Ha Jézus valóban az egész emberiségért halt meg, akkor, hogy lehet?
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 11-22 18:11
"A Biblia szerint Jézus Krisztus alkotta meg az embert."
Ekkora baromságot még nem hallottam!!Hol hallottad ezt?
Sziasztok!
Jézus Krisztus, mint Teremtő az alábbi bibliai igékben jelenik meg:
I.Kor. 8:6 "Nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő benne, és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is ő általa."
Efézus 3:9 "hogy megvilágosítsam mindeneknek, hogy miképen rendelkezett Isten ama titok felől, amely elrejtetett örök időktől fogva az Istenben, aki mindeneket teremtett a Jézus Krisztus által"
Zsidókhoz 1:1-2 "ez utolsó időkben szólt nekünk Fia által, akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette"
Kolossé 1:13-17 "általvitt az Ő szerelmes Fiának országába, kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata, aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született, mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok, mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek, és Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn."
János 1:1-3 "Kezdetben volt az Íge, és az Íge volt az Istennél, és Isten volt az Íge. Kezdetben az Istennél volt, minden általa lett és nélküle semmi sem lett, ami lett."
A képzőművészethez néhány illusztráció:
Üdv. Péter
Akik elhiszik a Krisztusi mesét azoknak azt üzenem hogy szerencsés emberek,akiket Isten megajándékozott a hívők naivságával.!Tiszteletben tartom a hitüket és azt is ha azt hirdetik.
Mivel jómagam nem hiszem hogy a kereszténység az egyedüli és üdvös vallás és azt sem hogy az évmilliók alatt csak a mostani 2010 év ami fontos ezért nem teszem magamévá-mint ahogy egyik vallást sem.
Remélem nem fog nézeteimért Isten elitélni!Ha ember itél el az nem mérvadó,mert senkinek nincs joga hozzá!
Az egy igaz Istenben tudok hinni,(és hiszek is!!)de a keresztény papok praktikáit elitélem!Hazug haszonleső népség-de sajnos szükség van rájuk!!
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 11-25 10:51
Sajnos az Istenfélelmet arra használják föl a Keresztény tanitók hogy hozzápárositsák a kétezer éves mesét.Isten nem tartozik szorasan ezekhez a mesefigurákhoz,csak a keresztényeknél!!Csak itt magyarázzák bele hogy egy ács szüz nője szült egy zsidógyereket nem az urától, aki .......szóval mese!!!Kár hogy a kereszten nem látszik Jézus nemi szerve ,mert akkor látszana hogy zsidóként vagy keresztényként szögezték-e föl!!
Jó volt az a kérdés hogy dicsőség-e az a halál amiből mint a vámpir mindig föl lehet támadni?Könnyű úgy menőzni ha nincs következménye!Olyan mint egy filmforgatás!Csapó után mindenki fölkel és megy a büfébe!
Erre azt hirdetik hogy értünk halt meg a kereszten!Nem halt meg és akkor talán nem is értünk feszitették keresztre hanem mert rossz fát tett a tűzre!
Előzőnek:
Ugye te se gondolod azt, hogy Jézust azért feszítették meg, mert rossz fát tett a tűzre?
(Csak egy rossz tettét említsd kérlek...)
Például a lázitás!Pl.a pillanatnyi vallási vezetők tanainak tagadása!Népességösszeiráson való részvétel elmulasztása,szemfényvesztés,meg amivel még az akkori egyházi és állami vezetők megvádolhatták.Tisztességes kereskedők zaklatása és kizavarása a templomból.Ebből egyért is keresztfa járt anno!(ha ezek is nem a papjaitok kitalációi!!)
A kérdezőnek elfelejtettem megirni hogy ne állitsa rólam hogy Isten nélkül élő vagyok,csak mert nem fogadok el egy tant ami számomra nem hiteles.Vagy úgy fogalmazza meg a kérdését hogy azzal mások érzéseit föltételezésekr alapozva ne sértse,mert nincs joga hozzá!
ma 15:51--nek tisztelettel!
Mivel valami hasonlókra gondoltam én is ezért nem ragoznám és megvárom hogy mit válaszolsz az előzőnek.Egykét dologban én is igy látom-bár nem mindenben és köszi Neki hogy leirta helyettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!