Ha a Föld geoid alakú (vagy mégsem? ), akkor a Sátán, hogy tudta megmutatni Jézusnak a Föld összes királyságát egy hegy tetejéről?
Az tanuld meg, hogy a Bibliának nem így működik, ahogy gondolod.
Nem azon kell gondolkodni, hogy hogy lehetséges ez, esetleg az a hegy egy varázs hegy stb...
Hanem az a lényeg, hogy Jézusnak nem kellett.
És valószínűleg a Sátánnak vagy lett volna hatalma odaadni neki vagy már akkor is hazudott.
Az volt a célja, hogy Jézus ne engedelmeskedjen Istennek.
A Bibliát nem szó szerint kell értelmezni, minthogy a magyar népmeséket sem.
A mondanivaló a lényeg!
"Hol írtam én olyat, hogy ÉN látnám, hülye gyerek?"
Szóval azt állítod azt elfogadod, hogy ha lapos lenne a Föld Jézus több ezer kilométerre is simán ellátna, az nem para. De azt már nem hiszed, hogyha geoid a Föld, láthatott akármit is, értem. Szóval a világ végér ellátni belefér, de átlátni a bolygó másik felére, nálad kiveri a biztosítékot? Apám, nekem továbbra is az a véleményem, hogy nálad valami határozottan nem stimmel.
Ne haragudj,de ez tényleg kicsit buta kérdés. A történetben egyáltalán nem az a lényeg,hogy hány királyságot mutatott meg a Sátán Jézusnak. Ez minden valószínűség szerint egy egyszerű túlzó bibliai kifejezés,kb. mint amikor azt mondja Isten Ábrahámnak,hogy annyi utódja lesz,mint porszem a tengerparton.
A legegyszerűbb verzió szerint egyszerűen csak körbemutatott neki a hegyről,ami átvitt értelemben az egész világ feletti uralmat jelképezi.De nem ez a lényeg ebben a történetben.
Minden világos, a Bibliát nem szó szerint kell értelmezni, kivéve ha az evolúcióról van szó.
„Ő fundálta a földet az ő oszlopain, nem mozdul az meg soha örökké.”
Ez is csak metaforája annak, hogy a Föld kering a Nap körül.
"metaforája annak, hogy a Föld kering a Nap körül."
Ezt meg ki mondta?
"És valószínűleg a Sátánnak vagy lett volna hatalma odaadni neki vagy már akkor is hazudott."
Érdekes gondolat, köszönet érte, én még nem gondoltam erre.
"Ez is csak metaforája annak, hogy a Föld kering a Nap körül."
Ki mondott ilyen ökörséget? Akkor még az embereknek nem voltak olyan tudományos ismereteik,mint ma.A Biblia az akkori idők emberének nyelvén íródott.Az ókori közel-keleti világképben a világ többszintes,a legalsó része oszlopokból áll,azon nyugszik az általunk ismert földfelszín,és a fölött vannak az egek szintjei.A zsoltáridézet erre utal.
Először is: A Föld a Nap körül kering. Ha nem hiszed járj utána. Az, hogy a Bibliában egy hasonlat nem helyes, azért van, mert az akkor világ nem így gondolta. A mondat lényegén nem változtat.
Másodszor: Az evolúció kérdésről még a vallás sem ért egyet, de szerintem azt se feltétlen kell szó szerint venni, elég ha elhiszed, hogy Isten teremtette a világot. Ez mindegy csak megjegyeztem, hogy ne példálóz olyannal ami nem úgy van.
Harmadszor: Mi van, ha az adott hegyről nem látszott az egész Föld? Jézus ismerte a világot? igen A Sátán ismerte? igen. Jézus kiállta a kísértést? igen. Akkor nem mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!