Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység tanít, javasol...

A kereszténység tanít, javasol bármi olyat, hogy aki nem ért ezzel egyet, vagy nem jár templomba, az rossz ember?

Figyelt kérdés

A nagyapám nagyon vallásos. Katolikus, és úgy gondolja, hogy mindenkinek kötelező templomba járni, mert aki nem jár, az pokolra jut.

Na nem így mondja, de ez a lényege.

És én nekem nincs bajom a kereszténységgel, de nekem inkább a Buddhizmus a szimpatikusabb.

És mikor megtudta ezt, akkor rendesen kiosztott, és azóta is folyton rosszakat mond.

Hogy "Jajj, hagyd már ezt a keleti hülyeséget! Azért tetszik csak, mert távolkeleti mi? Európába születtél, nem Ázsiába! Itt ne foglalkozz már azzal a baromsággal!"

Úgy hiszi, hogy az elmélkedés, meg nyugalom, meditálás egy nagy időpazarlás, és csak azzal lehet kezdeni, ha eljársz templomba, imádkozol, meg hiszel az Istenben. Akkor juthatsz el a Mennyországba! "Cselekedni kell fiam! Nem leülni, és várni a semmit!"

És az a baj, hogy semmit nem tud a Buddhizmusról, de osztja, hogy mekkora hülyeség.

És végig se hallgat, ha mesélnék neki a történetükről, hogy mi a gondolatmenete, elmondja, hogy baromság, távol keleti humbuk, és időpazarlás.

Nem sokat tudok a kereszténységről, és a tanításáról, mert nagyapámmal templomba menni nem volt a legjobb, és mindig kiosztott valamiért, és azt mondtam, hogy soha többé nem megyek vele sehova, de van benne olyan, hogy minden más hit egy hamis képmutatás?

Mert elvileg minden vallásnak, vagy hitnek van valami közös dolga. Hogy a többi embert is számba venni, tisztelni másokat...

De nagyapám nem úgy mutatja, hogy tisztelne engem. Pedig nagy Istenhivő.

Szóval Ő a rossz ember, vagy agyára ment a Kereszténység?

Másoktól, akik szintén templomba járnak, hisznek Istenben, és tisztelnek másokat, elnézést!

2013. márc. 31. 19:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon nem tetszett a kommentem.

:)

Talán Te tudod, hogyan teremtette Isten a világot?

Na és az életet?

Az ember kipipálva, sárból és oldalbordából. Hűha! Világos!

Mi is az, hogy "mindenható?"

Ha nem tetszik, visszavonom, Isten igen kedves és udvarias és szeretően hányja tűzre a végítéletkor azokat, akik nem tetszenek neki.

Mit tegyek, nekem ez nem szimpi...

2013. ápr. 1. 03:51
 12/13 feketepeter ***** válasza:
73%
Nem a kereszténységgel van probléma, hanem a fundamentalizmussal, a szélsőségességgel. A vallás pedig magánügy.
2013. ápr. 1. 21:57
 13/13 anonim ***** válasza:
2. vatikáni zsinat tanait ajánlom a kérdésedhez. nagyon értékes!!!
2013. júl. 22. 03:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!