Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Miért jó cukkolni a...

Ateisták! Miért jó cukkolni a hívőket? És hívők! Miért jó cukkolni az ateistákat?

Figyelt kérdés
szept. 11. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem jó.

Én pl keresztény vagyok, de sosem cukkolom az ateistákat. Persze, nekem az a legjobb, ha mindenki hisz, de ettől függetlenül senkit nem fogok rákényszeríteni semmire. Kérdésekre válaszolok, beszélgetek, vitatkozom a témákról, de nem erőltetem.

Úgy gondolom, hogy ez lenne az ideális, de a vitakultúra egy kihalóban lévő dolog, és az ember rögtön személyeskedni kezd (mindkét oldalon vannak ilyenek).

Nincs azzal baj, ha nem értek egyet valakivel, de tudjam tisztelni az embert és a véleményét, ne menjek neki azonnal, hogy "hülye vagy" és hasonlók. Sajnos, sokaknak ez nehézséget jelent.

Bármelyik ateista emberrel beszélgetek, vitatkozom, amíg egymás véleményét, és legfőképpen személyét tiszteletben tudjuk tartani. Nem baj, ha nem értünk egyet, ettől is szebb a világ.

szept. 11. 10:13
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Kérdezö: miért jó cukkolni mindenkit a kérdéseddel???
szept. 11. 10:14
 3/14 A kérdező kommentje:
Egyes, a vitatkozás miért nem kényszerítés?
szept. 11. 10:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, de persze, ez csak a véleményem, hogy ha valaki elmondja a véleményét, akkor azért mondja el, mert meg szeretné osztani, amiből nekem egyenesen következik, hogy beszélgetést kezdeményez, amire talán a legjobban úgy reagálhatok, ha elmondom a saját véleményemet, ha nem értek egyet, akkor rámutatok a szerintem hibás pontokra, majd erre ő is reagál.

De ha valaki nem szeretne vitatkozni, azt is lehet mondani, csak úgy gondolom, hogy ha én meghallgatom valaki véleményét, akkor ő is hallgassa meg az enyémet. Persze, utána maradhatunk abban, hogy nem folytatjuk a beszélgetést.

szept. 11. 10:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

3

Mert gondolom senkit nem kényszerítenek bele a vitatkozásba. Ha azt mondja, hogy bocs, nem akarok erről beszélni, akkor nem beszélünk róla.

Amúgy én hívőként abszolút tiszteletben tartom mások hitét/ateizmusát. Előfordult, hogy egy távolabbi ateista ismerősömet véletlenül az "Isten éltessen" fordulattal köszöntöttem fel születésnapjára. Nem tette szóvá, de én gáznak éreztem, olyan benyomást keltett, mintha szándékosan cukkolnám, pedig csak egy rosszul megválasztott szófordulat volt.

A lényeg tehát, hogy rengeteg békés hívő, és ugyanennyi békés ateista van, csak mindig akad mindkét oldalon egy frusztrált kisebbség, akinek eltökélt szándéka, hogy békétlenséget szítson.

szept. 11. 11:01
 6/14 anonim ***** válasza:
Szia, nem cukkolok senkit.
szept. 11. 11:35
 7/14 A kérdező kommentje:
Ötös, akkor mondjad neki legközelebb, hogy " szerencsés születésnapot! "
szept. 11. 11:39
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

7

Szerintem a boldog tökéletesen megfelelt volna.

szept. 11. 11:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Dehát állandóan boldog nem?

A szerencse kevesebb létezik az életben....

szept. 11. 11:41
 10/14 anonim ***** válasza:
86%

9

Most épp te vagy az, aki feleslegesen kötekedsz, csak jelzem.

szept. 11. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!