József és Mária férj és feleség voltak, nem?
Szia!
Mária addig volt szűz, amíg meg nem szülte Jézust. Józseffel addig nem lépett szexuális kapcsoltba. Ez értelemszerűen Jézus születése után megtörtént, mivel Jézusnak születtek még testvérei anyai ágon (Jakab, József, Simon és Júdás) és a húgai is akiket nem említ név szerint (Máté 13:55-56).
Üdv. Péter
9-es válaszolónak.
Nos egy biblia vers jut eszembe ami olyan emberekről szól mint amilyen te is vagy, illetve amit te mondtál:
(2Péter 3:3, 4) 3 Mert először is tudjátok azt, hogy az utolsó napokban gúnyolódók jönnek majd a gúnyolódásukkal, akik a saját kívánságaik szerint járnak, 4 és ezt mondják: „Hol van ez a megígért jelenléte? Hiszen attól a naptól fogva, hogy ősatyáink halálalvásba merültek, minden pontosan úgy megy, mint a teremtés kezdetétől fogva.”
Vagy is elkerüli a figyelmüket, hogy igen is történnek dolgok, és változás is.
Persze Én nem tartozom egyetlen "harácsoló papság", vagy egyház alá, de Jehova elég szépen Jézuson keresztül elmondta a jeleket, amiket te nem veszel észre.
Nos Én is így gondolkodtam és sokan akiket a testvérek közül ismerek, amíg meg nem tudtuk, hogy miért hagy bizonyos dolgokat.
De ezt el kellett fogadni, mert jogilag igazságosan nem lehet a felhozott vádakat, vitát rendezni, csak ha bizonyítékok is vannak
Más részt ha ezt a megoldást választotta volna a teremtő, akkor hogyan bizonyítom be személy szerint az ördögnek hogy Én nem érdekből szolgálom, hanem mert szeretem, Ő az élet forrása,és elismerem mint aki jogos uralkodó aki helyes és megfelelő tanácsokkal vezeti a teremtményeit.
Ha megdobna pár millával, akkor máris Sátán győzött, és az Ő állítása lenne igaz.
Hát ha ezen múlik, hogy elismerjem a Teremtőt, akkor nem kérem a milliókat.
Ha megkérlek, és elolvasnád a Jób könyve 1, 2, fejezetét, ott minket embereket ezzel a váddal illet ez a gonosz személy.
Jób egy igen gazdag ember volt.percek alatt vesztette el azt ami az övé volt, legyen szó anyagi javakról, a gyermekei(10 gyermek volt), életéről, és az egészségéről
S bár azt hitte, hogy a Teremtő sújtja ezekkel, még sem tulajdonított neki gonoszságot, hanem továbbra is kitartott a teremtő mellett, még egy rossz szót sem szólt ellene.Bár az nem esett jól a teremtőnek, hogy Neki tulajdonítja a történteket.
Ő csak megengedte Sátánnak, hogy Jóbtól az életén kívül bármit elvehet tőle, mivel állította, hogy az ember csak addig áll Isten mellett míg az segíti.
A könyv utolsó fejezeteiben, pedig láthatjuk, hogy mindent vissza kapott, sőt gazdagabb lett mint valaha, és újra születtek neki gyermekei.
Nos Részemről mindent megteszek hogy bebizonyítsam, hogy Sátán hamisan vádol engem ezzel, és bármi történjen nem fordítok hátat.
S személy szerint minden embernek aki szereti a teremtőt, annak hasonlóan kellene vélekednie tudván, hogy az események miért vannak.
Ez te rád is vonatkozik, de az már a te dolgod, hogyan állsz ehhez a kérdéshez.
Köszönöm a megtiszteltetést, és a kérdezőtől bocsánatot kérek az offért.
Mi a csudát érdekel ez téged, nem mindegy mi volt 2000 évvel ezelőtt? Ha ennyire érdekel akkor kérdezd meg tőle?
Csak a babonaságot ne hidd el soha-- mert olyan hogy megszáll valakit a szentlélek az egy képtelen hazugság!
Ez most komoly? Isten hagyta a Sátánnak hogy kivégezzen egy csomó ártatlant, csak hogy a saját igazát bizonyítsa...?
Oké, hogy születtek más gyerekei, de az előzőekkel mi lett? Meghaltak. Csak mert éppen játszani volt kedve a nagyoknak. Mit ártottak azok a szerencsétlenek? Remélem nem anyám jön a "tesztelt alanyok" sorában...
Kedves Xenophiliusz!
Szenvedések a bűnből vannak. Ezeket vagy megakadályozza erővel, és akkor robotok vagyunk, vagy nem. Ha nem, akkor szenvedünk, de közli velünk, hogy mi a szenvedés forrása, és hogy hogyan lehet elkerülni. Ha ennél többet tenne, és néha tett is, akkor meg az volt a baj, és gyilkosnak meg gonosznak, szívtelennek, mások "szenvedésében" gyönyörködőnek mondjátok.
Kedves kérdező!
A Biblia szerint Mária szűzen fogant a Szentlélektől, ezért a szűz jelző. A fogantatáskor még csak jegyben járt Józseffel, a zsidó törvények szerint nem is szeretkezhetett Józseffel a házasságig. Utána már szabadott volna.
A Mt 13,55-56-ra egyesek azt mondják, hogy apai ágon való féltestvérekről van szó.
Köszönöm a válaszokat. Nem tudtam, hogy akkor még csak jegyben jártak.
Aki meg azt írta, hogy itt gyűltek össze az ateisták, felhívnám a figyelmét, hogy ez a valláskritika témakör. így szerintem teljesen érthető, hogy vannak itt ateisták.
Viszont azt nem tudom elfogadni, hogy miért kell egymást szidni, lepontozni, veszekedni, csak mert nem vagyunk egyformák és nem értünk egyet. És akkor mi van? Kedves vallásosok, miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenki egyforma, nem mindenki vallásos, és vannak, akiknek más az elképzelésük erről az egészről. Ezt tanította nektek a Biblia, hogy aki nem ért veletek egyet, azt ócsárolni kell? Ha annyira hívők, annyira szentfazekak vagytok, szerintem a felebarátaitokkal nem kellene így viselkedni. Vagy aki nem hisz, azt már lehet bántani? Hogy eláruljam, aki nem olvas Bibliát, és nem hisz a teremtésben, az is lehet legalább olyan jó ember, mint az, aki hisz, és ugyanúgy fordítva is! Nem attól lesz valaki jó ember, ha Bibliát olvas, hanem attól, hogy mennyire emberséges! És attól, hogy a hívők oldaláról beszéltek, még nem tűntök olyan jó embereknek a viselkedésetek alapján. Persze tisztelet a kivételnek, és akinek nem inge, ne vegye magára. De azért kicsit nézzetek magatokba, és olvassátok el, hogy miket írtatok egymásnak...
A válaszokat köszönöm mégegyszer!
Isteáldjon töftöftöf tudod egyáltalán mi az a szentlélek?
Hisz még saját lelkedet se ismered...pedig az benned van. Szentlélek mint olyan nem létezik-- az a kődobálás kivédésére találták ki, hogy ne hogy baja legyen annak a fiatal nőnek aki házasságon kívül játszadozott" valahol.
Magam részéről szép szimbólumnak tartom a Mária szobrokat és képeket, magam is festettem olajban jó párat és mint a cukrot úgy vették a németek és Kanadában az írek és lengyelek.--
De számomra csak az anyaság és élet születésének szimbólumát jelenti. Ha megesik egy lány ha férjhez megy a gyermek kihordása és világra hozatala az az Élet szentsége a szememben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!