Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliában leírtak földrajzil...

A Bibliában leírtak földrajzilag miért csak a Földközi tenger medencéjére terjednek ki, miért nem említi Mút, Lemuriát és Atlantiszt, vagy Amerikát?

Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 11:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%

Amerika még nem volt felfedezve, amikor a bibliai sztorikat írták

A többi meg nem létezik

2012. márc. 15. 11:50
 2/23 anonim ***** válasza:
84%
Amerikáról abban a korban még fogalmuk sem volt.
2012. márc. 15. 11:51
 3/23 anonim ***** válasza:
18%
OMFG -.-" xD
2012. márc. 15. 11:59
 4/23 anonim ***** válasza:
73%
Azért, mert a Bibliában minden történet a földközi tenger környékén játszódik, nincs rá okuk, hogy bármi más helyet emlegessenek.
2012. márc. 15. 22:28
 5/23 anonim ***** válasza:
56%
Engem az érdekelne, hogy a Bibliában miért nem szenteltek több oldalt is Asgardnak. Hiszen az a skandináv mitológiában az istenek lakóhelye. Az vallás ez is vallás, ugyanott tartunk, akkor említsék is meg :D
2012. márc. 21. 00:12
 6/23 anonim ***** válasza:
36%

A többi nép nem kedves Istennek.

Attól, hogy amerikába vándoroltak nem lettek jobb emberek, inkább ellenkezőleg.

2012. márc. 21. 22:13
 7/23 anonim ***** válasza:
33%
Jaja! Nagyon rossz emberek lettek attól, hogy ők elnéztek másfele, szerintem a kis pici istennek meg is kellett volna ölnie őket! BORZALMAS! SZEMETEK AMERIKÁBA VÁNDOROLTAK
2012. márc. 21. 23:13
 8/23 anonim ***** válasza:
87%
Téves Lemúria, ha nem is ezen a néven de létezik! Afrika és Amerika között helyezkedik el az Atlanti óceán mélyén. Gibraltár felé található. Az Egyiptomi birodalom felső részéhez tartozott.
2012. márc. 23. 18:15
 9/23 A kérdező kommentje:
Ha a Biblia Istentől ihletett, akkor miért nem akarta Isten megjeleníteni Amerikát az akkor élő embereknek, miért tartotta őket tudatlanságban, holott ott már akkor is éltek emberek?
2012. márc. 23. 18:54
 10/23 anonim ***** válasza:
70%

Az amerikai népekkel nem törődött Isten, akkor tudok pl. egy közelebbit:

Az egyiptomi néppel miért nem törődött? A Bibliában benne van, hogy a Fáraót azért támasztottam, hogy megmutassam rajta hatalmam.

Tehát nem kell amerikába menni, lehet gondolkodni az egyiptomiakról. Szerintem, az a nép a kedves, aki tőle való.

Egy másik példabeszéd, hogy amikor az utolsó időkben lesz az aratás, amikor az emberek beérnek, külön válogatják őket. Szerintem ez a lelki fejlődéssel van kapcsolatban. Az elmaradott népek még csírázás állapotában vannak. És nem minden ember érik be egyszerre, mint ahogy a termények sem. Valaki hamarabb megtalálja Istent, a bűnök felett úrrá lesz, ezáltal lélekben nemesebb, készen áll a betakarításra. Pl. amerikai őslakosok az állati szinten vannak, minden a természeti törvényekhez van igazítva, napisten, földisten, meg szánalmas istenek. A mi Istenünk ezzel szemben teljesen más! A bálványimádás is ehhez tartozik. Nekünk nincs semmilyen kapcsolatban bármilyen anyagi dologgal az Istenünk, nem ebből a világból való, tehát bálványimádás kizárt.

2012. márc. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!