Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért történhetett ez? Más is...

Miért történhetett ez? Más is érzett már hasonlót amikor más vallással találkozott?

Figyelt kérdés

Pár barátommal kiruccantunk Bécsbe , és bementünk egy olyan negyedbe ahol iszlám hitű nők vannak.

Na miután beértünk megmondtam barátnőmnek hogy most azonnal elmegyünk innen , nem bírom nézni szegényeket.

Egyszerűen összeszorult a gyomrom ,hogy látnom kellett szegény nők így el vannak nyomva , majdnem láncra verve.És míg élnek , nincs szabad akaratuk.

Egyszerűen nem bírom az ilyen dolgok látványát , irtózom tőle.

2013. jan. 19. 18:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Véletlenül rosszul pöttyentettem és elmentette holott, most fejezném be.

Ha vissza emlékeztek a történelem tanításaira ez a barbarizmus a nők lealjasítsa minden hol szokás volt eszközévé vált a férfiaknak, test-rabszolga és cseléd és szaporító eszköze az ember fajnak!!! Ezt bizony m minden vallás a maga ideológiájával vagy is hazugságaival még támogatott is--- Nem tanulhattak, még a gazdagok se mert a nőnek nem illik-- ha nem volt férge eltartója akkor kitalálták a prostitúciót szintén a férfiak szórakoztatására és nem utolsó sorban azért hogy a munkát nem kapó, tanulatlan nők ne haljanak éhen, ezzel kereste meg a kenyerét ez volt mindenhol a világon-- ke4lettől nyugatig az egyik féltekétől a másikig-.

ezért született az a filozófiai fogalom, hogy emancipáció,- egyenjogúságot a nőknek--- de ahogy észre vettem lassan megint visszatérünk a múltba, de még tanítják is a felnövekvő fiatalságot arra, hogy miképp kell felkínálnia magát testrabszolgai módon, félig felöltözve, és gusztustalanul felkínálkozva, a férfiak számára--- Holott az isteni teremtés azt sugallta hogy a férfi tanuljon meg tenni a szépet ahhoz hogy a nőnemű kegyeit megszerezhesse.

Igy a férfiak elfelejtik a szép udvarlást a kedves közeledést és a lányok pedig a tartózkodó meghódításra váró viselkedést-- pedig az ilyen stílus, sokkal inkább izgatóbb lenne mind két nem számára.

-- mint az állatvilágban még fennmaradt a harc is a nőstényért órákon keresztül-- Az elefántokat nézve 9-10 órán keresztül harcolnak--- az én két kis kakasom 5 órán keresztül harcolt egymással-- és csak azért győzte le az egyik a másikat, mert a legyőzöttnek érzékenyebb kopasz nyaka volt amíg a győztesnek vastag tollakkal fedett. Talán meg is ölte volna ha nem megyek ki és vetek végett a harcuknak akkor már a földön feküdt a másik rátaposott a szárnyára és csőrével szaggatta a csupasz nyakat.

Tehát mint az állatvilágban, az emberi fajnál is maradtak fent olyan szokások, amit a természet kényszerített rá. Aztán mivel emberi faj a saját gazemberségeinek hagyatéka.-- mint egyes fekete törzseknél a nők csonkítása.

2013. jan. 22. 20:31
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

töftöftöf-nek:

Egyetértek egy részével annak amit mondasz csak tudod ez ott nálluk nem megválasztható, mint nállunk, hogy milyen vallást akarsz felvenni. Ott ez van és kész. Ezért nem értenek veled egyet. És én is ellenzem az efféle viselkedést. Ezzel nam csak magukat, hanem a vallásukat is leminősítik. Váljék egészségükre...

2013. jan. 30. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Na még a végén itt azt mondjátok, hogy a kereszténységet mindenki választja magának!!! Nevetséges. Az újszülöttet megkeresztelik, nem tud ellene tenni, nincs még tudatánál, a szülők döntik el, kvázi beleszületik a vallásba. Ha ezt ti csináljátok, az "úgy jó ahogy van", de ha egy muszlim születik bele a vallásába, (holott az iszlámban nincsenek ilyesféle rituálék) az már "fúúúú de barbár"??? ebbe születik bele, mindenki a saját vallásába, egyáltalán nem különb senki! És hajrá a lepontozóknak, de atényeken akkor sem tudtok változtatni.
2013. jan. 30. 16:21
 14/19 anonim ***** válasza:
27%

Az 13/ hogy valakit megkeresztelnek az nem jelenti azt hogy gyakorolja is a vallását. Engem katolikusnak kereszteltek, első áldozó is voltam sőt az ostya kedvéért a zsidó barátnőmmel 7 évesen misére is jártunk--- igaz amikor harmadszor is oda térdepeltünk a sorvégéra a pap felismert és halkan kizavart bennünket. Őszinte leszek semmit nem hittel el abból amit mag kellett tanulnom.

az unokáimat még is megkereszteltettem igaz reformátusra-- de főleg azért mert időnként üldözik a körülmetélteket a zsidókat-- ez a dilije sok embernek. S az egyik unokám sebészetileg körülmetélt-- ha netán tán egy elmebetegnek mint hitleri fajzatok voltak, be kellene virítania a szerszámát" akkor ott van a keresztleve.

Na ezért nem hittem soha egyetlen vallási maszlagban se mert ha arab üldözi a keresztényt vagy épp a zsidó a másik ha keresztény fanatikus hogy az orránál nem lát tovább... az mindenkit bűnösnek tart aki nem hisz abban amibe ő.

Persze az iszlamista az teljesen más ott már abszurd a babonaság... a divatot az elfogadom de csak ha arab félszigeten és Afrika sivatagjában viselik itt a mérsékelt égövön ahol nincs homok, már nevetséges a varjú öltözék.

Szóval vannak dolgok amelyeket nem csak elutasítok de elítélek, mert ráerőszakolja magát az emberre s igy elveszti teljesen az önálló, szabad akaratát, ahogy Isten megteremtette az életet

2013. jan. 30. 17:16
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 13-as!

Az a keresztény, aki követi Jézust. Ha meg van keresztelve, ha nincs, habár ha nincs, akkor igyekszik megkeresztelkedni.

Ha nem követed őt, akkor nem vagy keresztény. Erre senki sem kötelezhet. Arra lehetne kötelezni, hogy a keresztény törvényeket betartsd, de attól még nem lennél keresztény, és amúgy sem lehetne mindent betartatni.

Ezek a tények, amiken nem lehet változtatni.

2013. jan. 30. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:

töfike!

...az egyház keresztel...vízzel..Jézus Krisztus azonban a Szentlélekkel és tűzzel (szenvedés), keresztel...János pedig a bűnbánat prófétája, aki a bűnbánatra vezeti a lelket...(hogy az "apák szívét a fiakhoz, a fiak szívét pedig az atyákhoz fordítsa"...mint amikor azember megfeddi a gyermekét, hogya gyermek belássa, azt, hogy nem tisztelte a szülőjét, és nem hallgatott rá!...:)

2013. jan. 31. 10:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak nekünk, kívülállóknak, furcsa és bizarr... El lehet őket ezért ítélni, de őket ez nem igen izgatja, mert ebbe születtek (igen most lehet azt mondani, hogy "de hát akkor nem is volt lehetőségük a választásra!". Hát de... Mit gondoltok ha annyira elnyomva éreznék magukat, akkor Bécsben miért a saját vallásuk, tradícióik alapján öltözködnek? Megtehetnék azt, hogy "lázadnak", ha zavarná őket a dolgot már csináltak volna vmit.

Mellesleg ezeket a nőket otthonaikban királynőként kezelik, a "varjú-ruha" alatt nagy estélyiket hordanak, a férjek meg mindenféle cicómás fehérneműket ajándékoznak a feleségüknek. Csak egy kicsit többet kellene tudni a körülöttünk lévő világról, s ezáltal elfogadni a másikat és megértőbbnek lenni :)

Szóval szerintem ők ezt annyira nagyon nem bánják, ha nekik egyszer ez így jó??? nem mindegy nekünk?

2013. febr. 1. 22:57
 18/19 anonim ***** válasza:
21%

De tök mindegy, csak zavaró a látványa. Szokatlan--de igy vagyok azzal is ha egy férfit hosszú slafrokban látok tök kopasz fejjel. A hosszú slafrok na meg a kopasz fej sehogy se jön be nálam.

Jobban szeretem ha egy férfin nadrág van vagy s...i

2013. febr. 2. 01:04
 19/19 anonim ***** válasza:

..még szerencse, hogy a világ nem egyesek tetszésére, vagy nemtetszésére van...mert a férfi nem a ruhától férfi, és a nő sem a ruhától nő!..kedves mami!

...egyégként igaz, az előtted szóló véleménye, mit zavar az minket, ha nekik megfelel?...és úgy érzik magukat jól..?

2013. febr. 2. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!