Miért van szüksége a pápának a pápamobilra?
Miért van szüksége a
pápának a pápamobilra?
Mert gazdaságosabb, mint a Tesco mobil.
Az köztudott, hogy a 2. vh. az első logikus folytatása volt, de az meg ugye azért tört ki, mert egy szerb merénylő Szarajevóban lepuffantotta az osztrák magyar trónörököst.
Képzeld csak el, mi minden történhetne, ha a pápa lenne merénylet áldozata.
Fontos embernek kijár a páncélozott jármű, ne irigyeld tőle, lehet, hogy a Te életed is ezen múlik.
Istenről a mondás is azt tartja, hogy csak akkor segít, ha Te is segítesz magadon. Akkor hát ne késlekedj, segíts magadon...
Szia Kérdező!
Nekem tetszik a kérdésed!:)
Amúgy eszembe juttat egy viccet:
- ti szoktatok imádkozni evés előtt?
- nem, mi bízunk a mama főztjében.
Vissza a kérdéshez!
Ha Jézusnak lett volna olyan képessége, hogy ne tudják megölni - használta volna?
Ha igen, most hol tartanánk?
13-as kérdezi:
>>Ha Jézusnak lett volna olyan képessége, hogy ne tudják megölni - használta volna? <<
Valójában használta többször is, amikor a szolgálata alatt el akarták őt fogni a zsidók, mert akkor még "nem jött el az ő ideje", vagyis nem akkor kellett megtörténnie a halálának. Ezekben az esetekben az ő Istene és Atyja megadta neki, hogy csak úgy "átmenjen" az őt kergetők között és azok ne tudják megragadni.
Amikor viszont eljött ez előre elhatározott időpontja a halálának, akkor szóba sem jött semmi ilyen "cselezés", hanem odaállt az őt elfogni érkezők elé, hogy "én vagyok", akit kerestek.
Tehát tisztában volt Isten akaratával és engedelmeskedett Neki. A pápa sem ezt, sem azt nem teszi. Valóban csak cirkuszi látványosság a vonulgatása, és persze, hogy félti az életét, mivel nem bízik a Teremtőjében, nincs hite a feltámadásban, hanem egész életében fogoly a haláltól való rettegés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!