A kereszténységben tényleg csak egy lehetőség van? Vagy komolyan gondolod, vagy nem? Tehát abban a vallásban csak fanatikusnak szabad lenni?
Természetesen. Ha keresztény vagy és nem vagy fanatikus akkor jön a fanatikus rendőrség és elvisz fanatista képzőbe.
Senki nem ellenőrzi, hogy ki mennyire hívő és mindenki úgy és annyira követi a keresztény vallást amennyire akarja.
(kivétel bizonyos országokban és hasonló esetek)
Nem akarok nyomulni a másik felé a vallással, és a kereszténység miatt NEM elmenni a meleg fiam esküvőjére.... (Ha lesz ilyen jövő)
És nem tetszett, hogy a Biblia szerint a rossz gyereket verni kell.
Én azt mondom, hogy ezek nem a vallás lényegét érintő kérdések. Nyilván a keresztényeknek van egyfajta viszonyulásuk ezekhez a kérdésekhez, de még az sem egységes. Szóval ezek inkább társadalmi, mint vallási kérdések, csak sokan a vallással indokolják az ilyen kérdésekben elfoglalt álláspontjukat. Pedig a vallásból valószínűleg le lehetne vezetni az ellentétes viszonyulást is.
A Biblia pedig nagyon sok olyan dolgot ír, amit a mai világban már nem tartunk elfogadhatónak. Érdekes lenne, ha minden vallásos ember a Bibliát szó szerint betartva élne...
Igen, mint hogy gyerekeket verni kell :(
Ezt a fanatikus keresztények nem veszik észre!
Nincs olyan fanatikus, aki minden egyes biblia szabályt betartana. Mindenki válogat, a saját felekezetének/gyülekezetének a szájíze szerint.
De amúgy nem csak a Biblia szerint, hanem a Biblia keletkezésének idejében nagyjából mindenhol a világon az volt a természetes, hogy a gyerekeket verni kell.
Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.”
/Mt. 11. 29-30./ 😁
Hát... Ennek ellent mondani látszik a sok DOGMATIKAI UNGABUNGA...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!