Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol van pontosan az Úr? Mert...

Hol van pontosan az Úr? Mert ha felnézek a felhőket látom, de most akkor felettük van?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 23:09
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Valószínűleg te nem vagy hívő.

Én evangélikus vagyok, és én az vallom, hogy az Úr a szívünkben létezik.

2012. jún. 22. 10:24
 2/10 anonim ***** válasza:
32%
A világunkban (a közelben, pár millió fényév távolságban) sehol sincs, mert arról tudnánk.
2012. jún. 23. 00:40
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

- - - s e h o l - - -

21F, ateista

2012. jún. 23. 12:52
 4/10 eric_one ***** válasza:
62%

A Biblia igék alapján ad erről pontos képet, 3 eget különböztett meg a föld felszinétől felfelé, és lefelé is több szintet. Fentről lefelé haladva:

Az Úr a mennyben van az Atya jobbján, a Menny a Szentírás szerint a 3. égben helyezkedik el. 2Kor 12,2

A 2. ég a sátán birodalma (ez kb a világűr) itt trónol a sátán (Jel 12,9) a Fejedelmek, vagy sötét uralkodók Efézus 6,12 és hatalmak, erők, uralmak, ez élet sötétségének világurai, gonoszság szellemei.

Az 1. ég úgynevezett levegőég ami a hold alatti résztől a föld felszínig terjed. Itt a földön és levegőben lévő jó és rossz angyalokat, a démonokat illetve a Szent Szellemet találjuk. (Máté 12,43)

A felszín alatt van még a seól vagy hádész, lentebb a mélység (tehóm, abüsszosz) méglentebb a tartarosz ahol a bukott megkötözött angyalok vannak.

Ezt az egészet képzeld úgy el mint egy céltáblát amely egyre nagyobb átmérőjű köröket tartalmaz. Ezek a rétegek amit fentebb megneveztem, és legvégül a menny mindent körbevesz, magát a fizikai világot. Így a földön mindegy hogy melyik pólusán emeled fel kezedet az Úrnak és imádkozol, mert mindig a menny felé nézel.

2012. jún. 23. 13:35
 5/10 Lebannen ***** válasza:
40%

A Bhagavad Gítából:

"Megnyilvánulatlan formámban ezt az egész univerzumot áthatom. Minden lény Bennem van, de én nem vagyok bennük. (5)És mégsem nyugszik bennem minden teremtett. Íme misztikus hatalmam! Habár én vagyok az összes élőlény fenntartója, s jelen vagyok mindenhol, mégis én magam vagyok a teremtés eredeti forrása. (6)Tudd meg, hogy minden élőlény úgy nyugszik bennem, miként a mindenhol fújó, erős szél állandóan az éteri űrben."

Isten mindenütt jelen van.Bárhová nézel,mindenütt különböző megnyilvánulásait láthatod,a legkisebb atomtól az emberig.

2012. jún. 23. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
93%

Lukács 17

20

"Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

21

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van."

2012. jún. 23. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Didymosz Júdás Tamás

"3. Jézus mondta: Ha azok, kik titeket vezetnek, azt mondják nektek: A királyság a mennyben van, úgy az ég madarai megelőznek titeket. Azt mondják nektek: A tengerben van, akkor a halak előznek titeket. A királyság azonban bennetek és rajtatok kívül van. Ha megismeritek magatokat, titeket is megismernek, hogy az élő Atya fiai vagytok. De ha nem ismernek fel titeket, akkor szegénységben vagytok és ti vagytok a szegénység."

2012. jún. 23. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Mindig olyan helyen van a biblia "szerint", amit nem tudunk bizonyítani a jelenlegi tudomány eszközeivel. Régen a felhő fölött volt, a repülők korában már máshol van. :)
2012. jún. 24. 00:38
 9/10 Sághegyi Csaba ***** válasza:
79%

Vagy nagyon kicsi vagy, vagy provokátor. Ha kicsi vagy, akkor azt tudnod kell, hogy Isten, meg a szellemvilág természete más, mint a mi világunk, hiszen ő teremtette a világunkat, így nem lehet annak részeként látni, maximum képet tud mutatni magáról.

Ha provokátor volnál, akkor először keresd meg az intelligenciádat. Ha megtaláltad, hogy az hol van, akkor rájöhetsz, hogy hol lehet Isten.

2012. jún. 24. 15:58
 10/10 anonim ***** válasza:
17%

Ha beengeded a te szívedbe ott lesz veled mindörökké.A te szemed nem látja őt mert ez a világ gonoszságban van.Még nem jött el az idő,hogy lásd még őt.De eljön majd és akkor megláthatod az ő dicsőségében.

Tartsd meg Jézust , tartsd meg a törvényt és tarts bűnbánatot ....

2012. jún. 25. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!