Szerintetek is Lucifer egy angyal volt?
Hát, gratulálok.
Az első tökéletesen leírta azt, ami a Bibliában van - és 0%-ot kapott. Én pontoztam csak fel.
Az egy dolog, ha valaki hívő... de hogy lehet az, hogy minden itteni hívő olyan sötét bunkó, hogy még a saját vallása alapjait sem ismeri, de bezzeg ész nélkül lepontozza azt, aki ezt teljesen jól leírja neki?
Ha bukott angyal akor létezik pokol is ,vagy nem ? minden vallás ezt másképp vallja de ,ha ő sátán kell lenni pokolnak amint van meny is .Talán egyik sincs ?
Miért gondolják azt a Jehova tanúi hogy náluk van az igazság ? Sokk dolgot kihagyna amik meg vannak írva és nem csak ők ha nem más vallás is ,vegyük a törvényeket mik azok amiket Jézus hátra hagyott ? szerintem sokkal több a szeretettnél
Nincs olyan, hogy pokol!az csak a mesében van, hogy tüzes pokolban üsteb sütögetik vasvillás ördögök a rossz embereket.A pokol viszont lehet egy szimbolikus dolog,amit a gonoszság teremt, "poklot" és szenvedést itt a földön, amit Sátán hozott a világunkba, így lehet a kettőt összekötni.
A "menny" és a "föld alatti" pokol, szimbolikus fogalmak, Istent nem úgy kell elképzelni, aki szó szerint a felhők fölött ül a trónusán, csupán így lehet érzékletesebben kifejezni, hogy az Isteni bölcsesség és szeretet, a lelki magasság, a fényesség, valami, amitől a bűn miatt eltávolodtak az emberek.Ezt inkább egy másik dimenziónak kell elképzelni.
A sátán ugyan nem kézzelfogható, de szintén létező entitás, aki a "földre" lett száműzve, kitaszítva a fényességből.
Isten senkit nem büntet "poklok kínjával", megmondja a Biblia is, a legnagyobb büntetés az lehet, ha valaki nem fogja elnyerni bűnei miatt az örök életet.Az nem fog feltámadni a halálból, ennyi.
Igen, Lucifer angyal volt. De ez szerintem alapműveltség. Ő volt az első bukott angyal. Ez puszta mitológia.
A Télapós hozzászólónak üzenem, hogy az is mitológia, csak modern. Ezer év múlva lehet, hogy lesznek a Mikulásban hívők.
Én meg nem hiszek az ördögben.
Egyébként A Lucifer név is Sátánt takarja.Egy és ugynan az.
Az első és legismertebb bukott angyal.
Tudod kérdező az emberi fantázia szerencsére határtalan, mert ha nem igy lenne akkor most nem pötyögtethetnék itt neked ismeretlenül.
Ha nem igy lenne akkor nem talált volna ki ilyen olyan neveket ilyen olyan jó vagy épp rossz szellemeket-- szóval az emberi elme kitalációi- amelyek a szintén széles-sávon mozgó, beleérző, megérző képessége még elő is segít. Egy a probléma, hogy ha nem ért valamit akkor is elmagyarázni akarja.
Már nem értem,ha nincs pokol a kor miért van Lucifer ?
ha Lucifer ördög miért nincs pokol ? ha angyal a kor miért bukott angyal ? semmit nem értek ,szerintem ő soha nem volt a menybe mert mindig gonosz volt ,na de olvastam egy pár vallásos véleményét is mi szerint sem pokol ,sem menny nincs ,a kor mi van ? mi az ami létezik ? ki a jó ? ki a gonosz ?
A meséket nem érteni kell, hanem élvezni!
Miért keresel logikát benne?
Ha többet szeretnél tudni mind erről, keress rá erre a blogra; [link]
ebből megtudhatod-- hogy maga a pokol létezik, és bizony minden holt léleknek meg kell járnia azt a pokolinak nevezett utat ahhoz, hogy eljusson az isteni Energiához, s ha belép a (sokak által messziről látott Fénynek hitt-be) Földünk isteni Energiájába akkor halhatatlanná válhat. Ezt egyébként minden lélek tudja,függetlenül attól hisz vagy nem hisz bármiben is. Ezért fontos hogy az ember minél tovább éljen hogy lelke minél erősebbé válhasson és kibírja azt a pokoli utat.
-- és tulajdonképpen az ördögnek vélt lét- forma is létezik, néha megjeleníteni képes önmagát, ha olyan embert észlel, aki élőként elhagyni képes a testét. Bár az nagyon ritka képessége volt az embernek a történelem során, és a legtöbbször nem is értették, mit élnek át.
Molnárné beíró írt arról hogy a Sátán megtévesztette Jézust-- ehhez hozzátenném.
Sajnos Jézus önmagát tévesztette meg, amikor a pusztában szembesült az isteni Jelenéssel--mivel szidalmazta és leüvöltötte hogy ,miért nem segít a zsidó népnek?!"--
Akkor megjelent elötte a saját bevallása szerint egy hófehér angyalforma jelenés amit ő nem hitt el és Sátánnak vélt-- MIÉRT?-mert eszement módon több napon keresztül éhezett a pusztában aminek a következménye megbetegszik az agy és a gondolat téveszméssé válik.
Hiába figyelmeztette Jézust hogy a testet is táplálni kell, mert különben a szellem megbetegszik-- Jézus már téveszméssé vált a koplalástól-- ha úgy igaz ahogy a biblia írói leírták.-
A másik hogy a Teremtő erők nem csalnak ez az intelligensnek alkotott embernek a tulajdonsága!
A Teremtő Erők csak saját, LÉT MINŐSÉGÜKBEN KÉPESEK MEGJELENÍTENI ÖNMAGUKAT, ÉS RITKÁN különleges ok miatt -- ez a természet törvénye!
Két hatalmas Természeti ERŐ, TEREMTŐ létezik az egyik hófehér a másik koromfekete az egyik negatív töltésű a másik pozitív töltésű Energia-- s ebből a két gigantikus energiából miniatűrként megformázva az emberi alakot utánozva kb 6-8 méter nagyságban, (de lehet hogy több) megjeleníteni képesek önmagukat az ember számára.
De ez nagyon ritka-- és csak alapos ok miatt.
Pl. Az olyan ember aki valamit jósol amit látomásnak véltnek hitt-- általában a Fekete Jelenése szokta sugallni az embereknek de csak segítő szándékból-- mi várható az elkövetkező időkben ami veszélyt jelenthet az életre.
Pl. A leírások szerint Nostradamus előre jósolt a jövőben bekövetkező világvégéről
mellé pöttyintettem, bocsi...
szóval ugy maradt fent hogy Ő fekete mágiával foglakozott-- egy frászt-- különleges képességei voltak ezért jelent meg számára éjjelente vagy hajnalban -- mivel fényre eltűnik!-
a Fekete jelenés és időről időre a becsukott szemhéján látta Nostradamus, a fejére sugárzott látomásokat amit a Fekete Jelenés segítőn sugárzott.
Pontosan már nem emlékszem mert kb 40 éve olvastam az életét-- de arra emlékszem hogy az amit világvégének vélt utolsó képsorozatot, az egy világháborúnak képei voltak amikor már a számára ismeretlen formák az égen repültek. -- vagy is repülőgépeket látott és a földön azok a hatalmas akármik pedig, tankok lehettek- mint vas-szörnyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!