Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg csak 144000?

Tényleg csak 144000?

Figyelt kérdés

(Jelenések 5:9, 10) . . ., mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

Kik felett uralkodnak ezek ha mindenki az égbe megy?

Nem tudtam meg válaszolni erre.

2012. aug. 8. 23:22
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Unalmas kérdés:(

Akkor marad minden a régiben.

2012. aug. 9. 07:54
 2/15 anonim ***** válasza:
29%
Hát nincs most nálam Biblia, hogy az egészet átolvassam, de nem fog mindenki a mennybe jutni, drágám! Ezt te se gondolhattad komolyan. A bűnösök itt maradnak, aztán gondolom az lesz a pokol, hogy az örökkévalóságig szenvednek azért, mert nem juthattak a mennybe, és távol vannak Istentől. Lehet hogy a királyok rajtuk fognak uralkodni. De nem akarok túl sok mindent mondani, mert most nem olvastam utána, lehet hogy totál összekeverek mindent. Várjuk meg egy hozzáértő válaszát.
2012. aug. 9. 09:03
 3/15 anonim ***** válasza:

Magamat nagyon kevésnek tartom ahhoz, hogy jelenések könyvét magyarázzam, de annyi biztos, hogy ez a kérdés így, ebben a formában értelmetlen. Mire vonatkozik a Tényleg csak 144.000? Az üdvözülők számára érted, a földön királyokként uralkodók számára érted, vagy a havi fizetésükre gondoltál? :)

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. aug. 9. 13:28
 4/15 A kérdező kommentje:

A föld felett fognak az égből uralkodni, mert a földön a szelídek öröklik aki méltók az örök életre,

Mert hát az lesz a földről megvásároltak feladata, hogy királyokként uralkodjanak Jézussal a föld felett. De ha minden Jó ember az égbe megy akkor mindenki uralkodni fog de ki felett?

A zsoltárokban meg azt írják, hogy az igazak öröklik a földet és örökké rajta laknak.

És a jelenések könyve szerint nem lesz halál, mert ezek a dolgok amik most vannak megszűnnek.

Ezeket amit mutattak erre enged következtetni.

Most akkor a biblia igazat ír, vagy nem?

2012. aug. 9. 14:36
 5/15 anonim ***** válasza:

A Biblia igazat ír, legfeljebb te vagy más kiforgatja. Olyat nem olvastál, hogy új eget és új földet várunk? Meg hogy ez a föld el fog veszni?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. aug. 9. 15:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Engem inkább az érdekelne milyen céllal írtad meg ezt a kérdést. Mert annyira jártasan idézed a Bibliát, hogy egyértelműen véleményed van, csak azt nem tudom, minek kell mondani ha nem kérdezik...
2012. aug. 9. 16:09
 7/15 anonim ***** válasza:
17%
Most mért pontoztatok le? Direkt odaírtam, hogy nem vagyok benne biztos!
2012. aug. 9. 16:22
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia Rohamsisak.

Ahhoz képes, hogy édesapád református lelkész, csapnivalóan rossz az igeismereted. És mivel olyat írtál, ami köszönő viszonyban sincs az igével, úgy gondolták, ez a válasz nem hasznos. Én magam nem szoktam véleményezni a hsz-ket, és a sajátjaim értékelését is igyekszem figyelmen kívül hagyni. Engem igazából az zavar, ha valaki a saját szemszögéből nagyon korrekten válaszol a feltett kérdésre, és lehúzzák. És nem csak az zavar, mikor az ateisták lehúzzák a hívőt, ha a hívők pontozzák le az ateistát, engem az is zavar. Egy válasz még lehet tisztességes attól, hogy nem egyezik az én véleményemmel.

A Jézusba vetet hit reményt ad.

2012. aug. 9. 17:02
 9/15 anonim ***** válasza:
2012. aug. 9. 17:30
 10/15 anonim ***** válasza:
62%

@ 6:

"Engem inkább az érdekelne milyen céllal írtad meg ezt a kérdést. Mert annyira jártasan idézed a Bibliát, hogy egyértelműen véleményed van, csak azt nem tudom, minek kell mondani ha nem kérdezik..."

JT-hittérítős álkérdés, ilyen egyszerű a dolog. Szabálysértő, mivel a kérdés nem valós; azaz a kérdező nem igazán válaszokat vár egy olyan kérdésre, amire ő maga valóban nem tud válaszolni, hanem a saját nézeteit akarta terjeszteni.

De hát ismerjük a közmondást: "Hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát."

A Tanú tegnap 23:22-kor kiírta az álkérdését, ma 14:36-kor már át is változott kérdezőből magyarázóvá...

Tudod, a Tanúknak van egy bizonyos havi kötelező óraszámuk, amit "prédikálással" kell tölteniük; erről még írásbeli jelentést is kell leadniuk a központjuk felé. Ez az ún. "szántóföldi jelentés". Tudomásom szerint egy ideje már nem csak a házról házra mászkálós, az utcán ácsorgós vagy a levélírogatós módszerekkel eltöltött időt lehet elszámolni, hanem az internetest is.

Ez az egész két okból is visszás:

1. A Tanúk gyakran hangoztatják, hogy mindig mindent igyekeznek úgy csinálni, mint ahogyan a korai keresztények. Csakhogy akárhol keresné is valaki a Bibliában, nem találna "kötelező óraszámot", sem "szántóföldi jelentést", a más egyéb gyakorlatokról nem is beszélve...

2. Az egyik kiadványuk egyik cikkében azt írta nemrég, hogy VESZÉLYES és HASZONTALAN dolog az interneten bizonyos emberek ("hitehagyottak" és "a szervezetet támadók") írásainak olvasgatása, ill. a velük való vitatkozás. Ezeket a kiadványokat a Tanúk majdnem egyenrangúként kezelik a Bibliával, ezeket tekintik "szellemi tápláléknak", követendő mintának. De néha - mint ebben az esetben is - figyelmen kívül hagyják, persze épkézláb magyarázatot nem tudnak adni erre az ellentmondásra.

Nem számoltam meg pontosan, de elég sok hasonló álkérdés van itt, a GYK-n. Például itt a legutóbbi, amibe belefutottam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

De tudnék mutatni még jónéhányat... Ezek a Tanúk szégyent hoznak a többiekre is ezzel a viselkedéssel; tudok legalább három JT-felhasználót, aki már szóvá tette ezt, és nyíltan kérte őket, hogy fejezzék be.

Őszintén szólva számomra bár elég zavaró ez a dolog, de még sokkal visszatetszőbb, hogy némelyek kilométer-hosszúságú vitákat folytatnak; de az adott témáktól rendszeresen eltérnek, mellébeszélnek, veszekszenek stb. Persze tisztelet a kivételnek.

Ha pedig téged tényleg érdekel ez a témakör, részemről egyetértek a 4. válaszolóval: "A Biblia igazat ír, legfeljebb te vagy más kiforgatja." - írta a kérdezőnek. Az Őrtorony Társulat pedig alaposan kiforgatta többek között ezt a kérdéskört is. Nagyon hosszú :D és igen alapos magyarázatokat olvashatsz a 9. válaszoló által belinkelt kérdésben, az ottani 25. - 27. sz. alatti válaszokban.

Üdv. :)

2012. aug. 9. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!