Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kerülnek örök kárhozatra...

Miért kerülnek örök kárhozatra azok akik nagyon jó emberek, de ateisták?

Figyelt kérdés
aug. 8. 14:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
21%
Most már nem feltétlenül kerülnek oda, 100 éve volt még ez így. Azóta itt, Európában kicsit normálisabb lett a kereszténység.
aug. 8. 14:18
 2/17 A kérdező kommentje:
Ferenc pápa nem a Bibliát követi.
aug. 8. 14:20
 3/17 anonim ***** válasza:
19%

Ugyanez a kérdés úgy is feltehető, hogy vajon a keresztelés nélkül meghalt csecsemőkkel mi történik?

Ott is ugyanez a helyzet: 100 éve még a pokolra kerültek, ma már egyértelműen nem. Legalábbis a normálisabb keresztény irányzatokban.

A Biblia valóban szigorúbb, de ne felejtsd el, hogy abban az is benne van, hogyan bánj a rabszolgáddal. Ma már idejét múlt, és NEM ezt követjük!

aug. 8. 14:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Az az ószövetségi parancs volt!!!
aug. 8. 14:28
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

"Ferenc pápa nem a Bibliát követi."

Még jó, hogy te 100%-ban igen, Kérdező. :))

Amúgy nem tanít ilyet a kereszténység, hogy a nem keresztény "nagyon jó emberek" pokolra kerülnek. Sőt a keresztény vagy épp nem keresztény "nem olyan jó" emberekről sem mondhatjuk ki, hogy biztosan elkárhozott.

aug. 8. 14:30
 6/17 anonim ***** válasza:
26%

És akkor mi van?

Jézus is megmondta, hogy nem akarja eltörölni az ószövetséget.

Mellesleg a 10 parancsolat is abban van, vagy akkor az se érvényes?

Az ószövetségből csak az nem érvényes, amire Jézus KÜLÖN mondta. A többi ugyanúgy érvényes!

aug. 8. 14:32
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Én imádok szekszelni és kiverni naponta. Ateista vagyok. Amúgy meg jó ember. Kizárt, hogy elkárhoznék emiatt. Ha mégis van Isten és emiatt pokolra küld, vállalom, mert nem akarok egy olyan isten birodalmába élni, aki a vallásos, bűneit megbánt gyerekgyilkosoknak megbocsát, egy szeksz mániásat meg a pokolra küld, aki amúgy jó ember.
aug. 8. 15:33
 8/17 anonim ***** válasza:
52%

Kik azok, akik itt minden választ lepontoznak?

A sátán támogatói?

aug. 8. 15:42
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

Mert pontosan mi olyan borzalmas dolgot tettek az ateisták?

Nem hisznek el valamit amire nem látnak bizonyítékot vagy akár pont ellenkezőleg azt látják inkább bizonyítottabbnak, hogy nincs Isten.

Tehát bűn a véleményem és a hiszékenység hiánya? Akkor jobb lenne ha elhinnénk az ezotériás hazugságokat is?

Eleve már az értelmetlen, hogy a hitet nem lehet csak úgy szerezni. Ez nem úgy működik, hogy én holnap felkelek és elhiszem, hogy a hold sajtból van mert én úgy döntöttem. Akkor miért büntetnék az ateistákat azért amiről nem ők tehetnek?

aug. 8. 16:34
 10/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
44%
Ahogy ezt már sokszor leírtuk hasonló kérdéseknél, a jóság alapja a hit, mert a te jóságod nem a hitből fakad, hanem a korod normáiból.
aug. 8. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!