Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyszer amikor gyóntam a pap...

Egyszer amikor gyóntam a pap megkérdezte tőlem, hogy maszturbáltam-e. Ez normális egy paptól? Ez tök komoly.

Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 21:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%
Kicsit objektívebben nézve - papja válogatja, hogy rákérdez-e dolgokra vagy sem. Az idősebb korosztály inkább kérdezősködő típus, a fiatalabb talán amiatt is megértőbb, hogy a mai kor gyermeke. Olyan dolgokért nem szokott kérdezősködni pl. a mi káplánunk, ami manapság nem téma - pl. az általad leírt dolog. De még ha kérdez is, vszleg segíteni akar. Ha perverzkedne, akkor részletesen kéne elmesélni, úgyhogy az nem intő jel, ha megkérdezi, attól még nem pedofil. Az már inkább intő jel lenne, ha a gyónás után megvárna a templomban és szobára hívna, hogy beszéljük meg ezt a bagatell dolgot. Amúgy a katolikus egyház felfogása szerint sem egyértelműen bűn: meg kell vizsgálni a körülményeket, vagyis, hogy serdülőről van szó (akinél ugye átmeneti állapot) vagy középkorú - házas embernél, akinél ez megrögzült szokás. Vagy például idős embereknél - tehát nem minden élethelyzet ugyanúgy értékelendő.
2009. jún. 26. 06:39
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Azért ha valaki alapvető emberi szükségleteket tilt, az kapja be. Ugye tudják a nagyfejesek, hogy az elfojtott szükségletek szorongáshoz, agresszív viselkedéshez vezetnek?
2009. jún. 26. 09:57
 13/19 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem gáz, hogy rákérdzett. Elvileg magától gyón az ember, nem? Miért pont erre kérdezett rá, és nem arra, hogy hazudtál-e? Én nem mennék hozzá többet. Hányingerem van.
2009. jún. 26. 15:39
 14/19 anonim ***** válasza:
96%
Az előzőnek igaza van, hogy a gyónást te végzed és a papnak nem kellene így rákérdezni főleg a te korodban, mert tudnia kellene, hogy a te korodban mennyire zavarba ejtő egy ilyen kérdés. Nem biztos, hogy perverz, de szerintem is furcsa az ilyen pap.
2009. jún. 26. 15:42
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
tök poén lehet egy ilyen gyónás...akkor is elmehetek ilyenre, ha nem tudom mit kell csinálni meg nem járok templomba? Olyan szívesen sorolgatnám a bűneimet :D látom olyankor nagyjából a pap arcát? azt tudom, h van ott valami rácsos ablakféle...ha ilyen kérdezne tőlem, elkezdeném mesélni részletesen XD
2009. jún. 26. 16:24
 16/19 anonim válasza:
57%

baromság ez az egéssz gyónás...

1 hét nem lenne elég, h felsoroljam a büneimet:))

a pap mit kell tudja, h én mit csináltam??? semmi köze az egésszhez...

s mond vmi olyant, h "Isten megbocsássa bűneidet"??? ha létezik is... honnan tudja az a pap??? csak nem beszél "Isten" vele??? :))

2009. júl. 1. 00:30
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

A maszturbálás tilalma onnan jön, hogy a szex feladata a gyermeknemzés (persze csak esküvő után), és nem pusztán az örömszerzés. Ez gondolom a keresztény vallásban is megvan. Nem tudom, mindenesetre a zsidó vallásban az ortodoxok betartják a mai napig. Mondjuk nem is várnak addig a házassággal mint én pl. Érdekes lenne ha harminc évesen is várnék az első alkalomra, h majd az esküvő után... :)

Amúgy sztem sincs köze a papnak a bűnökhöz. Akinek tudnia kell, az a közvetítése nélkül is tudja....

2009. júl. 1. 08:17
 18/19 anonim válasza:
74%
Hát nem tom ,de amikor még én jártam hittanra ,nekunk azt mondta az okató,hogy a sexualitás az Isten ajánda egyben ...szal értitek ..nem vok valami hüde vallásos ...de sztem is vmiféle ajándék és nem bün xD !
2010. ápr. 2. 22:13
 19/19 anonim válasza:
48%
áá elozo vok ..és azt akartam írni ,h Isten ajándéka ... :D xD
2010. ápr. 2. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!