmeznéd is akkor értenéd azokat a bizonyos "okokat".. ha pedig tényleg ennyire érdekel ez a téma és szeretnéd egy hozzáértő emberrel megbeszélni menj gyülekezetbe, járj el Bibliaórákra :) ott meg lehet vitatni ezeket és nézeteket cserélni.
2013. aug. 10. 20:43
 13/18 A kérdező kommentje:

# 11/12

Te nem tudod összefüggésében elmagyarázni? Mert gondolom te már érted.

2013. aug. 10. 21:15
 14/18 anonim ***** válasza:
39%
Barátom, te egy több száz oldalas világtörténelmi könyvnek az összefüggéseinek a magyarázatait várod tőlem? Mit szeretnél olvasni, és mennyi ideig? Szerinted ez két mondatban elmagyarázható? Olvasd el legalább egyszer, de mindenképpen imádkozz! Akkor megérted, illetve megérteti veled a Szellem. Ha nem akarod megkérni Őt, nem fog menni. Akár tetszik neked, akár nem. Én leírtam egy-egy példával, hogy mennyire nincs igazad. Ha még száz példát írok, akkor sem fogod érteni, és akkor is a magadét fogod fújni. Nekem nem az a célom, hogy szájkaratét folytassunk. Remélem, hogy neked sem. Olvasd és imádkozz. Ha betartod, megérted, ha nem, akkor nem fogod. Nekem mindegy, hidd el.
2013. aug. 10. 21:23
 15/18 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm.Írtam neked privátot.
2013. aug. 11. 08:40
 16/18 Szeressük egymást ***** válasza:
47%
Nem Isten természete ellentétes a két szövetségkötés között. :-) Csupán más-más üdvtörténeti korszakok voltak. A régiben a törvény őrízte az embereket és a betűt szolgálták. A betű pedig elég könyörtelen. A törvény csak megmutatta hogy mi a bűn és mi az ítélete. Az újban Krisztus eljövetelével már a kegyelem által tartatunk meg és a Szellemet szolgáljuk. Részesedhetünk olyan természetből, amely képes kikerülni a romlottságot és Istennek tetsző cselekedetekben járni.
2013. aug. 11. 13:49
 17/18 anonim ***** válasza:

Pusztán megemlíteném, hogy részletek kiragadásával mindent be lehet állítani akárhogy. Bizony láttam már olyat, hogy valaki ebből a mondatból: "bolond, ki azt mondja, nincs Isten" kiragadta, hogy "nincs Isten". Bár az első mondat is kiragadás, ez jól szemlélteti, hogy kiragadni veszélyes.

Kedves kérdező: a szeretetparancs már rögtön a Tízparancsolat után benne van a Bibliában, Mózes második könyvében. Éppen, mint az Újszövetségben.

2013. aug. 13. 15:13
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat.

Utolsó,hát a szeretetparancs az benne van éppenséggel....

2013. aug. 14. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!