Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van szüksége a pápának...

Miért van szüksége a pápának a pápamobilra?

Figyelt kérdés
Vagy nem hisz abban hogy az istene mindenható és bármitől megtudja óvni vagy pedig hisz istenben de nem akarja elfogadni azt a sorsot amit az istene esetleg adna neki.

2013. ápr. 14. 14:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért van szüksége a

pápának a pápamobilra?

Mert gazdaságosabb, mint a Tesco mobil.

2013. ápr. 14. 22:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Az köztudott, hogy a 2. vh. az első logikus folytatása volt, de az meg ugye azért tört ki, mert egy szerb merénylő Szarajevóban lepuffantotta az osztrák magyar trónörököst.

Képzeld csak el, mi minden történhetne, ha a pápa lenne merénylet áldozata.

Fontos embernek kijár a páncélozott jármű, ne irigyeld tőle, lehet, hogy a Te életed is ezen múlik.

Istenről a mondás is azt tartja, hogy csak akkor segít, ha Te is segítesz magadon. Akkor hát ne késlekedj, segíts magadon...

2013. ápr. 15. 13:22
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Nekem tetszik a kérdésed!:)

Amúgy eszembe juttat egy viccet:

- ti szoktatok imádkozni evés előtt?

- nem, mi bízunk a mama főztjében.

Vissza a kérdéshez!

Ha Jézusnak lett volna olyan képessége, hogy ne tudják megölni - használta volna?

Ha igen, most hol tartanánk?

2013. ápr. 15. 17:45
 14/17 A kérdező kommentje:
Én nem irigylem tőle és nem kívánom hogy valaki az életére törjön de nem is ezen van a lényeg hanem az istenbe vetett bizalmon.
2013. ápr. 16. 21:41
 15/17 Nefri ***** válasza:
Isten szabad akaratot adott az embernek. Tehát bárki megölheti a pápát és erre szoktak néha kísérletet is tenni, ami ellen egy golyóálló üveg kifejezetten logikus megoldás.
2013. ápr. 17. 11:29
 16/17 munyamunya ***** válasza:
100%

13-as kérdezi:

>>Ha Jézusnak lett volna olyan képessége, hogy ne tudják megölni - használta volna? <<

Valójában használta többször is, amikor a szolgálata alatt el akarták őt fogni a zsidók, mert akkor még "nem jött el az ő ideje", vagyis nem akkor kellett megtörténnie a halálának. Ezekben az esetekben az ő Istene és Atyja megadta neki, hogy csak úgy "átmenjen" az őt kergetők között és azok ne tudják megragadni.

Amikor viszont eljött ez előre elhatározott időpontja a halálának, akkor szóba sem jött semmi ilyen "cselezés", hanem odaállt az őt elfogni érkezők elé, hogy "én vagyok", akit kerestek.

Tehát tisztában volt Isten akaratával és engedelmeskedett Neki. A pápa sem ezt, sem azt nem teszi. Valóban csak cirkuszi látványosság a vonulgatása, és persze, hogy félti az életét, mivel nem bízik a Teremtőjében, nincs hite a feltámadásban, hanem egész életében fogoly a haláltól való rettegés miatt.

2013. ápr. 17. 11:38
 17/17 Balu86MH ***** válasza:
nem tudom mennyire figyeled a híreket Ferenc pápáról, de nem igazán használja a pápa mobilt :) sima autóval, vagy a bíboros kisbusszal furikázik :P
2013. ápr. 25. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!