Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténységben tényleg...

A kereszténységben tényleg csak egy lehetőség van? Vagy komolyan gondolod, vagy nem? Tehát abban a vallásban csak fanatikusnak szabad lenni?

Figyelt kérdés
jún. 7. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagyok keresztény de annyit elmondhatok hogy értelmetlen a kérdés. Minden vallásra igaz hogy vagy komolyan gondolod vagy nem. Persze van olyan aki kereszténynek vallja magát és nem gondolja komolyan de az ilyen inkább csak kultúrkeresztény és nem vallásos.
jún. 7. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen. Ha keresztény vagy és nem vagy fanatikus akkor jön a fanatikus rendőrség és elvisz fanatista képzőbe.

Senki nem ellenőrzi, hogy ki mennyire hívő és mindenki úgy és annyira követi a keresztény vallást amennyire akarja.

(kivétel bizonyos országokban és hasonló esetek)

jún. 7. 12:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle ember sokféleképp vallásos/hívő.
jún. 7. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
A fanatizmus és a komolyan gondolás között ég és föld a különbség.
jún. 7. 13:37
 5/10 Mansour ***** válasza:
100%
Azt kellene előbb tisztázni, hogy pontosan mit értesz "komolyan gondolás" alatt. Mert szerintem, ha egy valláshoz akarsz tartozni, azt nyilván komolyan kell gondolnod, de semmiképp sem egyenlő a fanatizmussal. Sőt, a fanatikus sokszor már elrugaszkodik a vallás komoly tartalmától, és kezd komikussá válni. Tehát bizonyos szempontból már pont ő nem gondolja komolyan.
jún. 7. 14:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok nyomulni a másik felé a vallással, és a kereszténység miatt NEM elmenni a meleg fiam esküvőjére.... (Ha lesz ilyen jövő)

És nem tetszett, hogy a Biblia szerint a rossz gyereket verni kell.

jún. 7. 14:18
 7/10 Mansour ***** válasza:

Én azt mondom, hogy ezek nem a vallás lényegét érintő kérdések. Nyilván a keresztényeknek van egyfajta viszonyulásuk ezekhez a kérdésekhez, de még az sem egységes. Szóval ezek inkább társadalmi, mint vallási kérdések, csak sokan a vallással indokolják az ilyen kérdésekben elfoglalt álláspontjukat. Pedig a vallásból valószínűleg le lehetne vezetni az ellentétes viszonyulást is.

A Biblia pedig nagyon sok olyan dolgot ír, amit a mai világban már nem tartunk elfogadhatónak. Érdekes lenne, ha minden vallásos ember a Bibliát szó szerint betartva élne...

jún. 7. 14:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, mint hogy gyerekeket verni kell :(

Ezt a fanatikus keresztények nem veszik észre!

jún. 7. 14:28
 9/10 Mansour ***** válasza:

Nincs olyan fanatikus, aki minden egyes biblia szabályt betartana. Mindenki válogat, a saját felekezetének/gyülekezetének a szájíze szerint.

De amúgy nem csak a Biblia szerint, hanem a Biblia keletkezésének idejében nagyjából mindenhol a világon az volt a természetes, hogy a gyerekeket verni kell.

jún. 7. 14:35
 10/10 Jégszív ***** válasza:

Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.”

/Mt. 11. 29-30./ 😁

Hát... Ennek ellent mondani látszik a sok DOGMATIKAI UNGABUNGA...

jún. 9. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!