Miért nem lehet öngyilkos az ember?
19-es!
Kérlek, ki mondta, hogy nem "hiszünk" a tudományban? Képzeld el, matematikával és fizikával foglalkozom.
Csakhogy míg én tudom is, hogy miképpen működik a tudomány, milyen eszközökkel dolgozik, milyen a logikai alapja, addig Te ezek szerint nem. Pont ezért ismerem azt is, hogy miért nem ellentmondásos a tudomány és a kereszténység, és pont ezért tudom azt is, hogy a tudomány feltevése szerint egyes fizikai és matematikai törvények tértől, időtől és mindentől függetlenül léteznek. Pont, ez a végső válasz az Isten nélküli tudományos világképben. A kereszténységében pedig van egy még végsőbb válasz: miért vannak ezek a törvények?
Tudomány: csak
Kereszténység: mert Isten ezeket hozta, de meg is változtathatja őket, hiszen mindenható.
Miért van Isten?
kereszténység: ok nélkül, ő maga a végső válasz.
A 2 közül egyik sem alacsonyabb rendű a másiknál, sőt, mindegyik teljesen kimerítő világmagyarázatot ad.
Egyébként milyen áldozatairól beszélsz a vallásnak? Az inkvizícióról? 5000 áldozata volt évszázadok alatt összesen, ma ennyi halálos ítélet van évente, hiába állít mást a média.
Az inkvizícióhoz pedig ráadásul semmi köze nincs a reformátusoknak, evangélikusoknak, baptistáknak, metodistáknak, pünkösdistáknak stb.
Sajnos feltétlen gyűlöleted a vallások iránt leginkább tájékozatlanságon alapszik. Vagy hagyd abba a gyűlölködést, vagy tájékozódj, de a feltétel és ismeret nélküli utálkozás lelki vagy értelmi betegségre utal, nem sértés ez, édesanyám pszichiáter. Te is keress fel egyet.
Egyébként mi van a szeretetszolgálatokkal, amiket az egyházak működtetnek? Idősotthonokkal? Milliók életét mentik meg vagy teszik jobbá. Ez a kegyetlen egyház, akit úgy utálsz, az utóbbi évszázadokban.
23-as nem olvastam el teljesen sz@ros kis mondataidat mert minek? gondolom istenről prédikáltál, az utolsó mondatokat elolvastam és válaszolnék is rájuk:
1.nincsenek lelki gondjaim és nem vagyok értelmi fogyatékos(attól mert még nem szeretem a vallásokat azért máris hülye vagyok?)
2.a vallások világszerte igenis sok áldozatot szedtek pl:
keresztes háborúk,boszorkányüldözések,középkorban az egyházak kivégeztettek olyan embereket akik eretnekek voltak, és még sorolhatnám.Többet nem is szólok hozzá a kérdéshez meg a hülye válaszaitakhoz mert mind hülyeség és van jobb dolgom is annál hogy ilyen hülyékkel veszekedjek ugy hogy viszlát!:D
Kedves 23-as!
Mégis honnan veszed, hogy csak 5000 ember halt meg akkoriban? Ezt már más topinál is kérdeztem, de még mindig nem válaszoltál.
Ez igen egyszerű. STATISZTIKA.
Egy jogtudományról szóló könyvben olvastam. Az írta, hogy aközhiedelemmem ellentétben xy ember nem 20 ezer, hanem 300 embert végeztetett ki az inkvizíció alatt, és hogy az összes áldozat is 50000 Európa szerte, ebből 5000 ott, ahol az Egyház szervezte.
A neten nincs fent ez a jogtudományról szóló könyv, és a pontos címét sem tudom sajnos. Szabadidőmben szoktam lexikonokat olvasni, jobban szeretem, mint a regényeket. Mindenesetre egyetemi tankönyv, úgyhogy csak nem ír téves adatokat.
24-es: úgy vitázol, hogy meg sem hallgatsz, káromkodsz és még egy mosolygós jelet is kiraksz? Remélhetőleg 30 éves korodra megnyugszol.
19-es ezt írta: "azért nem komálom a vallásokat mert gondoljunk bele mennyi ember halt meg a világtörténelemben csak is a vallások miatt..."
Miért kell lehorgonyozni az inkvizíciónál?
Sokféle vallás van és mindegyiknek megvoltak az áldozatai az idők folyamán. És vannak a mai napig is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!