Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a logikus, ha bántanak?

Melyik a logikus, ha bántanak?

Figyelt kérdés

ha bántanak, hagyom a "francba" és nem foglalkozok az emberrel, aki bántott, nem is állok vele szóba.

ha bántanak, egyből bosszút állok és viszonozom a fájdalmat.

ha bántanak, én ettől függetlenül korrekt és kedves maradok az emberrel, nem elfordulva tőle.

2010. dec. 31. 12:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Helyzettől függ. Minden szituáció külön mérlegelendő, önmagában, bármelyik logikus lehet, attól függően, hogy neked mi a célod, ki a másik ember, mi a szerepe az életedben (ellenség, barát stb.) és úgy általában egy rakás dolog. Plusz, hogy ha bosszút állsz, hogyan tennéd, elvégre a bosszúhoz ész is kell, illetve annak mi lenne a további eredménye stb. :-) Minden helyzetre neked kell kiválasztanod valamelyiket, vagy ezek kombinációját.
2011. jan. 7. 12:31
 12/12 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat

csak azért tettem fel a kérdést, hogy megtudhassam végül is mindegyik logikus(ezen gondolkodtam), csak kérdés ki hogyan tekint a másik félre.

én úgy vettem észre, hogy aki alárendeli magát a másik félnek az az elsőt választja. ugye mert nem áll ki a becsületéért(ami nem azt jelenti, hogy bosszút áll, csak szól), hanem elfordul a gond elöl.

aki fölé rendeli magát a másiknak, az a másodikat választja. gondolom ezt nem kell részletezni.

aki pedig egyenértékűnek tartja a másikat, az pedig a harmadikat választja, s ezáltal önmagáért is kiáll, és pozitívan a másik tudtára adja, hogy ez így nem korrekt, törődve vele és megértve a másik félt és annak "rosszindulatát".

2011. jan. 7. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!