Mi a fenének harangoznak ennyit?
Komolyan néha már iszonyat kiakasztó a sok kolompolás.
Nem az óránkénti harangozásról van szó, azt még érteném.
Van itt egy rakat templom és szó szerint 10 percenként valamelyik rázendít.
Mégis mi a tökömnek?
Most van 15:00, de szóltak már 14:40-kor meg 14:50-kor is.
Mégis miért?? Ki a fenének kongatnak?
Szia
Egy nagyon jó szállodában voltam Tokaj mellet és a szálló mellet közvetlenül a templom.
Nekünk szerencsénk volt, a túloldalra kerültünk, de mint kiderült a hajnali 5 órai harangozást, hosszú tárgyalások után sikerült a szálló vendégekre való tekintettel 6 órára tenni.
Hát nem irigyeltem a hajnali 6 kor harangszóra kelőket a szabadságuk ideje alatt:))
Itt temetés biztos nincs mert a közelben nincs egy temető sem. Mivel ez városközpont.
A kolompolás meg minden nap ugyanakkor van a 4-5 templomban felváltva. Van a környéken több kávézó, egyszer ott ültünk az egyiknél és nem tudtunk normálisan beszélgetni, mert 10 percenként 5 perc időtartamig giling-galangoltak.
ma 08:24
Itt is vannak szállodák meg panziók is. Hozzánk szerencsére nem túl hangosan hallani. Hajnalban meg úgyis alszom még. :)
Amikor lakást kerestünk az egyik ingatlanos minden áron el akarta velem hitetni, hogy a közelben lévő lakásokban nem olyan zavaró a harangozás. Ott is hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!