Miért ítélkezik a legtöbb keresztény felekezet?
Figyelt kérdés
Mindet nem ismerem, de amelyekkel foglalkoztam mind azt mondja magáról, hogy a mienk az igaz egyház és ha nem vagy ennek a tagja, akkor nem vagy igaz keresztény, mert a mi egyházunk a "szent egyház"...
Nem embereké az ítélet, hanem Krisztusé!
2013. febr. 10. 22:48
11/11 anonim válasza:
Minden keresztyén felekezet állítja, hogy Krisztuson kívül nincs üdvösség. Egy felekezet állította csak, hogy Az Egy Szent Római Apostoli és Katolikus Egyházon kívül nincs üdvösség. Ezt a dogmát mára úgy értelmezik, hogy Krisztus egyetemes egyházán kívül nem üdvözülhet senki. Sem a görög sem a római, sem a protestáns. Az előttem szólónak pedig üzenem: "Jézus mondja: Én vagyok az út, az igazság és az Élet, SENKI sem mehet az Atyához, CSAKIS ÉN ÁLTALAM." Krisztuson kívül hiába dicsekedtek ti egy Ószövetségi névvel, hiszen ezzel Krisztus tökéletességét vonjátok kétségbe. Vagy talán nem elég nektek Krisztus? Én Pál apostollal együtt mondom: Krisztuson kívül mindent kárnak és szemétnek ítélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!