Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mik vagy kik azok a kreacionis...

Mik vagy kik azok a kreacionisták? Az valamilyen keresztény felekezet?

Figyelt kérdés
Mielőtt erre az oldalra jöttem, azelőtt nem hallottam ezt a szót.
2012. júl. 31. 14:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2012. júl. 31. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Első kifejtette.
2012. júl. 31. 14:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Meg még hallottam egyet. Evolucionisták. Ez mit takar? Valaki azt hiszi, hogy az evolúció egy vallás?
2012. júl. 31. 14:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Látszik új vagy. Igen van aki ráadásul az ateizmust, és minden tudomány ágat(matek,fizika...) vallásnak hisz. Sose becsüld alá az emberi hülyeséget.
2012. júl. 31. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Igen.Valakik szerint az evolúció is egy vallás és aki az evolúciót követi az lényegében egy vallás követője.Énszerintem azonban az evolúciót senki sem elhiszi hanem tudja.Tehát nem lehet vallás mert a vallás egy minden bizonyítékot nélkülöző dolog míg az evolúciónak hegyekben állnak a bizonyítékai.Valamint azért se lehet vallás mert a vallásoknak vannak dogmái amik az idők során nem változnak.Nos az evolúció és a tudomány azonban megengedi és megadja az esélyt egy addig elfogadott elképzelés megdöntésére és így utat engedhet a fejlődésnek.
2012. júl. 31. 14:45
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

"Evolucionisták. Ez mit takar? Valaki azt hiszi, hogy az evolúció egy vallás?"

Csak annyit jelent, hogy elfogadja az evolúció elméletét.

Vannak kreacionisták, akik azt hiszik, hogy ez olyasmi mint egy vallás, de nem az.

2012. júl. 31. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
37%

A kreacionisták áltudományos emberkék,akik mindenáron valami vallás féle dolgot akarnak ráhúzni a tudományos dolgokra.Nem mondják,hogy isten így,meg úgy néz ki.Azt se mondják,hogy mit kéne tenned,de hogy ezt az egész dolgot,ahogy most működik valaki megcsinálta,abban hisznek.

Úgy gondolják,hogy annyira bonyolultak a dolgok,hogy ilyet csak megtervezni lehet.

2012. júl. 31. 15:53
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Mit nevezünk tudománynak? Mi a hivatalos megfogalmazása?
2012. júl. 31. 15:57
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Itt már mondtok fűt-fát. Tisztázzuk: kreacionisták azok, kik hisznek egy teremtő alkotóban. Ez vallás, és nem áltudomány. Kreacionisták a katolikusok, reformátusok, zsidók, stb. Még a neopogány többistenhívők is. Mit köpködtök?

Akikről ti beszéltek, az például én is vagyok, de magamat inkább egy radikális, fundamentalista, kreacionista keresztényként titulálnám.

Tehát, mi is az a tudomány?

2012. júl. 31. 16:03
 10/12 anonim ***** válasza:
39%

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett ismeretek összessége. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük. A tudomány eredménye egyetemes érvényű.

Tudod.Google a barátod!

2012. júl. 31. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!