Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy nagyon érdekes szituáció...

Egy nagyon érdekes szituáció jutott eszembe. Mi a válaszotok?

Figyelt kérdés

Nos ugye a római katolikus vallás szerint, ha valaki olymód önzetlen, hogy az életét áldozza más jólétéért, akkor a mennyországba kerül. Ez eddig oké, igaz?

Nos akkor ha megölnék egy újszülött csecsemőt mielőtt bármilyen rosszat tehetne az életben, akkor Ő a mennybe kerül, nemigaz? Mert az oké, hogy a lélek eredendően bűnös... de szegény nem tehet róla, hogy meghalt, nem büntethető ezért egy örökkévalóságig... Szóval a mennybe kell, hogy kerüljön. Nos mivel neki ez jó, hogy a mennybe került, gyakorlatilag én jót tettem vele. Szó szerint a mennybe küldtem. Ezért nekem is a mennyországba kéne kerülnöm. Igaz?

2011. okt. 30. 12:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja,hát akkor nyilván úgy van.
2011. okt. 31. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Bár nem vagyok Keresztény de úgy látom itt egy a Kereszténység alapkövetelményével, az Isteni és az emberi hatáskör elválasztásának problémájával van dolgunk. Az ember hiába evett a jó és a rossz tudásának fájának gyümölcséből úgy tűnik alaposan lépre ment, csupán hiszi, hogy a jó és a rossz között valóban külünbséget tud tenni. A jó és a rossz tudásának valódi képessége kizárólag Istennél lehet ezért, nyilatkoztatja ki ő a szabályokat és az ezekhez való alkalmazkodásra szorítkozik az emberi kompetencia. Ha pl. Isten öl az nem jelenti azt, hogy az ember erre való hivatkozással azt megteheti. Ő csak azt teheti meg (ha keresztény) amire Jézus Krisztus tanította, amire kötelezte. Egyebet nem. Klasszikus a kufárok kiűzése. Jézus megteheti Te nem. Mert Jóról és Rosszról nincs valódi tudásod, hiszen minden szempontból véges vagy, ellenben Isten minden szempontból végtelen, tehát jóról és rosszról valódi tudással bír. Mellékes, hogy te mit gondolsz jónak. Az embereket valóban átrázta Luck Cifer, az életfájának (halhatatlanság) gyümölcse nélkül b@szhatják a jó és a rossz tudásának gyümölcsét, az nem lesz az igazi tudás gyümije, a korlátlanság hiánya folytán.

Persze én nem hiszek ebben lévén buddhista

üdv

2011. nov. 1. 09:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Előző, zöld. A jó és rossz tudása valóban nem nagy érték az örök élet nélkül, hiszen nincs rálátásunk a dolgokra. Ezért mondta Jézus: amikor én ítélek, az én ítéletem igaz. Mi nem ítélhetünk. Mert Isten a szíveket vizsgálja, és tudja azt is, amit mi nem.

Freya

2011. nov. 1. 20:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia !

Igen ő a mennybe kerülne, te viszont a pokolba ha Isten adna is bűnbocsánatot az súlyos átkon keresztül vagy az életed árán történhetne meg.

Galátciabeliekhez írt levél 5,21 :

21. Irigységek,GYILKOSSÁGOK , részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

1 Mózes könyve 9,5-6 :

5. De a ti véreteket, a melyben van a ti éltetek, számon kérem; számon kérem minden állattól, azonképen az embertől, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét.

6. A ki ember-vért ont, annak vére ember által ontassék ki; mert Isten a maga képére teremté az embert.

Jóban járnál ha megbékülnél az Istennel és ilyen gondolatok helyett szellemi gyümölcsöket teremnél.

Galátciabeliekhez írt levél 5,22 :

22. De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

Shalom

2011. nov. 3. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!