Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten mire vár most? 2000 év...

Isten mire vár most? 2000 év és semmi nem történik. Szerintem ideje lenne már felébredni.

Figyelt kérdés
Már 2000 éve imádkoznak hogy jöjjön már végre mert az emberek szenvednek, éheznek, és semmi. Mire vár?
2012. febr. 1. 01:00
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

A 6. pont megcafolasa ! ( a tobbire, gondolom nem erdemes Biblia bizonyitekokat hoznom gondolom ....), mar csak azert, mert no vagyok en is es jol tudom, hogy Teremtom, nem noellenes, hannem NAGY TISSZTELETETT add nekem.

.Korinthusbeliekhez írt I. levél 6. rész

18. Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de a ki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.

Ez a kedvencem :

"Példabeszédek 5. rész

15. Igyál vizet a te kútadból, és a te forrásod közepiből folyóvizet.

16. Kifolyjanak-é a te forrásid, az utczákra a te vized folyásai?

17. Egyedül tied legyenek, és nem az idegenekéi veled.

18. Legyen a te forrásod áldott, és örvendezz a te ifjúságod feleségének.

19. A szerelmes szarvas, és kedves zerge; az ő emlői elégítsenek meg téged minden időben, az ő szerelmében gyönyörködjél szüntelen.

20. És miért bujdosnál, fiam, az idegen után, és ölelnéd keblét az idegennek?

21. Mert az Úrnak szemei előtt vannak mindenkinek útai, és minden ösvényeit ő rendeli.

22. A maga álnokságai fogják meg az istentelent, és a saját bűnének köteleivel kötöztetik meg.

23. Ő meghal fenyíték híján, és bolondságának sokasága miatt támolyog."

Salamon is GYONYORUEN irt a nokrol ! ( sajnalom, hogy most nem kaptam meg ! )

Példabeszédek 31. rész

10. Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.

11. Bízik ahhoz az ő férjének lelke, és annak marhája el nem fogy.

12. Jóval illeti őt és nem gonosszal, az ő életének minden napjaiban.

13. Keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel.

14. Hasonló a kereskedő hajókhoz, nagy messziről behozza az ő eledelét.

15. Felkel még éjjel, eledelt ád az ő házának, és rendel ételt az ő szolgálóleányinak.

16. Gondolkodik mező felől, és megveszi azt; az ő kezeinek munkájából szőlőt plántál.

17. Az ő derekát felövezi erővel, és megerősíti karjait.

18. Látja, hogy hasznos az ő munkálkodása; éjjel sem alszik el az ő világa.

19. Kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót.

20. Markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szűkölködőnek.

21. Nem félti az ő házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött.

22. Szőnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az ő öltözete.

23. Ismerik az ő férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel.

24. Gyolcsot sző, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedőnek.

25. Erő és ékesség az ő ruhája; és nevet a következő napnak.

26. Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.

27. Vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek étkét nem eszi.

28. Felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják őt; az ő férje, és dicséri őt:

29. Sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat!

30. Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!

31. Adjatok ennek az ő keze munkájának gyümölcséből, és dicsérjék őt a kapukban az ő cselekedetei!

Meg van sokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Biblia vers amelyek NAGY TISSZTELETETT add a noknek, a ferfiaknak azt tanacsolja, hogy ugy szeresek feleseguket mind SAJAT TESTUKET !

Bezarnam a 9. es pontosnak ajalvaf : el el kenne gondolkodnia rajta ! a kovetkezon :

Rómabeliekhez írt levél 14. rész

12. Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek.

2012. febr. 4. 19:44
 42/59 anonim ***** válasza:
Ez a bibliai bizonyítás, már már nevetséges! Sokan foggal körömmel harcolnak, hogy 100%-ban igaz! Olvastam én is, bár soha nem voltam hívő és nem is leszek, mert viccesnek találom az égészet! A 21. században már nem egészen így működnek a dolgok, szerintem be kellene látni!
2012. febr. 5. 12:11
 43/59 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Akkor hasonlítsuk össze hogy van a bibliában s hogyan működik a 21. században.

2012. febr. 5. 12:38
 44/59 anonim ***** válasza:

43

OK! Természetesen az elajén kell kezdeni, mert különben értelmetlen vitatkozni! Hogyan lehet embert teremteni? Megmondom! Sehogy! Oldalbordából hogy lehet nőt teremteni? Megmondom! Sehogy! Hogy lehet kettéválasztani a Vörös-tengert? Megmondom! Sehogy! stb. Sorolhatnám reggelig! Akkor most mi van szerinted! Ezek fizikai képtelenségek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. febr. 5. 13:13
 45/59 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Hogyan hozta létre az evolúció az élettelenből az élőt?

"Megmondom! Sehogy!"

S akkor az emberi agy komplexitásáról még nem is beszéltünk.

2012. febr. 5. 13:21
 46/59 anonim ***** válasza:

44

Igen!! Ezek fizikai és biológiai képtelenségek! Ha Te nem ismered az "ősrobbanást és az evolúciót, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik! A teremtés varázslásnak számít, és nem létezik, csak a mesékben!!

2012. febr. 5. 13:29
 47/59 anonim ***** válasza:

45

Igen szerinted nem lehetséges, attól még igaz!! Látom nagyon fanatikus a gondolkodásod!! Te egy bálványimádó vagy semmi más!! Pedig ez is benne van a bibliában, hogy tilos! Felőlem abban hiszel amiben akarsz, nem érdekel! Mond a varázslódnak varázsoljon már valamit Neked! Ha sikerül, akkor a félkezemet odaadom!!! Ja, és a két lábamat is!

Én tudom miben nem hiszek, viszont Te nem tudod miben hiszel, csak reméltnek hitt bizonyosságról!!

2012. febr. 5. 13:39
 48/59 anonim ***** válasza:

Lehet, az osszehasonlitast, ott kenne kezdeni ( es lehet vegezni is ! ? )

Hogy az ember most es a multban is : a szeretet es boldogsag utan vagyodot, vagyodik, igy igaz ?

A multban vagy most, boldogabb lehetek volna , lehetnenek most az emberek, ha szeretett alapjan eltek volna, elnenk ?

Ha, azt tetek volna, ha azt tennek most embertarsunknak, amitt szeretnenk, hogy velunk is tegyenek, ez a szretett gyakorlasa lenne es igy boldogan eltek volna az emberek, boldogabbak lennek most is

Ha szeretett lett volna a multban az emberek kozott vagy most legalabb az lenne, biztos hogy a tobbsegnek, jobb elete let volna, jobb elete lenne most is !

es igy folytathatnam meg sokkaig ....

Teremtonk, ugy mutatkozik be, hogy Oa SZERETETT

ha , a szerettet torvenyet igyekeznenk csak betartani, azt mondhatnank, hogy az emberiseg okos es jobb vilagban eltek volna es elnek mik is

DE, mindez hiaban lenne, ha az emberiseg legnagyobb ellensege a hallal nem tunne el

Meg eddigi ismeretunk szerint, tudjunk, hogy elunk, erdekes, elett tudunk elvenni, de adni eletet nem tudunk !

ez is csak a veletlenseg lenne e ? ki is adot nekunk vajon joggot, hogy emberek eletett vehetjuk el, habar eletett nem tudunk adni !

a veletlenseg ? a nagy bing - bang , vagy az Elet forrasa, aki szbad akkaratott es szbad valasztast adot nekunk, hogy eletunket megszakithatjuk es sajnos masok elet is, habbar, adni nem tudunk !

Vagyis, akarmenyit akkarnak hasonlitani, ha, nem szerett alapjan csinaljuk, egyenlo minden a nulaval = 0 val

ha, elfelejtkezunk egy pillanatra Teremtonkrol, eloszor is le kenne gyozunk ellensegunket a hallalt es azutan a szerettet alapjan kenne eljunk,

remelem, elismerik, hogy csak igy lennenk sikeresek es boldogak

Van e eselyunk, hogy va eccer legyozunk ellensegunket a hallalt ?

Kepesek e vagyunk szeretni ?

Velemenyem szerint, ezer evek ota, sikertelenek vagyunk mind a kettoben !

Meg odajik jutotak egyesek, hogy habar eletet nem tudnak adni, halando emberek, de csusagolnak, kicsufoljak, ELETFENTARTOJUKAT ! ELETADOJUKAT , Teremtonket !

A halal ellen, sikeresek nem vagyunk !

A szerettetet nem gyakoroljuk , hogy boldogak lehesunk !

es most a SZERETETTEL ELETADOVAL is " haboruzunk "

hat mit is mondhatok ? mindhogy megerdemeljuk nyomorusagos eletunket !

Semmire nem vagyunk kepesek ! semmit nem bizonyitottunk ezer eveken keresztul ! de keresuk a kakan a bogot !

A hangyak felelosegre vonjak az elefantott

hat igen, a felfuvalkodas : ki is vagyok en ! rontott el mindent !

es sajnos nem tanultunk belole semmit,

most 6.000 eve, a felfuvalkodas ! hozta be a vilagban ellensegunket : a halalt,

most is ugyanott vagyunk !6.000 ev utan ! sajnos

igy, egy orokseget elhetnenk, nyomorusagos eletett ! amilyen " okosag " vagyunk ! ....

nalunk egy mondas ezt mongya:

az orszag eg ! a venasszony fesulkodik !

2012. febr. 5. 13:53
 49/59 anonim ***** válasza:

48

Szia!

Tudod a bibliát ezerféle képpen lehet magyarázni, pont ezért nem hiszek benne! Másképp is tudtam volna írni, de nem akarlak megbántani!!

Legyen szép napod!

Üdv!

THE END!

2012. febr. 5. 15:06
 50/59 anonim ***** válasza:

ma 13:53

Kosszonom szepen kedvesegedet !

Igazad van ! ha nem lenne igazad, nem lenne ennyi valas , igen, mindenki a javara gondolva, ugy ertelmezi a Bibliat.

en, csak azon probalkoztam, hogy a szeretett alapjan, probaljatok megerteni, ennyi az egesz.

sajat magam, Biblia " ellenes " voltam tobb eveken keresztul ! Haragudtam Jehovara, mert tissztatalanak nevezi egy bizonyos idoben a noket.... ! stb.

10 ev ! kellet arra, hogy megercsem, miert a Biblia Istene tissztatalanak nevezi a noket

( es mindezt valas vezetok nelkul ertetem meg ...)

Tobb dolgokban elleneztem a Bibliat, a masik Jezus szavai voltak ! : Aki nem tagadja meg anyat es apjat, nem melto Enhozzam ! mondta egy pillanatban Jezus, ez, 100 % ellentmond a 10 parancsolatal !elso latasra / olvasasra

idovel, megertettem ezt is.

igy, lepesrol, lepesre, jutotam arra a kovetkeztetesre, hogy mindig en tevedtem ! en nem ertettem jol !

es a Biblianak volt igaza, hogy a Biblia tanitasa bolcs, igy nyertem benne bizalmat, igy erosodot meg hitem a Biblia Isteneben

stb., stb.stb.

ezert is, en megertem azokat, akiknek nem tisszta a Biblia es ellentmondast lat benne

( idovel, ha tanulmanyoza komolyan, tisszta esszel es tisszta szivel, megvagyok gyozodve, hogy majd meglassa az igasagot )

de mindez, gondolom en, nem add meg senkinek joggot, hogy lemondja, szidja a Bibliat es Istent, es hulyenek nezen minket, akik hisszunk a Bibliaban ,

en nem vakon hisszek benne, hannem hosszu evek tapasztalata utan, gyozodtem meg, hogy a Bibliaban talalhato meg az igasag

es persze, senki nem koteles elfoggadni mindezt !

a komunikacioban, a tissztelet fontos ! ha en nem hulyezek egy ateistat, illembol, o sem kenne hulyenek minositcsen, mert en meggyozodtem eletemen keresztul, hogy a Biblia az igasagot tanitja

Kosszonom nagyon szepen !

Legyen Onnek is egy szep elete !

udv

eliza

2012. febr. 5. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!