Mivel magyarázza a kereszténység a dinoszauruszokat?
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy, Noé bárkájáról ki lettek tiltva, nem is csodálom hiszen nem egyszerre éltek emberek és dinoszauruszok. Ugye Isten megteremtette a földet a teremtményeket és az embert de a dinókkal mi a helyzet? A dínok és az ember nem egyszerre élt! Szerintem mikor a Biblia írodott még fogalmuk se volt az akkori embereknek a dinókról és így be se kerültek a nagy könyvbe!
Mivel a dinoszaurusz szó, mint elnevezés 1841-ben született így nyilvánvaló hogy a bibliában ez a szó nem szerepel. Akkor még behemótnak nevezték, és leírást adtak róluk, tehát ember és a dinók egy időben élhettek ezek szerint. Egy apokrif a biblián kivüli irat Ezsdrás 2. könyve szerint a behemótot Isten az 5. napon teremtette és külön földrészt kaptak a nagyságuk miatt.
A dinó tojások 30cm-esek állítólag, akkor miért ne lehetett a bárkán egy kis tyrex? :-D
Az összes ősi mítológiában szerepelnek a sárkányok, amelyek megint csak arról tanúskodnak hogy akkoriban léteztek óriás gyíkok, vagy dínók, és repkedő mindenféle fajtái. A témában sok érdekességet olvashatsz a neten is teremtéstudomány oldalakon.
2012. jan. 14. 10:39
12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 15. 09:17
13/21 anonim válasza:
A vésetek sauropodákat ábrázol,amik növényevők voltak,ráadásul a ragadozókra jellemző hegyes fogakkal.Szerintem ilyen őskövület nem került elő még.
Valószínű,hogy a sivatagosabb részeken természetes okoknál fogva előkerülő csontvázak (szél,erozio) vizsgálatával ők is tudták rekonstruálni ezeket a behemót állatokat.Mivel nem tudták milyen idősek,emberek társaságában elkezdték őket ábrázoln(lovagol rajta,harcol vele,eteti stb...).Ez nem keresztény vélemény.Nekem ez tűnik életszerűnek.
2012. jan. 15. 09:50
14/21 eric_one válasza:
Érdekes elmélet az előttem szóló, de vannak leletek a volt szovjetunió és arizóna területéről ahol megkövült dinó és ember lábnyomokat találtak. Üzbegisztánban pedig a dinó nyomok mellett lopata nyomokat találtak, pedig a lovak a dinók után éltek, állítják "tudományosan"
2012. jan. 15. 15:40
15/21 anonim válasza:
Van ezeken a köveken olyan dolog is, amiket nem lehet tudni csak a csontok alapján. Pl. hogy voltak elevenszülő dínók, akik utódaikat szoptatták a hátsó lábuk között lévő két emlőből. Még a fénykép alatti leírásban is az szerepel, hogy "egy nagy dínó, a lábai közt egy kis hüllővel", mert egyszerűen nem akarja megérteni, hogy szülést ábrázol a rajz, mert ragaszkodik ahhoz, hogy mindenképpen tojásból kell, hogy szülessen, ez a mai tudományos álláspont is. Pedig egy másik rajzon egyértelműen ugyanilyen "kis hüllőket" szoptat az anyjuk.
2012. jan. 15. 21:58
16/21 anonim válasza:
Tehát, ha eddig jól számolom, ti összehoztatok 5, azaz 5 db bizonyítékot, hogy a dínók együtt éltek az emberekkel. Mi, NORMÁLIS emberek több, mint ezret tudunk hozni, hogy miért nem így van.
2012. jan. 18. 16:13
17/21 anonim válasza:
Na, akkor halljuk azt a "sok ezret"!
2012. jan. 18. 17:38
18/21 anonim válasza:
tudjátok ez a dino lábnyom mellett ember lábnyom mind szép és jó, a dologban egyetlen egy szépséghiba van: szovjetunió
2012. jan. 18. 17:43
19/21 anonim válasza:
Szovjetúnióban fúrtak le a pokolig is.Nem?Azért sokmindenben ott voltak a toppon.:)
Tettek már nagyobb csodát is annál,hogy összefésültek 165 millió évet...
2012. jan. 20. 01:38
20/21 Hagenti válasza:
Mert akkor leszarták mi van a talpuk alatt.Így nem is végeztek ásatásokat.Ezért nem került be a Bibliába.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!