Jézus mit parancsolt meg nektek? A haláláról, vagy a Feltámadásáról kell megemlékezni?
Így hirtelen egyik se rémlik, Jézus az utolsó vacsorán mondta, hogy Őróla emlékezzünk meg a kenyértörésben:
"Most a kenyeret vette kezébe, hálát adott, megtörte és odanyújtotta nekik ezekkel a szavakkal: „Ez az én testem, amelyet értetek adok. Ezt tegyétek az én emlékezetemre.”"
Érdekesség, hogy vannak olyan álkeresztény szekták, ahol csak egy nagyon szűk kiváltásgos kör részesülhet ebben.
Akkor olvasd el újra, mert sehol se szerepel benne.
Ez az én testem, amelyet értetek adok. Ezt tegyétek az én emlékezetemre.”"
Mi ez ha nem halál? A széttört test.
1 Korinthus 11:23-26:
„Mert én az Úrtól vettem, amit nektek át is adtam, hogy az Úr Jézus, azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte, és ezt mondta: Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképpen vette a poharat is, minekutána vacsorált, mondván: E pohár az új szövetség az én véremben; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok, az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úr halálát hirdessétek, amíg eljön.”
Itt se látom, hogy haláláról kellene megemlékezni. Magát az úrvacsorát, illetve utolsó vacsorát írja, hogy arról kell, ha nagyon szó szerint akarjuk venni. Az utolsó mondatban sincs benne, hogy a haláláról kéne megemlékezni, azt írja, hogy hirdetni kell. De ezt már nem Jézus, hanem Pál teszi hozzá.
Azt hittem, hogy tényleg tudsz idézni olyat, ahol Jézus megparancsolja a haláláról való megemlékezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!