Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Korabeli beszámolók Jézusról...

Korabeli beszámolók Jézusról miért nem írnak annyit, amennyi egy jelentős bölcset megilletne? Mert abban a korban nem tartották jelentősnek, csak egy volt a sok hittérítő között?

Figyelt kérdés

2013. júl. 7. 20:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezt a sztorit még egy Jehova Tanúja mondta nekem azzal együtt,hogy ennek a 6000 éves alku végéhez közeledünk lassan ,amikor az "utolsó napokban" a káosz fog uralkodni, és Isten igazi hívőit támadni fogják. Ami azt illeti bocsánatot kérek, olyan sok Biblia alapján felvázolt prófécia és mesék meg egyebek vannak a fejemben összesűrítve,hogy olykor azt is elfelejtem,hogy ezt melyik felekezet "képviselője" mondta nekem. Na de hogy akkor félreértés ne essék,akkor a fenti kérdésem a Jehova Tanúinak szól :)
2013. júl. 8. 22:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Oksa, akkor ezt majd ők elmagyarázzák, ha tudják. De a Bibliában semmilyen alkuról nincsen szó az biztos.
2013. júl. 8. 22:46
 13/21 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,hogy most idézetet nem tudok behozni ide (kevés az idő stb), de ezen állításaikat azzal védik,hogy jelenleg is a Sátán van uralmon. A bibliában is benne van,hogy Sátáné minden,,,egészen pontosan annűl a résznél írják ahol a Sátán megpróbálja megkísérteni Jézust azzal,hogy neki adja a földi királyságokat, országokat, hát úgy mindent. Bár ez az alkura nem ad biztos alapot,de még ennyit hozzá tudtam fűzni a dologhoz....
2013. júl. 8. 22:58
 14/21 A kérdező kommentje:
Kösz 10-es. Eszerint, ostoba előítélettel rendelkező,gondolkodni képtelen,szűklátókörű egyed vagyok. Az "ostoba" és "előítéletes" egybe értendő,vagy külön-külön? Azt hittem beszélgetünk,de ezt már megszoktam keresztényektől. Mikor már nincsenek valós érvek,jön az agresszió és a sértegetés. Ez szimpla pszichológia,a viselkedés pedig előre kiszámítható azoknál,akik kevésbé intelligensek és / vagy nem tudnak uralkodni magukon. Egy kis pszichológiát is tanultam az egyetemen,ahol a gondolkodni képtelenséget,az ostoba előítéleteket és a szűklátókörűséget oktatják.
2013. júl. 8. 23:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Látom filoszmen fáj az igazság, nem baj, fájjon csak.
2013. júl. 9. 00:05
 16/21 anonim ***** válasza:

Mellesleg ezt írtad: "olyan választ kapnál,ami sem nem érthető,sem nem világos,sem nem logikus."

Megválaszoltam a kérdést, érthetően és világosan. Pedig te kijelentetted, hogy nem lesz ilyen válasz. Ostoba előítéleted megbukott, és ahelyett, hogy elnézést kérnél, még neked áll feljebb.

Az meg egyenesen szánalmas, ahogy magyarázkodsz, hogy te egyetemre jártál, ezért nem lehetsz szűklátókörű és előítéletes. Na ez az ami nem értelmes, nem világos és teljesen illogikus érvelés, ami újabb bizonyítéka annak, hogy nem gondolkodsz.

2013. júl. 9. 00:23
 17/21 A kérdező kommentje:
Jaj,bocsáss meg! A prban érzem magam,hiszen érveid minden olyan kritériumnak megfelelnek,amelyekkel a valóság tényeit szokták vizsgálgatni buta ateista tudósok. Az özönvíz az igaz,az pedig nem igaz-bár bizonyították-,hogy kb. 10000 éve véget ért az utólsó jégkorszak-szegény mammutok bele is fagytak-és a felolvadó jég megemelte sok helyen a vízszintet,ami tetten érhető elbeszélésekben,a múlt meséiben. Érdekes,az egyenlítői területelen myoma sincs özönvíz legendáknak,csak ott,ameddig lehúzódott a jég. Elhiszem Jézus csodáit,bár senki sem látta. Ja de,olyan történetírók,akik évtizedekkel később születtek. Meg persze a tanítványai. Elhiszem,hogy Isten azért teremtette csak a Tejút kb. 200 milliárd csillagát,hogy nevén nevezhesse őket,lsd.Jehovák....még folytathatnám a végtelenségig,de...Nem hiszem el!;-)
2013. júl. 9. 01:11
 18/21 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vagyok előitéletes,de a böszmeséget rohadtul nem bírom!;-)
2013. júl. 9. 01:14
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát barátom, ismét rendkívül értelmes és világos választ adtál, csak még azt nem tudni mire, látom tényleg elsajátítottad a logikus érvelés szabályait az elmúlt percekben. XD

Volt egy kérdés, megválaszoltam, hogy az adott dolog nem szerepel a Bibliában, ezért nem is kell megmagyarázni semmilyen ellentmondást ennek az egyszerű ténynek köszönhetően. Ennyi.

Hogy te meg most miről hadoválsz, azt meg már a Jóisten se tudja, pedig állítólag mindentudó.

2013. júl. 9. 01:35
 20/21 A kérdező kommentje:
Szimplán ,csak az "egyszerű ténnyel"nem értek egyet. Az csak nem baj? Nem kívánok senkit sem sértegetni,sem rossz érzésket kelteni benne...főleg,hogy voltak szívesek hozzászólni a kérdésemhez. Köszönöm!:-) Csak más elképzeléseink vannak a tényekről,a bizonyításról,igazolásról...metal, azaz szia!
2013. júl. 9. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!