Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ennek a "jóságos és igazságos"...

Ennek a "jóságos és igazságos" istennek a világában megéri bűnösnek lenni?

Figyelt kérdés

Azok, akik másokat eltiporva meggazdagodnak, lopnak, csalnak, hazudnak , életük végéig boldogan élnek, nem betegszenek meg és sokáig élnek, gazdagok, mindenük megvan. Azok, akik még az utolsó szem kenyerüket is megosztják más szegényekkel, és azok, akik sosem átranának senkinek, akik nem tiporják el a gyengét, hanem segítenek rajta, szegények és betegek. A jó emberek idő előtt meghalnak, vagy egész életükben szenvednek. A cigányok, akik rajtunk élősködnek, egytől egyig annyi gyereket tudnak szülni, amennyit csak akarnak, és vannak olyan magyar párok, akik becsületesen dolgoznak, felépítették a kis körülményeiket a saját erejükből, mégsem akar megérkezni nekik a gyermekáldás.

Ha ez a mindenható isten, akit mindenki ok nélkül imád, olyan igazságos és bölcs, mint ahogy a kitalálói állítják, miért a rosszakat jutalmazza, és a becsületesekre küld szenvedést? Ha létezik, akkor biztos vagyok benne, hogy eredendően gonosz lény... de ezt miért nem ismerik fel az emberek?

2009. jan. 27. 12:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ez csak a foldi letre ervenyes ,a gonoszok jol viszik ne irigykedj rajuk ,hanem imadkozz ertuk es magadert foleg mert latom nem hiszel az UR-ban . Ha egy szulo szereti gyereket ..ugye megfenyiti azt?? Ha nem tenne rossz utra terne ,Isten is megfenyiti azt akit szeret . Vizsgald meg magad ,vetkeztel-e???Egyaltalan tisztaban vagy azzal mi a bun??Es csak azutan vadold a te teremtodet.A gazdagok elvettek jutalmukat itt a foldon a mi egy rovidke pillanat az orokkevalosaghoz kepest , aki hisz es ha szegeny is dicseri a Teremtot majd elveszi melto jutalmat az orokkevalosagban.
2009. febr. 14. 17:20
 22/23 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozzmas gazdagsagaval, hanem a te szegenysegeddel. Mert szegeny a te lelked es nincs benne hit.Tudom felhaborito latni amint masok ,bunosok audikkal meg stb lofralnak ,de ez egy veges dolog,ennek egyszer vege lesz es szerintem mar kozel vanaz itelet . Ha olvasnad a szentirast nem aggodnal merta jelekbol megertenad ,hogy mar sok nincs hatra .Ne gyulolkodj mert az Isten megfizet a "niggereknek"is es masnak is, a fehereknek is egyarant.
2009. febr. 14. 17:27
 23/23 anonim ***** válasza:
59%

szerintem abszolút logikus, hogy nem fog örömtáncot járni ilyen körülmények között. amúgy megnézném, hogy TI hasonló szituációban mennyi hittel és boldogsággal lennétek DÜH és HARAG nélkül...

a Bibliáról meg annyit, hogy kitaláció. nem ócsárolom , ezt emberek rakták össze, akiknek voltak jó elgondolásaik, hogy ghogy kéne élni, mik szerint, és mivel nem hallgatták meg őket a többiek, muszály volt 1 jó körítést kitalálni.

-nem fikázásnak írtam-

2009. febr. 23. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!