Keresztény vagy Jezsuita?
a kereszténység előtt jézus a jézus társasága nevű felekezetet alapította helyén való dolog e hogy a keresztény vallás jézus szevedésére öszpontosít miközben háttérbe szorulnak a fő tanitásai ami a vetés és aratás törvényén alapszik ami azt jelelenti hogy aki a szenvedéssel foglalkozik annak mégtöbb szenvedés jut
és bizonyára jézus se akarná hogy az elveztése miatt keseregjünk és magunk halála esetén sem szeretnénk ha rokonaink barátaink egésznap a párnáikat áztatnák
hogyan közelítenéd meg ezt a kérdést?
hát a Német féle hit-szektát most hagyjuk ki, az politikai (szdsz) indíttatású,emiatt a pol.kérdésekhez tartozik. A kérdésed vége érdekes: mi lesz ?
„De mikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” Lk. 18,8
ajánlom a következőt:
Én egyet értek Péterrel. Kedves tanú, feleslegesen próbálod a katolikus egyház bűneit a hívekre ráhúzni, főleg a nem katolikus hívekre, nem fog menni.
Jézus követése személyes dolog. Én a saját életemben követem Őt. Ti nem hisztek Jézusban és a JT szervezetet követitek. Nekem ezzel nincs bajom, de jó lenne végre ha tisztán látnál ebben a kérdésben: aki a szíveket vizsgálja, az az Úr. Nem egy egyház. Akkor sem ha ők a Jehova Tanúi.
Tehát, ha valaki "csak" parancsot teljesít, az nem bűnös, csak az, aki kiadja? Logikus, hogy mindenkinek megvan a maga felelőssége a történelemben, ezt el kellene ismerni és nem szőnyeg alá söpörni. Pont az ilyen elmismásolás miatt ismétlődik meg minden.
Tisztában vagyok persze azzal - mint ahogy az elején is írtam -, hogy meg fog ismétlődni minden, sőt még szörnyűbb dolgok is történni fognak a Biblia szerint. De vajon miért csodálkoznánk ezen, hiszen ugyanaz a szellem, mely az évszázados vérrontásokért felelős, most is ugyanígy irányítja a világot! Mi különbség van?
Jézus követése valóban személyes dolog! Látod már ezzel megcáfoltam azt a hamis állításod, hogy nem hiszünk Jézusban. Sajnos nagyon kevéssé vagytok tisztában azzal, amiben mi hiszünk, de főleg, miért. Jézust viszont nem tesszük Jehova Isten helyére, nem állítjuk róla, hogy "Mindenható" lenne és valamiféle mitikus háromság részét képezné. Isten "szolgájának" tartjuk őt, ahogy a Biblia is mondja, még akkor is, ha "minden" hatalmat megkapott - csak Jehova után.
De te is jó lenne, ha "tisztán látnál", Jehova Tanúi szerint is Jehova a szívek vizsgálója! De ettől még a különböző, egymásnak ellentmondó "keresztény" világnézetek, gyakran egymásnak ellentmondó CSELEKEDETEKET is eredményeznek. És ennek (is) volt a következménye az ún. borzalmas "keresztény" történelem.
Ezért logikus, hogy ezen milliók, ha kitartanak a saját egyházaik diktálta rossz cselekedetekben (rossz gyümölcsök) és akkor sem változtatnak a tetteiken, mikor lehetőséget adnak rá azok, akik tudatosítják bennük az útjuk helytelenségét, Isten kedvezőtlen ítéletével néznek szembe.
Nem tudom, hogy mi ebben a nem logikus? Beszéltek itt a sok felekezetes megtérésről, de miért nem támasztjátok alá valamivel a bibliából? Miért marad mindig, mindenki adós ezzel, ennek a népszerű filozófiának az alátámasztása érdekében, hogy ne lógjon a semmiben az ilyen állítás?!
Vagy úgy gondoljátok, hogy ezt nem lehet logikusan elmagyarázni? Hogy csak valamiféle "speciális szellemi állapotban" lehet megérteni? :))
"Ezért logikus, hogy ezen milliók, ha kitartanak a saját egyházaik diktálta rossz cselekedetekben (rossz gyümölcsök) és akkor sem változtatnak a tetteiken, mikor lehetőséget adnak rá azok, akik tudatosítják bennük az útjuk helytelenségét, Isten kedvezőtlen ítéletével néznek szembe."
Milyen rossz cselekedetekben? Szerinted most keresztes háborúk dúlnak és máglyán égetik az eretnekeket? És miért, ó miért veszed egy kalap alá az égetőt és az eretneket?
Ha én nem vagyok katolikus, szerinted miért nekem kell felelnem a katolikus egyház régi dolgaiért, amelyek, mint azt márt többször megbeszéltük, politikai döntések voltak?
Én nem hibáztatom katolikus testvéreimet az egyházuk régi viseltes dolgaiért. Azért sem, mert Jézus azt mondta ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
Jézusban pedig nem hisztek, hiszen nem is ismeritek.
off [15, pontosan: így jelent meg akkoriban az újságban, édes hazánkról Kóka mondása:
Üzletember vagyok, cégem Magyarország.
No comment... :(( ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!