A Bibliában leírtak földrajzilag miért csak a Földközi tenger medencéjére terjednek ki, miért nem említi Mút, Lemuriát és Atlantiszt, vagy Amerikát?
Amerika még nem volt felfedezve, amikor a bibliai sztorikat írták
A többi meg nem létezik
A többi nép nem kedves Istennek.
Attól, hogy amerikába vándoroltak nem lettek jobb emberek, inkább ellenkezőleg.
Az amerikai népekkel nem törődött Isten, akkor tudok pl. egy közelebbit:
Az egyiptomi néppel miért nem törődött? A Bibliában benne van, hogy a Fáraót azért támasztottam, hogy megmutassam rajta hatalmam.
Tehát nem kell amerikába menni, lehet gondolkodni az egyiptomiakról. Szerintem, az a nép a kedves, aki tőle való.
Egy másik példabeszéd, hogy amikor az utolsó időkben lesz az aratás, amikor az emberek beérnek, külön válogatják őket. Szerintem ez a lelki fejlődéssel van kapcsolatban. Az elmaradott népek még csírázás állapotában vannak. És nem minden ember érik be egyszerre, mint ahogy a termények sem. Valaki hamarabb megtalálja Istent, a bűnök felett úrrá lesz, ezáltal lélekben nemesebb, készen áll a betakarításra. Pl. amerikai őslakosok az állati szinten vannak, minden a természeti törvényekhez van igazítva, napisten, földisten, meg szánalmas istenek. A mi Istenünk ezzel szemben teljesen más! A bálványimádás is ehhez tartozik. Nekünk nincs semmilyen kapcsolatban bármilyen anyagi dologgal az Istenünk, nem ebből a világból való, tehát bálványimádás kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!